Τελικός με τα όλα του!

Με ένα απολαυστικό αγώνα, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – EKO Racing Dirt Games στο Διαδρόμιο.
Ο Γιάννης Χεκιμιάν με Speedcar Greece Xtrem κυριάρχησε σε όλες τις μάχες που έδωσε, και πήρε δίκαια την νίκη στο τελευταίο αγώνα του θεσμού.
Σε ένα σκηνικό ευρωπαϊκού επιπέδου, που είχαν δημιουργήσει οι οικοδεσπότες του θεσμού, με catering για όλους τους καλεσμένους, Led Wall όπου μεταδίδονταν τα αποτελέσματα του αγώνα, στιγμιότυπα από τους προηγούμενους αγώνες και promo clips των χορηγών, οι αγωνιζόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν θεαματικές μάχες ρόδα-ρόδα.
Στους ημιτελικούς της Κυριακής, μετά τα προκριματικά του Σαββάτου, ο Γιάννης Χεκιμιάν και ο Adar Melamed (Semog Greece Bravo Sport), επικράτησαν σχετικά εύκολα των αντιπάλων τους και όλοι περίμεναν την μάχη τους στον μεγάλο τελικό. Οι δυο οδηγοί, δεν τους απογοήτευσαν και στην προσπάθεια τους να στρίψουν πρώτοι στην Κ1, ακούμπησαν, με αποτέλεσμα το Crosscar του Melamed να ανατραπεί, χωρίς φυσικά καμία συνέπεια για τον Ισραηλινό οδηγό ο οποίος, βγήκε αμέσως από το όχημα του και αποθεώθηκε από τους θεατές. Παράπλευρη απώλεια της σύγκρουσης ήταν ο Μιχάλης Τακιδέλλης, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τους Χεκιμιάν και Melamed και τραυμάτισε το Yacarcross Greece του. Ο τελικός διακόπηκε, τα τραυματισμένα οχήματα απομακρύνθηκαν, και η επανεκκίνηση βρήκε στη γραμμή εκκίνησης τον Χεκιμιάν, τον DPAL (Semog Bravo) και τους Μιχάλη και Γιώργο Δημούση.
Αυτή έμελλε να είναι και η σειρά που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού, με τον Γιάννη Χεκιμιάν να κερδίζει τον DPAL, που έκανε τον ταχύτερο γύρο του τελικού και κέρδισε το έπαθλο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, και τον Μιχάλη Δημούση που τερμάτισε τρίτος.
Με την επίδοση του αυτή, ο Μιχάλης Δημούσης εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και την πρώτη στο έπαθλο των ιδιωτών, με τον DPAL να κατακτά την Τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα και στη δεύτερη στους ιδιώτες.
Το χειροκρότημα όλων απέσπασαν οι τρεις Juniors, που για πρώτη φορά έτρεξαν σε αγώνα Rallycross, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του θεσμού. Σε έναν αγώνα που όλοι ήταν νικητές για την συμμετοχή και την επίδοση τους, ταχύτερος όλων ήταν ο Βασίλης Μιχαηλίδης με Yacar Sport και τον ακολούθησαν οι Μιχαήλ Στάθης (La Base RX01) και Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Semog Trophy). Οι 15χρονοι οδηγοί, καταευχαριστήθηκαν τον αγώνα, και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!
Στην ατομική χρονομέτρηση, ταχύτερος στα 600cc ήταν ο Στέφανος Ρέλλας (Semog Trophy) με τον Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Wonder) να ακολουθεί, ενώ στα 750cc επικράτησε ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar). Το δικό τους τόνο έδωσαν οι Σταμάτης Παντιέρας και Νίκος Ζακχαίος που μοιράστηκαν ένα Toyota Yaris, με τον Παντιέρα να επικρατεί στο τέλος του Ζακχαίου.
Με το πέμπτο αγώνα του θεσμού, που διοργανώθηκε από την ΑΛΑ Κορινθίας, ολοκληρώθηκε η 6η χρονιά των EKO Racing Dirt Games. Οι διοργανωτές του θεσμού, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους, προσωπικό υποστήριξης, στελέχη και κριτές της ΟΜΑΕ, τους χορηγούς που μας στηρίζουν και τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!
Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στο Betsson Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Troxoi. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Η Χαλκίδα «έβγαλε» Πρωταθλητή

Έναν αγώνα πριν το τέλος του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), με την νίκη του στην Χαλκίδα, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2022.

Η νίκη αυτή μόνο εύκολα δεν ήρθε, μια που χρειάστηκε να παλέψει μέχρι τέλους με τον Χρήστο Παπαδογεωργό (Semog Trophy), ο οποίος αποτέλεσε την μεγάλη έκπληξη του αγώνα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η βροχή του Σαββάτου είχε λασπώσει αρκετά την διαδρομή, όμως χάρη στις προσπάθειες της οργάνωσης με την συνδρομή των μηχανημάτων του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η διαδρομή βελτιώθηκε σημαντικά και ο αγώνας εξελίχθηκε υπό άριστες συνθήκες.

Στο πρώτο πέρασμα, όλοι οι αγωνιζόμενοι κινήθηκαν με προσεκτικά, προσπαθώντας να δοκιμάσουν την πρόσφυση σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Ταχύτερος όλων ήταν ο Χρήστος Παπαδογεωργός, που επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στα EKO Racing Dirt Games, με τον Γιάννη Χεκιμιάν και τον Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo) να ακολουθούν. Η κατάσταση δεν άλλαξε στις δυο πρώτες θέσεις στο δεύτερο πέρασμα, με τον DPAL (Semog Bravo) να γράφει τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Στο τρίτο και στο τέταρτο πέρασμα ο Χεκιμιάν πέρασε στην αντεπίθεση, επικρατώντας στο τέλος οριακά του Παπαδογεωργού, για μόλις 0.265’’, ενώ o DPAL κατάφερε να τερματίσει τρίτος, υποσκελίζοντας τους Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3) και Μιχάλη Δημούση (Semog Bravo), με τον τελευταίο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο τελευταίο πέρασμα και να μην καταφέρνει να κρατηθεί ζωντανός στην μάχη για το Πρωτάθλημα.

Στους ιδιώτες, ο Χρήστος Παπαδογεωργός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ενώ στο βάθρο τον πλαισίωσαν οι DPAL και Μιχάλης Δημούσης.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας (Rage Mcrae) στην κατηγορία Open, διασκέδασε και έδωσε θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην πίστα Μοτοκρος της Χαλκίδας, ενώ στα αυτοκίνητα οι Αντώνης Κωτσόπουλος VW Golf και Ευθύμιος Κυρίτσης Subaru Impreza, ολοκλήρωσαν χωρίς προβλήματα τις προσπάθειες τους, με τον Κυρίτση να είναι ταχύτερος των δυο.

Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα είχε η ΑΛΑ Λαμίας με την συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο επόμενος, και τελευταίος, αγώνας του Πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί με κανόνες Rallycross, στις 3-4 Δεκεμβρίου στο «Διαδρόμιο»

Τα EKO Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Τροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Παρθενική νίκη για Μ. Δημούση και Semog Greece


Την παρθενική του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – ΕΚΟ Racing Dirt Games, σημείωσε ο Μιχάλης Δημούσης, με το Semog Bravo της Sotirchos Engineering, κάνοντας τον καλύτερο αγώνα της διαδρομής του στα ΕΚΟ Racing Dirt Games
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις, ανάγκασε την ΑΛΑ Κορινθίας, κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ, να συμπτύξει την δράση του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη εξ ολοκλήρου την Κυριακή 16/10. Οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν 4 προκριματικούς γύρους, δυο ημιτελικούς και τον τελικό ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα του 3ου αγώνα του θεσμού.
Απόλυτος κυρίαρχος των προκριματικών ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Greece Xtrem), δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κερδίζοντας και τα 4 προκριματικά που συμμετείχε. Αντίστοιχη απόδοση πέτυχαν και οι Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacarcross Greece Sport) και Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport) που με 3 νίκες βρέθηκαν στην 2η και 3η θεση της βαθμολογίας μετά τα Q, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (Speedcar Xtrem) να ολοκληρώνει 4ος.
Στους δυο ημιτελικούς οι δυο poleman, Χεκιμιάν και Τακιδέλλης, κράτησαν με σχετική ευκολία τις θέσεις τους, όμως ανακατατάξεις είχαμε στους υπόλοιπους τέσσερεις που πήραν την πρόκριση, με τους Νίκο Θωμά, Νώντα Καρανικόλα (La Base Greece RX01), Κώστα Σωτηρόπουλο και Μιχάλη Δημούση, να συμπληρώνουν την 6άδα.
Η μεγάλη ανατροπή έγινε στην εκκίνηση του τελικού, όπου ο Μιχάλης Τακιδέλλης και ο Γιάννης Χεκιμιάν, φάνηκε να κάνουν jump start.
Στην κανονική ροή του αγώνα ο Χεκιμιάν τερμάτισε πρώτος με διαφορά 9.417¨ από τον Δημούση και τρίτο τον Τακιδέλλη. Η εξέταση του βίντεο της εκκίνησης, έδειξε ξεκάθαρα την παράβαση του Τακιδέλλη και οριακά αυτή του Χεκιμιάν, και έτσι αμφότεροι έλαβαν ποινή 10¨.
Μετά την ποινή αυτή, νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Δημούσης με διαφορά 0.583¨ από τον 2ο Χεκιμιάν και 10.626¨ από τον 3ο Τακιδέλλη. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Πρωταθλητής του 2020 Νώντας Καρανικόλας, που άργησε να βρει το ρυθμό του. Ακολούθησαν πέμπτος ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος και έκτος ο Νίκος Θωμά.
Ο Μιχάλης Δημούσης επικράτησε και στους ιδιώτες, με τους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο και Γιώργο Γεωργίου (Semog Bravo Sport) να συμπληρώνουν το βάθρο.
Παράλληλα με τον αγώνα του Rallycross, είχαμε και τον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης, με τον Στέφανο Ρέλλα (Semog Trophy) να κερδίζει την κατηγορία των 600cc, τον πρωτοεμφανιζόμενο Κύπριο Μιλτιάδη Μιλτιάδους (Speedcar Wonder) την αντίστοιχη των 750cc και τον τοπικό Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) αυτή της Open κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο.
Τέλος στην κατηγορία Junior είχαμε την πρώτη συμμετοχή του 15χρονου Πρωταθλητή Kart, Αλέξανδρου Παπαευθυμίου, που με Semog Bravo άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, δείχνοντας το δρόμο για τη συμμετοχή και άλλων αθλητών από τα Kart στη κατηγορία Junior το 2023.
Πριν από την έναρξη των απονομών, οι διοργανωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Πρωταθλητή 2021, Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, και ανακοίνωσαν την θεσμοθέτηση του ομώνυμου επάθλου, που θα απονέμετε, από εδώ και πέρα, στον αθλητή που θα κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.
Το έπαθλο παρέλαβε από τα χέρια του υπεύθυνου των EKO Racing Dirt Games, Κωνσταντίνου Σταύρου, ο Γιάννης Χεκιμιάν.
Τέλος ξεχωριστή αναφορά έγινε στην μνήμη του γιατρού των αγώνων, Νίκου Παππά αλλά και του αθλητή-συνοδηγού Σπύρου Κολτσίδα που έφυγε χθες από τη ζωή.
Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για τις 12-13 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα.
Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Troxoi. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Οριακή Υπόθεση

Ο δεύτερος γύρος του EKO Racing Dirt Games φιλοξενήθηκε στην πίστα Dirt Park στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να δίνουν μάχη μέχρι τέλους, παρουσία πλήθους θεατών.

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες του Πρωταθλήματος πέτυχε ο Γιάννης Χεκιμιάν, που κινήθηκε σταθερά στο όριο στον αγώνα που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ σε συνεργασία με το ΑΣΜΑ Πατρών.
Ο έμπειρος οδηγός του Speedcar Xtrem, συνδύασε την αποδεδειγμένη ταχύτητά του με σταθερότητα και στα τέσσερα σκέλη, δίνοντας την καλύτερη συνέχεια στην κούρσα για το φετινό τίτλο. Χαρακτηριστικό της μάχης που εξελίχθηκε στον αγώνα της Αχαΐας είναι πως και οι τρεις οδηγοί που βρέθηκαν στο βάθρο πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε τουλάχιστον ένα σκέλος του αγώνα!
Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με το νέο του Yacar Sport. Ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο του Crosscar και αν δεν αντιμετώπιζε ένα μηχανικό πρόβλημα μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Το βάθρο συμπλήρωσε ο βελτιωμένος Νίκος Θωμά από την Κύπρο με Semog Bravo Sport, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον επιλογέα ταχυτήτων στο τρίτο του πέρασμα και ενώ ηγούνταν της γενικής κατάταξης μέχρι εκείνη την στιγμή. Μετά το συμβάν έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του, ωστόσο μπόρεσε να διατηρηθεί στο βάθρο.
Πιο πίσω, ο DPAL με Semog Bravo Sport, στην καλύτερη του έως τώρα εμφάνιση στο θεσμό, ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση, εμπρός από τον Μιχάλη Δημούση (Semog Trophy) που αν και προσπάθησε, έμεινε εν τέλει στην πέμπτη θέση με διαφορά μόλις 0.51’’.
Ο Μιχάλης Τακιδέλλης στην επιστροφή του στο θεσμό των EKO Racing Dirt Games κατάφερε με το Yacar Sport να τερματίσει στην έκτη θέση, με τους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (Speedcar Xtrem) και Παναγιώτη Λάτση (Speedcar Xtrem) να ολοκληρώνουν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Οι «τοπικοί» Θοδωρής Μυλωνάκος και Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem) αντιμετώπισαν προβλήματα με το Crosscar τους και δεν πήραν κατάταξη.
Για το έπαθλο των Ιδιωτών στην πρώτη θέση βρέθηκε ο DPAL, με τον Μιχάλη Δημούση να κατακτά τη δεύτερη θέση και τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο.
Το δικό τους χρώμα στην πίστα της Χαλανδρίτσας πρόσθεσαν και δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ειδικότερα, στην κατηγορία 1.401 έως 1.600 κ.εκ. ο Βασίλης Λάτσης με το Citroen Saxo VTS έδειξε πως ακόμα και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με κίνηση στους εμπρός τροχούς μπορείς να αποδειχθεί διασκεδαστικό, την ώρα που στην κατηγορία 1.601 έως 2.000 κ.εκ., ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος χάρισε πλούσιο θέαμα με το Subaru Impreza 555.
Ο τρίτος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα «οδηγήσει» τους αγωνιζόμενους και πάλι σε νέο χώρο, καθώς θα διεξαχθεί στο Iaveris Park στις 14-15 Μαΐου.

Τα EKO Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Τροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem)
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μας αυτή. Καταφέραμε να κερδίσουμε στις λεπτομέρειες, καθώς ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που είναι δίπλα μου σε κάθε αγώνα».
Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport)
«Είχαμε έναν πολύ όμορφο αγώνα και χαίρομαι που καταφέρα να βρεθώ στο βάθρο. Ήταν αρκετά δύσκολο, γιατί με το συγκεκριμένο Crosscar τρέχω για πρώτη φορά. Θέλω να ευχαριστήσω τους Λάμπρο Αθανασούλα και Γιώργο Ζυμαρίδη, οι οποίοι με βοήθησαν στο στήσιμο».
Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport)
«Η ημέρα ήταν καλή για εμάς σε γενικές γραμμές. Ξεκινήσαμε με το δεξί, αλλά ένα μικρό πρόβλημα με τον επιλογέα με έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρ’ όλα αυτά ανεβήκαμε στο βάθρο και είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Επόμενη αγωνιστική στάση στην Πάτρα!

Αλλαγή σκηνικού μετά από καιρό για τo Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar - EKO Racing Dirt Games, με το δεύτερο γύρο του θεσμού να είναι προγραμματισμένος για τις 9-10 Απριλίου στην πίστα Dirt Park, στην περιοχή Χαλανδρίτσα στην Πάτρα.
Έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις στο «Διαδρόμιο» και στην πίστα της Χαλκίδας, στην περιοχή ΠΕΪ Δοκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar μεταφέρεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, όπου η πλειονότητα των αγωνιζομένων θα βρεθεί για πρώτη φορά. Η δεύτερη αγωνιστική συνάντηση της χρονιάς θα έχει μορφή ατομικής χρονομέτρησης, ενώ στην πίστα της Χαλανδρίτσας το «παρών» θα δηλώσουν 14 συμμετέχοντες, με κάποιες απουσίες να δικαιολογούνται από την προκήρυξη του θεσμού, σύμφωνα με την οποία στη συνολική ετήσια βαθμολογία θα προσμετρήσουν οι έξι από τους επτά προγραμματισμένους αγώνες.
Στην κατηγορία των Crosscar 600 κ.εκ. κάθε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι άστοχη, καθώς, μεταξύ των 11 αγωνιζομένων υπάρχουν οδηγοί που έχουν δείξει πως η ατομική χρονομέτρηση τους ταιριάζει. Σαφώς ο νικητής του πρώτου αγώνα στο «Διαδρόμιο», Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), στοχεύει στο να διπλασιάσει τις νίκες του, ενώ είναι λάθος από την εξίσωση να βγει ο περυσινός πρωταθλητής, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Την ίδια ώρα, οι Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport), Γιάννης Ρέγγος (Kosvar 600), Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar Sport), Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy) και DPAL (Semog Bravo Sport), αναμένεται και πάλι να κυνηγήσουν με κάθε τρόπο τη νίκη.
Παρόντες στην πίστα της Χαλανδρίτσας θα είναι και οι Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem), Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem), Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem) και Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος (Speedcar Xtrem) με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα, που θα τους βοηθήσει στη συνέχεια του θεσμού.
Το δικό τους χρώμα στον αγώνα της Πάτρας θα δώσουν και τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα, με στόχο να πετύχουν αξιόλογες επιδόσεις. Στην κατηγορία 1.601-2.000 κ.εκ. ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Subaru Impreza 555, ενώ ο Βασίλης Λάτσης θα συμμετάσχει με Citroën Saxo στα 1.401-1600 κ.εκ. ο Δημήτρης Σταυρόπουλος με ένα Toyota Yaris στην κατηγορία έως 1.400 κ.εκ..
Την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα έχουν τα Αθλητικά Σωματεία Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (ΦΙΛΜΠΑ) και ΑΣΜΑ Πατρών.
Η αγωνιστική δράση ξεκινάει την Κυριακή 11/04 από τις 10:00 και η είσοδος στην πίστα “Dirt Park” είναι ελεύθερη για τους θεατές, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Tροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Δεύτερος Αγώνας για το 2022


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – EKO Racing Dirt Games επιστρέφει με τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στην πίστα Dirt Park στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας, στις 9-10 Απριλίου.

Μετά την συναρπαστική έναρξη στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”, που βρήκε νικητή τον Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), οι αγώνες συνεχίζονται με τη δεύτερη αγωνιστική παράσταση της χρονιάς, αυτή τη φορά με αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, στο Dirt Park στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας. Ο αγώνας θα διεξαχθει την Κυριακή 10 Απριλίου, ενώ πριν από τον αγώνα, το Σάββατο 9 Απριλίου, θα προηγηθεί Track Day.

Την ευθύνη διεξαγωγής του αγώνα έχουν τα Σωματεία Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας (ΦΙΛΜΠΑ) και ΑΣΜΑ Πατρών ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν Crosscars και Αγωνιστικά Αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει αποκλειστικά μέσω του ΣΔΑΑ (www.e-omae-epa.gr) έως και την Παρασκευή 1 Απριλίου.

Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Tροχοί. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Πλούσιο θέαμα και συναγωνισμός

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) επικράτησε του ανταγωνισμού κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games που διεξήχθη στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”. 

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar - EKO Racing Dirt Games, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις προσφέροντας ταυτόχρονα πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με τους δύο εναπομείναντες προκριματικούς (Q3-Q4). Στο Q3, οι Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo Sport), Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), Adar Melamed (Semog Bravo Sport) και Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) κατάφεραν να επικρατήσουν στα γκρουπ τα οποία αγωνίστηκαν, δίνοντας μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Οι αγωνιζόμενοι, μπαίνοντας στον τελευταίο προκριματικό γύρο (Q4) είχαν ως στόχο να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε βρεθούν σε πλεονεκτική θέση στη σχάρα εκκίνησης των ημιτελικών. Εξαιρετική εμφάνιση στο Q4 έκαναν οι Adar Melamed (Semog Bravo Sport), Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport) και Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport), οι οποίοι με την επίδοση τους αυτή κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα όσον αφορά την σειρά εκκίνησης στους ημιτελικούς. 

Η συνέχεια στον εναρκτήριο αγώνα του θεσμού σίγουρα ήταν αντάξια των όσων περιμέναμε. Στον πρώτο ημιτελικό οι μάχες μεταξύ των οδηγών ήταν κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα. Την πρόκριση στον τελικό πήρε ο Adar Melamed (Semog Bravo Sport), ο οποίος κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη (Yakar Sport), ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση που οδηγεί στον τελικό πήρε ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy), με τον Dpal (Semog Bravo Sport) να ολοκληρώνει την προσπάθεια του στην τέταρτη θέση. Ημιτελικό που θα θέλουν να ξεχάσουν οι Νίκος Γεωργίου (Semog Bravo) και Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo Sport) καθώς αμφότεροι εγκατέλειψαν από μηχανικά προβλήματα. 

Ανάλογη συνέχεια όσον αφορά τον συναγωνισμό και το θέαμα είχαμε και στον δεύτερο ημιτελικό. Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), έδειξε πως η χθεσινή του ατυχία (έξοδος με υλικές ζημιές) δεν τον πτόησε. Κατάφερε να ξεπεράσει τόσο την αρχική πίεση των Νίκου Θωμά (Semog Bravo Sport) όσο και του Σπύρου Ράπτη (Kamikaz 3 K3) και να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Θωμά με τον Σπύρο Ράπτη να συμπληρώνει την τριάδα και ταυτόχρονα να συμπληρώνει την εξάδα του τελικού. Οι Γιάννης Ρέγγος (Kosvar 600) και Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), ολοκλήρωσαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. 

Με την εξάδα του τελικού να έχει διαμορφωθεί, άπαντες περίμεναν με αγωνία να σβήσουν τα κόκκινα φώτα και να έχουμε εκκίνηση. Με την χάραξη της πίστας να ευνοεί τον αγωνιζόμενο που θα ¨στρίψει¨ πρώτος, η εκκίνηση ουσιαστικά θα ήταν ο μισός αγώνας. ‘Οπερ και εγένετο, καθώς έσβησαν τα κόκκινα φώτα, η ταχύτατη αντίδραση του Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) του έδωσε τη δυνατότητα να ¨βουτήξει” στην εσωτερική και να στρίψει πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Adar Melamed (Semog Bravo Sport). Με τον πρώτο γύρο να έχει ολοκληρωθεί, ο Γιάννης Χεκιμιάν προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορά καθώς πίσω του οι Adar Melamed και Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yakar Sport) πίεζαν για το κάτι παραπάνω. Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί υπέρ του Γιάννη Χεκιμιάν ο οποίος κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κατακτήσει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Μάχη είχαμε όμως για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, με τους Adar Melamed και Κωνσταντίνο Τακιδέλλη να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα. Τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ισραηλινός οδηγός, ο οποίος επικράτησε στα σημεία του μαχητικού Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο έπαθλο των Ιδιωτών. Ο Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport) δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την δική τους μάχη για την πέμπτη και έκτη θέση έδωσαν οι Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy) και Σπύρος Ράπτης (Kamikaz 3 K3) με τελικό νικητή τον Μιχάλη Δημούση. 

Εκτός όμως από τον αγώνα Rallycross, το αγωνιστικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε και την διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαδρομή ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή της Rallycross ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem) ήταν αυτός που πρώτευσε στα Crosscar έως 600 κ. εκ., στα Crosscar open ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR crosscar) ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Ενώ ο Γιάννης Χεκιμιάν με τo νέο του “όπλο” Speedcar Wonder επικράτησε του Μάριου Κωνσταντάκου (Semog Bravo) στα crosscar 601-750 κ.εκ.. 

Επόμενος σταθμός για τον θεσμό EKO Racing Dirt Games, η Πάτρα και συγκεκριμένα η πίστα Patras Dirt Park στις 9-10 Απριλίου. 

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών 

Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) 

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την νίκη μου, σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε κάθε σκέλος. Στον τελικό ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος και αυτό είναι θετικό για όλους μας. Εγώ κατάφερα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις δυνατότητες του Crosscar μου και να πάρω τελικά την νίκη. Η χάραξη της πίστας ήταν πολύ ωραία και αυτό φάνηκε από τα σχόλια όλων των συναθλητών μου. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου”. 

Adar Melamed (Semog Bravo Sport) 

“Ήταν ένα πολύ όμορφο διήμερο και το διασκέδασα πάρα πολύ. Ήμουν πολύ ανταγωνιστικός και σήμερα και στις λεπτομέρειες έχασα την πρώτη θέση. Αυτά έχουν οι αγώνες. Θα είμαι και πάλι παρών στον επόμενο αγώνα Rallycross”. 

Κωνσταντίνος Τακιδέλλλης (Yakar Sport) 

“Πολύ ωραία η πρώτη μου εμπειρία σε αγώνα Rallycross. Μου άρεσε πάρα πολύ η διαδρομή και κατάφερα να βρω τα πατήματα μου σχετικά γρήγορα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επίδοση μου”. 

Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στη Betsson Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4Troxoi. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την COSMOTE TV.

Αποφασιστικό ξεκίνημα

Με τη διεξαγωγή των δύο πρώτων προκριματικών γύρων (Q) άνοιξε η αυλαία του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games στο «Διαδρόμιο», με τους συμμετέχοντες να μπαίνουν στο θεσμό αποφασισμένοι για το καλύτερο, ήδη από το ξεκίνημά του.

Παρά το κρύο και υπό… την απειλή βροχής, οι οδηγοί των Crosscars φρόντισαν με τις επιδόσεις τους να φορτίσουν την ατμόσφαιρα ήδη από τον πρώτο γύρο του θεσμού. Η αγωνιστική ημέρα περιλάμβανε δύο Q. Έπειτα από τη διεξαγωγή τους, στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πετύχει το απόλυτο καθένας στο γκρουπ του, βρέθηκαν οι Νίκος Θωμά και Adar Melamed αμφότεροι με Semog Bravo Sport, οι οποίοι απέσπασαν το μέγιστο των 30 βαθμών.

Στην 3η θέση, επίσης με Crosscar Semog Bravo Sport ακολούθησε ο Νίκος Γεωργίου (25 β.), ενώ πιο πίσω σημειώθηκε ακόμα μια ισοβαθμία, αυτήν τη φορά με τους Κωνσταντίνο Τακιδέλλη (Yacar Sport), Γιάννη Ρέγγο (Cosvar) και Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) που κέρδισαν από 23 βαθμούς. Ο τελευταίος μάλιστα, είχε μια άτυχη στιγμή στο Q2, όταν, στην προσπάθειά του να περάσει από την εσωτερική της Κ1, ανατράπηκε, ευτυχώς με μόνη συνέπεια μικρές υλικές ζημιές.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, οι μάχες του Σπύρου Ράπτη (Planet Kartcross K3) με τους Adar Melamed στο Q1 και Νίκο Θώμα στο Q2, που κρίθηκαν υπέρ των οδηγών της Semog Greece για μόλις 0.182¨ και 0,041¨ αντίστοιχα.

Η «δεύτερη πράξη» του πρώτου αγώνα της χρονιάς θα παιχτεί αύριο, με τα Q3 και Q4 και τους Ημιτελικούς και τον Τελικό του RX, όπως επίσης και με τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης. Η δράση στο «Διαδρόμιο» θα ξεκινήσει από τις 10:00. Η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

 

Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στο Betsson.gr. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Πρεμιέρα με Rallycross

H αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar 2022 ανοίγει με αγώνες Rallycross και Ατομικής Χρονομέτρησης, που θα διεξαχθούν στο «Διαδρόμιο», σε διαδρομή προδιαγραφών RX.

Με δεκαοκτώ Crosscars θα ξεκινήσει η χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, ενώ ειδικότερα στον εναρκτήριο αγώνα, τα δώδεκα από αυτά θα συμμετάσχουν σε αγώνα Rallycross και τα έξι σε Ατομικής Χρονομέτρησης αντίστοιχα.
Ο πρωταθλητής του 2021, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, επιστρέφει με το Yacar Sport με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου του, έχοντας προσθέσει στις εμπειρίες του και την επιτυχημένη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό Τελικό του FIA Rally Star, απέναντι σε παλιούς, αλλά και νέους διεκδικητές. Ο Γιάννης Ρέγγος (Cosvar) θα προσπαθήσει να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση μετά την ατυχία του στον τελευταίο αγώνα του 2021, στη Χαλκίδα, ενώ ο νικητής εκείνου του αγώνα, Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), αναμένεται να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ανάμεσα στα φαβορί είναι δύο γνωστοί Κύπριοι οδηγοί, οι Νίκος Θωμά (Semog Bravo) και Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo), καθώς επίσης και ο Σπύρος Ράπτης (Planet Kartcross). Τα αδέλφια Μιχάλης και Γιώργος Δημούσης, αμφότεροι με Semog Trophy, έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο, ενώ αντίστοιχες βλέψεις έχει και ο DPAL (Semog Bravo), που στην πρώτη του εμφάνιση στα Crosscar, πέρυσι, έδειξε πως έχει την ταχύτητα που απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει.
Ο Adar Melamed (Semog Bravo) από το Ισραήλ, ο οποίος «συστήθηκε» στους Έλληνες φίλους του σπορ στον περυσινό αγώνα της Χαλκίδας, επιστρέφει στα EKO Racing Dirt Games, λίγο πριν ταξιδέψει στη Yas Marina για τον τελικό Μέσης Ανατολής & Βόρειας Αφρικής του FIA Rally Star.
Οι Νίκος Κούλης (Speedcar Xtrem) και Νίκος Γεωργίου (Semog Trophy), θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, έτοιμοι να αναμετρηθούν με περισσότερο έμπειρους οδηγούς.
Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης θα συμμετέχουν οι Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem), Μάριος Κωνσταντάκος (Semog Bravo), Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar), Παναγιώτης Λάτσης (Speedcar Xtrem) και ο Γιάννης Χεκιμιάν με το νέο Speedcar Wonder.
Τέλος, στην κατηγορία Junior μοναδική συμμετοχή είναι αυτή του Αχιλλέα Χριστοδούλου (LaBase RX01) που μαζί με τον Κωνσταντίνο Τακιδέλλη εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό του FIA Rally Star.
Το «Διαδρόμιο» θα ανοίξει τις πύλες του για την έναρξη ακόμα μιας αγωνιστικής χρονιάς, το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11:00, ενώ η δράση την Κυριακή 13 Μαρτίου αρχίζει στις 10:00. Η είσοδος για τους θεατές, στον αγώνα που διοργανώνεται απο την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, είναι ελεύθερη, υπό την προϋπόθεση ότι φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Τα ΕΚΟ Racing Dirt Games «τρέχουν» με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και δοκιμάζουν την τύχη στο Betsson.gr. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Όλοι οι αγώνες του θεσμού καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Πρωταθλητής Crosscar ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

Με οδήγηση απόλυτα προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πίστας της Χαλκίδας, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο νεότερος μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου, στέφθηκε Πρωταθλητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar ΕΚΟ Racing Dirt Games.

Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος διεξήχθη στην πίστα motocross στην περιοχή ΠΕΪ Δοκού, υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες για αγωνιζόμενους και θεατές. Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην περιοχή είχαν σαν αποτέλεσμα να λασπώσει το έδαφος, ωστόσο, χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν οι διοργανωτές, σε συνδυασμό και με τον εξαιρετικό καιρό της Κυριακής, η λάσπη δεν προβλημάτισε τους αγωνιζόμενους, παρά μόνο στο πρώτο πέρασμα.
Εκεί όμως κρίθηκε και το Πρωτάθλημα. Ο έτερος διεκδικητής του Πρωταθλήματος, Γιάννης Ρέγγος (Kosvar), εξαιτίας ενός γλιστρήματος βγήκε εκτός πίστας, εκτός αγώνα και εν τέλει εκτός διεκδίκησης του Τίτλου. Έπειτα από αυτό ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης έπρεπε απλά να τερματίσει έως την 8η θέση, για να στεφθεί Πρωταθλητής.
Ο «μικρός» όμως δεν περιορίστηκε σε αυτό. Οδήγησε γρήγορα, αλλά σίγουρα και τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον νικητή του αγώνα, Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem).
Ο έμπειρος Γιάννης Χεκιμιάν ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και με 3 ταχύτερα περάσματα από τα συνολικά 4, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό.
Τρίτος ολοκλήρωσε ο Κύπριος Νίκος Θωμά (Semog Bravo Sport), ο οποίος μετά το πρώτο σκέλος ανέβασε σημαντικά το ρυθμό του, βελτίωσε τους χρόνους του, κέρδισε το τελευταίο πέρασμα και συνδύασε την επιστροφή του στον θεσμό με βάθρο.
Στην τέταρτη θέση, μετά από σκληρή μάχη με τον Σπύρο Ράπτη (Planet Kartcross K3) που τερμάτισε πέμπτος, ολοκλήρωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος στο θεσμό Μίλτος Πλατώνης (Semog Trophy). Χαρακτηριστικό της μεταξύ τους μάχης είναι ότι κρίθηκε στο 0.01”.
Τέλος, στην έκτη θέση της πρωταθληματικής κατηγορίας των 600 κ.εκ. τερμάτισε ο Dpal με Semog Bravo Sport.
Στους ιδιώτες, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης πήρε τη νίκη και το έπαθλο, αφήνοντας δεύτερο στον αγώνα τον Μίλτο Πλατώνη (Semog Trophy) και τρίτο τον Dpal (Semog Bravo Sport).

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο Μπάμπης Γαζετάς δε συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τον Μάριο Κωσταντάκο, που τερμάτισε δεύτερος.
Στην Open, ο Γιώργος Μπάσδελης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του Speedcar 2 αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Καροτσιέρη.

Μεγάλες μάχες, όμως, είχαμε και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στη μικρότερη κατηγορία, έως τα 1.400 κ.εκ., ο Θεόδωρος Εγγλέζος με Toyota Yaris επικράτησε και στα 4 περάσματα, αφήνοντας δεύτερο τον Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτο τον Μιχάλη Νομικό με Toyota Starlet.
Στα 1.401-1.600 κ.εκ. οι θεατές παρακολούθησαν ωραία μάχη μεταξύ του τρεις φορές Πρωταθλητή των ΕΚΟ Racing Dirt Games, Γιώργου Ζυμαρίδη (Ford Fiesta) και του Γιάννη Άκρατου (Peugeot 208), με τον πρώτο να επικρατεί στο τέλος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Τσάκαλος με Ford Fiesta. Αντίστοιχη μάχη είχαμε και στα 1.601-2.000 κ.εκ. με ένα Honda Civic Type R και μια BMW να αντιμετωπίζουν μια «αρμάδα» από Ford Escort. Στο τέλος η ζυγαριά με βραχεία κεφαλή (0.04”) έγειρε υπέρ του Κώστα Αντωνίου (Ford Escort), με δεύτερο τον Σταμάτη Παντιέρα (Honda Civic Type R) και τον Βασίλη Υφαντή (Ford Escort) να συμπληρώνει το βάθρο.
Τέλος, στη μεγάλη κατηγορία των 2.000+ κ.εκ., επικράτησε ο Βασίλης Μπατής (Mitsubishi Lancer Evo)

Με αυτόν τον όμορφο αγώνα, που διοργανώθηκε από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ολοκληρώθηκε ακόμα ένα Πρωτάθλημα Crosscar EKO Racing Dirt Games, με Πρωταθλητή τον 18χρονο Κωνσταντίνο Τακιδέλλη, δεύτερο τον Γιάννη Ρέγγο και τρίτο τον περσινό πρωταθλητή, Νώντα Καρανικόλα.

Ραντεβού το 2022 με πολλές εκπλήξεις!

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Την διοργάνωση του αγώνα της Χαλκίδας υποστηρίζουν το MyKteo Όμιλος Θαλάσση και η Seajets.
 

Φωτιά στην μάχη του τίτλου

Με τέταρτο διαφορετικό νικητή ολοκληρώθηκε ο αντίστοιχα 4ος αγώνας στο «Διαδρόμιο» για τα ΕΚΟ Racing Dirt Games, που διογρανώθηκε από την ΑΛΑ Κορινθίας.

Με μια απόλυτα πειστική εμφάνιση, κερδίζοντας 3 από τα συνολικά 4 περάσματα, ο Γιάννης Ρέγγος (Kosvar) αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία των 600 κ.εκ. και ψαλίδισε σημαντικά τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία, Κωνσταντίνο Τακιδέλλη (Yacar Sport), μεταθέτοντας έτσι την υπόθεση «τίτλος» στον καταληκτικό αγώνα του Πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένος για το επόμενο Σαββατοκύριακο.
O 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά μια πολύ καλή εμφάνιση, ωστόσο, με τη δεύτερη θέση που κατέλαβε είδε τη διαφορά του από τον Γιάννη Ρέγγο να μειώνεται στους μόλις τρεις βαθμούς.

Στην τρίτη θέση του βάθρου της κατηγορίας τερμάτισε ο Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), που επιβεβαίωσε τη διαρκή βελτίωσή του και έθεσε βάσεις για το μέλλον. Πίσω τους ολοκλήρωσε ο Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01). O περσινος Πρωταθλητής, και Πρωταθλητής Ράλλυ της F2 για το 2021, δεν απέφυγε κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να χάσει και σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Πέμπτος ο, πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό, DPAL (Semog Bravo), που στην παρθενική του συμμετοχή ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου των ιδιωτών, με τον Γιάννη Ρέγγο και Κωνσταντίνο Τακιδέλλη να καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα του συγκεκριμένου επάθλου. Την εξάδα της κατηγορίας των 600 κ.εκ. συμπλήρωσε ο Σπύρος Ράπτης με Planet Kart Cross K3.

Η κατηγορία των 750 κ.εκ. αποδείχθηκε οικογενειακή υπόθεση, μιας που η εγκατάλειψη του Βασίλη Πετρόπουλου (SR Crosscar), «άφησε» πατέρα και γιο να μάχονται σε δικό τους πεδίο με το κοινό Semog Bravo, με τον Μάριο να επικρατεί του πατέρα του, Πάνου.
Στα αυτοκίνητα, ταχύτερος στην κατηγορία 1.401-1.600 κ.εκ. ήταν ο Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris) με τον Αριστείδη Μαυραγάνη να τερματίζει δεύτερος και την μοναδική γυναίκα του αγώνα, Μαριαλένα Παυλή (Hyundai Accent) τρίτη. Στην κλάση 1.601-2.000, ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης (Ford Escort) επικράτησε του Κωνσταντίνου Καλδή (Honda Civic Type R).

Ο επόμενος και καταληκτικός αγώνας του θεσμού θα διεξαχθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, 4-5 Δεκεμβρίου, στη Χαλκίδα, από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ).

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Για αναλυτικά αποτελέσματα επισκεφθείτε το http://sportstiming.gr/live/results/auto/other/DIRTG21RND4/

Στην Χαλκίδα η αυλαία!

Το Πρωτάθλημα Crosscar EKO Racing Dirt Games 2021 ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου, με την τελευταία παράσταση να παίζεται στη Χαλκίδα.

Ο θεσμός, έπειτα από τον προτελευταίο αγώνα στην πίστα Διαδρόμιο στο Σπαθοβούνι, θα μεταφερθεί στη Χαλκίδα και ειδικότερα σε μια διαδρομή περιμετρικά της πίστας Motocross στην περιοχή ΠΕΪ Δοκού, για τον καταληκτικό του γύρο και την ανάδειξη των φετινών τιτλούχων. Ο χώρος δεν είναι άγνωστος, καθώς εκεί διοργανώθηκε το Δεκέμβριο του 2016 ο πρώτος φιλικός αγώνας του θεσμού,

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ στην «αυλαία» αναμένεται η συμμετοχή πλήθους αγωνιζομένων με Crosscars και αγωνιστικά αυτοκίνητα, καθώς η διαδρομή των 2,3 χιλιομέτρων έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει ανοίξει (www.e-omae-epa.gr) και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 26/11.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.).

Για την παρακολούθηση του αγώνα οι θεατές θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ η χρήση μάσκας, βάσει του πρωτοκόλλου της Γ.Γ.Α. είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του αγώνα.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Αρωγός του αγώνα της Χαλκίδας θα είναι και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση.

Προτελευταίος γύρος

Με τον τέταρτο και προτελευταίο αγώνα της χρονιάς συνεχίζεται την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο «Διαδρόμιο» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar “EKO Racing Dirt Games”

Με όλους τους διεκδικητές των τίτλων για το Πρωτάθλημα των 600 κ.εκ. και το έπαθλο των Ιδιωτών να δηλώνουν το «παρών», οι μάχες που θα δοθούν στη νέα -για μια ακόμα φορά- διαδρομή της χωμάτινης πίστας, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.
Στα 600 κ.εκ., ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport) που προηγείται στην βαθμολογία, θα κληθεί να υπερασπιστεί το προβάδισμά του απέναντι στους Νώντα Καρανικόλα (LaBase RX01), Γιάννη Ρέγγο (Kosvar), Σπύρο Ράπτη (Planet Kart Cross K3) αλλά και τον πατέρα του, Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar Sport). Με τις μεταξύ τους διαφορές στους προηγούμενους αγώνες να είναι μικρές, το θέαμα από τον μεταξύ τους συναγωνισμό δείχνει εξασφαλισμένο.
Σε επίπεδο Ιδιωτών, αντίστοιχα, ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και πάλι οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, Γιάννης Ρέγγος, καθώς και ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy), χωρίς φυσικά να αποκλείονται και εκπλήξεις από τους Νικόλα και Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη (Speedcar Xtrem) που επανέρχονται στον θεσμό.
Στα 750 κ.εκ., o Βασίλης Πετρόπουλος που «αφήνει» την κατηγορία Open, θα να βρει απέναντί του πατέρα και γιο Κωνσταντάκο, με τον Παναγιώτη και τον Μάριο αντίστοιχα, να εναλλάσσονται στο τιμόνι ενός Semog Bravo.
Στην κατηγορία των αυτοκινήτων και στα 1.401-1.600 κ.εκ. τη δική τους μάχη θα δώσουν οι Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris) και Παναγιώτης Μαυραγάνης (Toyota Corolla), με τη Μαριαλένα Παυλή (Hyundai Accent). Στα 1.601-2.000 κ.εκ., ο Κωνσταντίνος Καλδής (Honda Civic Type-R) θα βρει απέναντί του δύο Ford Escort, με τους Αλέξανδρο Χαλιβελάκη και Ιωάννη Πάλμο στα πηδάλια. Τέλος, μοναχικό αγώνα στα 2.001+ κ.εκ. θα κάνει ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος με την πανέμορφη Lancia Delta HF.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) και θα διεξαχθεί παρουσία θεατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως προβλέπεται από το νέο πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.


Διαδρόμιο ξανά

Με ακόμα έναν αγώνα στο «Διαδρόμιο» συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Crosscar “EKO Racing Dirt Games”, στις 27-28 Νοεμβρίου.

 

Ο προγραμματισμένος για το “Iaveris Park” τέταρτος γύρος του Πρωταθλήματος έπειτα από απόφαση της ΕΠ.Α. αλλάζει έδρα, καθώς οι απαραίτητες εργασίες για τη διεξαγωγή αγώνα στο νέο χώρο δυστυχώς δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές του θεσμού ανανεώνουν το ραντεβού με το “Iaveris Park” για το 2022.

Με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος να «τρέχει» και πάλι στο «Διαδρόμιο», οι μεγάλες μάχες που έδωσαν οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία των 600 κ.εκ. στον προηγούμενο αγώνα, δημιουργούν αντίστοιχα μεγάλες προσδοκίες για τον ανταγωνισμό και το θέαμα που επιφυλάσσεται και πάλι.

Μπορεί οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport) και Νώντας Καρανικόλας (LaBase RX01) να έχουν προβάδισμα τίτλου, ωστόσο, η επιστροφή με νίκη του Παναγιώτη Ρουστέμη (Planet Kart Cross K3) διατάραξε τις ισορροπίες, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Χεκιμιάν (SpeedCar Xtrem) αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερος, μετά την 5η θέση που κατέκτησε πριν από 15 μέρες.

Όπως ο προηγούμενος γύρος του Πρωταθλήματος, έτσι και αυτός θα διεξαχθεί με κανονισμούς Ατομικής Χρονομέτρησης, σε διαφορετική χάραξη, ενώ πριν από τον αγώνα της Κυριακής θα προηγηθεί Track Day, το Σάββατο.

Καθώς ο θεσμός βρίσκεται μια στροφή πριν τη φετινή του ολοκλήρωση, σημειώνεται ότι ο καταληκτικός του γύρος θα ακολουθήσει μια εβδομάδα αργότερα, αυτήν τη φορά στην πίστα της Χαλκίδας (4-5 Δεκεμβρίου), που όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα υποδεχτεί σε ένα διαφορετικής ποιότητας και σχεδίασης περιβάλλον τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής και στους δύο αγώνες έχουν Crosscars όλων των κατηγοριών (600 κ.εκ., 750 κ.εκ., Open & Junior), όπως και Αγωνιστικά Αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών και κλάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των Ιστορικών.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του τέταρτου γύρου του θεσμού έχει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, ενώ αντίστοιχα του πέμπτου το ΑΣΜΑ, με τις δηλώσεις συμμετοχής και για τους δύο να είναι διαθέσιμες, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ στην διεύθυνση www.e-omae-epa.gr

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Στις λεπτομέρειες

Στην πίστα «Διαδρόμιο» ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα ο τρίτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).

Σε αγώνα για γερά νεύρα εξελίχθηκε η μάχη στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όπου επτά οδηγοί διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο. Κάτι που τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τέσσερα περάσματα, τρεις οδηγοί κατάφεραν να πετύχουν τον ταχύτερο χρόνο.

Στο τέλος της ημέρας, ταχύτερος όλων και νικητής στα 600 κ.εκ. αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3), ο οποίος για ακόμα μια φορά πιστοποίησε την ταχύτητά του και το ότι αποτελεί ένα από μεγαλύτερα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01), ο οποίος ξεπέρασε ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πρώτο πέρασμα, και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και δύο ταχύτερους χρόνους. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ο οποίος, προερχόμενος από τη νίκη του στον προηγούμενο αγώνα, με τη σημερινή του επίδοση έβαλε γερές βάσεις για την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, ο νεαρός οδηγός κέρδισε το έπαθλο των ιδιωτών, την ώρα που στη δεύτερη θέση των ιδιωτών (και τέταρτη των 600 κ.εκ.) τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος (Kosvar) και στην τρίτη ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Sport).

Η κατηγορία των 750 κ.εκ. εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Μπάμπη Γαζετά (Speedcar Xtrem) να κερδίζει τα τέσσερα περάσματα και φυσικά τη νίκη. Οι Μάριος και Πάνος Κωνσταντάκος (Semog Bravo) δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Στην Open, οι τρεις θέσεις του βάθρου πήγαν διαδοχικά στους Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (SR Crosscar), Βασίλη Πετρόπουλο (SR Crosscar) και στον Άρη Τσάτσαρη (Speedcar 2).

Στα αυτοκίνητα, στην κατηγορία των 1.401-1.600 κ.εκ., νικητής αναδείχθηκε ο Αριστείδης Μαυραγάνης (Toyota Corolla), με τον Γιώργο Ποθουλάκη και τον Θανάση Κατσά να ακολουθούν, αμφότεροι με Toyota Corolla. Στα 1.601-2.000 ο Κωνσταντίνος Καλδής με Honda Type R επικράτησε του Αλέξανδρου Χαλιβελάκη με Ford Escort. Στη μεγάλη κατηγορία, των 2.000+, όπως και στον προηγούμενο αγώνα, ο Βασίλης Μπατής (Mitsubishi Lancer Evo) ήταν ο ταχύτερος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Πολυχρονόπουλο (Lancia HF).

Το έπαθλο «Αριάδνη Γερασιμίδου» απονεμήθηκε στη 19χρονη Μαριαλένα Παυλή (Hyundai Accent)

Ο τρίτος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 27-28 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα «Ιαβέρης Park».

 

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Στα χιλιοστα του δευτερολέπτου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Track Day που διοργανώθηκε από την ΑΛΑ Κορινθίας στο πλαίσιο του 3ου αγώνα των EKO Racing Dirt Games, στο «Διαδρόμιο».
Είκοσι έξι αγωνιζόμενοι δήλωσαν το αγωνιστικό «παρών», με γνώμονα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους για τον αυριανό αγώνα.
Ο αίθριος καιρός και η εξαιρετικά καλή κατάσταση του οδοστρώματος της πίστας, έδωσαν στους αγωνιζόμενους την δυνατότητα να βελτιώσουν την οδήγησή τους και τις ρυθμίσεις των οχημάτων τους.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο άτυπος τίτλος του ταχύτερου χρόνου της ημέρας μοιράστηκε ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Τακιδέλλη (Yacar Sport) και τον Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) που σταμάτησαν το χρονόμετρο στο 1:38.33.
Εξαιρετικά ανταγωνιστικούς χρόνους, που προμηνύουν έναν συναρπαστικό αγώνα, σημείωσαν οι Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3), Γιάννης Ρέγγος (Kosvar), Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01), Σπύρος Ράπτης (Planet Kart Cross K3) και Παναγιώτης Παπαδογεωργός (Semog Trophy).

Στα αυτοκίνητα, ο ταχύτερος χρόνος της ημέρας ήρθε από τον Βασίλη Μπατή με το Mitsubishi Lancer Evo, ενώ στη μάχη των 1.600 κ.εκ. ταχύτερος ήταν ο Γιώργος Ποθουλάκης με Toyota Corolla.

Ο αγώνας, αύριο, θα ξεκινήσει στις 10:00 και οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν τέσσερα περάσματα, από τα οποία τα τρία καλύτερα θα προσμετρηθούν για το συνολικό του χρόνο.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.


Τους χρόνους του σημερινού Track Day αλλά και του αυριανού αγώνα μπορείτε να βρείτε εδω

Στα μισά της διαδρομής

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar “EKO Racing Dirt Games” συνεχίζεται αυτήν την Κυριακή, όπου το «Διαδρόμιο» θα φιλοξενήσει τον τρίτο από τους πέντε γύρους του θεσμού.

Όντας στα μισά της φετινής σεζόν, όλα τα ενδεχόμενα για τίτλο σε κάθε κατηγορία παραμένουν ανοιχτά. Ειδικότερα από τη στιγμή που στον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος, στις 7 Νοεμβρίου, αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες μάχες, χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων. Με τον καιρό, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, να μην προβληματίζει, 32 Crosscar και αυτοκίνητα αναμένεται να αναμετρηθούν στη διαδρομή των σχεδόν 2,000 μ. στην πίστα «Διαδρόμιο».
Λογικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις κατηγορίες των 600 κ.εκ. και των Ιδιωτών στα Crosscar, όπου και οι περισσότερες συμμετοχές.
Στα 600 κ.εκ. ο 18χρονος Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport) που επικράτησε στον προηγούμενο γύρο, θα κληθεί να πιστοποιήσει την ταχύτητά του απέναντι σε 15 «αντιπάλους», ικανούς για το καλύτερο. Ανάμεσά τους, ο Νώντας Καρανικόλας (LaBase RX01), όπως και oι Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3) και Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem) που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά φέτος, αλλά και οι Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar Sport), Γιάννης Ρέγγος (Kosvar) και Σπύρος Ράπτης (Planet Kart Cross K3), που αποδεδειγμένα μπορούν να παλέψουν για την νίκη.
Σε επίπεδο Ιδιωτών αντίστοιχα, ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και πάλι οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, Γιάννης Ρέγγος, καθώς και ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy) χωρίς φυσικά να αποκλείονται και εκπλήξεις.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., στο θεσμό επιστρέφει ο κυπελλούχος της κατηγορίας το 2019, Μπάμπης Γαζετάς (Speedcar Xtrem), που θα βρει απέναντί του πατέρα και γιο Κωνσταντάκο, με τον Παναγιώτη και τον Μάριο να εναλλάσσονται στο τιμόνι ενός Semog Bravo.
Στην Open, ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar) και ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, επίσης στην πρώτη φετινή του συμμετοχή (SR Crosscar), θα αναμετρηθούν με τον Αριστείδη Τσατσαρή (Speedcar 2) για τη νίκη.
Στην κατηγορία των αυτοκινήτων και ειδικότερα στα 1.401-1.600 κ.εκ. τρία Toyota Corolla, με τους Θανάση Κατσά, Αριστείδη Μαυραγάνη και Γιώργο Ποθουλάκη θα δώσουν τη δική τους μάχη, έχοντας απέναντί τους και το Hyundai Accent της Μαριαλένας Παυλή. Στις υπόλοιπες κατηγορίες θα απολαύσουμε τις προσπάθειες των Θεόδωρου Εγγλέζου (Toyota Yaris), Κωνσταντίνου Καλδή (Honda Civic Type-R), Αλέξανδρου Χαλιβελάκη (Ford Escort), Γιάννη Πολυχρονόπουλου (Lancia Delta HF) και Βασίλη Μπατή (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) και θα διεξαχθεί παρουσία θεατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως προβλέπεται από το νέο πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Πράξη τρίτη


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο 3ος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar – EKO Racing Dirt Games, που θα διεξαχθεί στο Διαδρόμιο, στις 6-7 Νοεμβρίου.

Μετά τη νίκη του 18χρονου Κωνσταντίνου Τακιδέλλη στο δεύτερο γύρο του θεσμού, οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου αναμένεται να αντιδράσουν, ενώ δεν αποκλείεται, έστω και στα μισά του Πρωταθληματος, να υπάρξουν κάποιες συμμετοχές-έκπληξη.

Όπως ο προηγούμενος γύρος του Πρωταθλήματος, έτσι και αυτός θα διεξαχθεί με κανονισμούς Ατομικής Χρονομέτρησης, ενώ πριν από τον αγώνα της Κυριακής θα προηγηθεί Track Day (το Σάββατο) για τους συμμετέχοντες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Crosscars όλων των κατηγοριών (600 κ.εκ, 750 κ.εκ., Open & Junior), όπως και Αγωνιστικά Αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών και κλάσεων, συμπεριλαμβανομένων και Ιστορικών.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ, στη διεύθυνση www.e-omae-epa.gr

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ).

Αλλαγή Φρουράς

Στην πίστα «Διαδρόμιο» και σε νέα διαδρομή συνολικού μήκους 1.780 μ. ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα ο δεύτερος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).
 
Με την πλέον πειστική εμφάνιση, πετυχαίνοντας το απόλυτο στα τρία περάσματα που προσμετρούν (από τα τέσσερα προβλεπόμενα), καθώς και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (1:27.598), ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης σημείωσε την πρώτη του νίκη στο θεσμό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο 18χρονος οδηγός, μετά τη «θητεία» του στην Junior τα προηγούμενα δύο χρόνια, μεταπήδησε στην κορυφαία κατηγορία, αυτήν των 600 κ.εκ., και με το Yacar Sport κατάφερε να κινηθεί σε κάθε περίπτωση ταχύτερα από τον ανταγωνισμό. Έτσι, παρά την περιορισμένη -συγκριτικά- εμπειρία του, φεύγει από το «Διαδρόμιο» με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών για το Πρωτάθλημα, όπως και για την ανεξάρτητη κούρσα των «Ιδιωτών».

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας σαφώς δεν κύλησε ομαλά για τον περυσινό πρωταθλητή, Νώντα Καρανικόλα, ο οποίος αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τον κινητήρα του LaBase RX-01 δεν μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό. Σε επίπεδο «600 κ.εκ.», στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Ρέγγος με Kosvar 600 (+4.463), με τρίτο τον πατέρα του νικητή, Μιχάλη Τακιδέλλη, ο οποίος συμμετέχοντας με το… οικογενειακό Crosscar, ακολούθησε με 5.162 δλ. διαφορά από τον πρώτο.

Όσο για την κατηγορία των «Ιδιωτών», οι βαθμοί διαδοχικά πηγαίνουν στο νικητή του αγώνα, με δεύτερο τον Γιάννη Ρέγγο και τρίτο τον Μιχάλη Δημούση, ο οποίος με το Semog Trophy τερμάτισε και στην έκτη θέση στα 600 κ.εκ..

Στην Open, που στο δεύτερο γύρο του θεσμού ήταν υπόθεση για δύο, ο Βασίλης Πετρόπουλος με SR 750 «γράφοντας» σταθερά σημαντικά καλύτερους χρόνους από τον Αριστείδη Τσάτσαρη (Speedcar 2), επικράτησε με άνεση.
Μεταξύ των οδηγών αυτοκινήτων ταχύτερος ήταν ο Βασίλης Μπατής με Mitsubishi Lancer Evo IX, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Καλδή με το προσθιοκίνητο Honda Civic Type R και τρίτο τον Θεόδωρο Εγγλέζο με Toyota Yaris.

Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία δύο γυναικών μεταξύ των οδηγών του αγώνα, της Μαριαλένας Παυλή με Hyundai Accent και της Κατερίνας Μπράτσου με Speedcar Xtrem, με την πρώτη να κατακτά τιμητικό έπαθλο στη μνήμη της Αριάδνης Γερασιμίδου έπειτα από σχετική πρωτοβουλία των οργανωτών.

Ο τρίτος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 6-7 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα «Ιαβέρης Park».
 
Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Για αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε ΕΔΩ

Συνέχεια στα ΕΚΟ Racing Dirt Games με τον δεύτερο γύρο

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar “EKO Racing Dirt Games” συνεχίζεται, με το δεύτερο γύρο του θεσμού, που θα διεξαχθεί στο «Διαδρόμιο» την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου.

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ο θεσμός θα συνεχιστεί παρουσία θεατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως προβλέπεται από το νέο πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού.
Με 22 αγωνιζόμενους να έχουν δηλώσει συμμετοχή, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι οι μάχες των Crosscar στις κατηγορίες των 600 κ.εκ., καθώς και σε εκείνες των Ιδιωτών και της Open.
Στα 600 κ.εκ. ο Πρωταθλητής του 2020, Νώντας Καρανικόλας ( LaBase RX01) που επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αναμένεται να βρει σημαντική «αντίσταση» από τους Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar Sport), Γιώργο Δημούση (Semog Trophy) και Σπύρο Ράπτη (Planet Kart Cross K3), που αποδεδειγμένα διατηρούν πάντα τον τίτλο του φαβορί.
Σε επίπεδο Ιδιωτών, για τη νίκη θα παλέψουν οι Γιάννης Ρέγγος (Kosvar), Παναγιώτης Παπαδογεωργός (Semog Trophy) και Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), ενώ στην Open, οι νεοεισερχόμενοι Θεόδωρος Μυλωνάκος (Speedcar Xtrem) και Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar), θα αναμετρηθούν με τους Αριστείδη Τσατσαρή (Speedcar 2), και Λάμπρο Αθανασούλα, που επανέρχεται στο θεσμό με ένα Camotos Dual.
Στην κατηγορία των αυτοκινήτων θα αγωνιστούν οι Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Yaris), Θανάσης Κατσάς (Toyota Corolla), Γιώργος Δήμος (Ford Escort), Κωνσταντίνος Καλδής (Honda Type-R) και Βασίλης Μπατής (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Μετά από πρόταση των διοργανωτών και την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της Αριάδνης Γερασιμίδου, η ταχύτερη γυναίκα οδηγός σε κάθε αγώνα των ΕΚΟ Racing Dirt Games, θα λαμβάνει τιμητικό έπαθλο στην μνήμη της Άριας. Στον αγώνα του Διαδρόμιου το έπαθλο θα διεκδικήσουν η Κατερίνα Μπράτσου με Speedcar Xtrem και η Μαριαλένα Παυλή με Hyundai Accent.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) και θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ

Επιστροφή στους αγώνες...

Επιστροφή στους αγώνες για τους συμμετέχοντες των ΕΚΟ Racing Dirt Games, μετά την καλοκαιρινή διακοπή.
 
Στις 16 και 17 Οκτωβρίου, άνθρωποι και μηχανές θα δοκιμαστούν στο "σπίτι" των Dirt Games, το EKO Racing Διαδρόμιο, σε μια παραλλαγή της γνωστής διαδρομής μήκους 2.1χλμ.
 
Crosscars και αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, θα αγωνιστούν με κανονισμούς ατομικής χρονομέτρησης με τους νικητές των επιμέρους κατηγοριών και κλάσεων να προκύπτουν έπειτα από τέσσερις προσπάθειες, εκ των οποίων οι τρεις καλύτερες θα προσμετρήσουν στον τελικό χρόνο.
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη "ανοίξει" και υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ (https://www.e-omae-epa.gr/), με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2020.
 
Ο αγώνας διοργανώνετε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) και θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.
«Χρυσό» για τα EKO Racing Dirt Games στα Sports Marketing Awards 2020

Σε μια τελετή προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του covid-19, απονεμήθηκαν τα φετινά Sports Marketing Awards, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Τα βραβεία του Ελληνικού Αθλητικού Μάρκετινκ, που διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά, έχουν στόχο να συγκεντρώσουν, να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά και τις καινοτόμες ιδέες που υλοποιήθηκαν για χάρη του ελληνικού αθλητισμού και απονέμονται στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, ομάδες, σωματεία και στελέχη του αθλητικού Μάρκετινκ που διακρίθηκαν το 2019 στον συγκεκριμένο τομέα. Μεταξύ των διακρίσεων, τα EKO Racing Dirt Games κατέκτησαν το βραβείο “GOLD” στην κατηγορία Motorsports.
Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του θεσμού οι Κωνσταντίνος Σταύρου και Παύλος Αθανασούλας και εκ μέρους της ΕΚΟ, χορηγού ονόματος του θεσμού, η κ. Χριστίνα Βουρνά.
Η διάκριση αυτή αποτελεί μια τεράστια επιβράβευση της προσπάθειας που έχουν καταβάλει οι συντελεστές των EKO Racing Dirt Games για την προβολή και προώθηση του θεσμού, και ταυτόχρονα μια σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, καθώς είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται θεσμός των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου στα εν λόγω βραβεία.
Το βραβείο αυτό ανήκει εξίσου σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην επιτυχή εξέλιξη των EKO Racing Dirt Games, από τον πρώτο αγώνα, στη Χαλκίδα το 2016, έως σήμερα. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΚΟ, που εμπιστεύθηκε να δώσει το όνομα της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα στο θεσμό, όπως και για την ανανέωση της υποστήριξης της χορηγίας και για το 2020, μιας χρονιάς με τεράστιες δυσκολίες για όλους. Οι ευχαριστίες μας πηγαίνουν σε όλους τους χορηγούς της σεζόν 2019: Citroen Hellas, Red Bull, Garmin Greece και Racecraft ενώ ιδιαίτερα ευχαριστούμε το περιοδικό 4Τροχοί και την Cosmote TV που συμβάλουν καθοριστικά στην προβολή του θεσμού. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους αγωνιζόμενους και τις ομάδες που στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με τη συμμετοχή τους, την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, τα σωματεία, τα στελέχη και τους κριτές που φροντίζουν για την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων, όπως φυσικά τους θεατές και φίλους του θεσμού, που τόσο πολύ έχουν λείψει φέτος από τις κερκίδες.

Νίκη στις λεπτομέρειες

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη στο 2ο αγώνα του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, που διοργανώθηκε από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδας.
Στο πλευρό των οργανωτών βρέθηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), ενώ βάσει των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α. στο χώρο δεν προσήλθαν θεατές.
Στην «πρωταθληματική» κατηγορία των 600 κ.εκ. ο Νώντας Καρανικόλας (La Base RX01) με τον Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3) βρέθηκαν να έχουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (6:30.58), μετά από 4 περάσματα στη διαδρομή των 2.3 χιλιομέτρων! Η νίκη -σύμφωνα με τους κανονισμούς- πήγε στον οδηγό του La Base RX01, που είχε ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Σημειώνεται ότι ο Νώντας Καρανικόλας αντιμετώπισε πρόβλημα με την κολόνα του τιμονιού στο τελευταίο πέρασμα και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, όμως οι τρεις πρώτοι χρόνοι του ήταν αρκετοί για το συνολικό αποτέλεσμα. Την 3η θέση στο βάθρο κατέλαβε ο Μιχάλης Τακιδέλλης (Yacar), ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (Speedcar Xtrem) και «AkisKikitsa” (SR Crosscar). Με αυτήν του τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, ο Νώντας Καρανικόλας «έχτισε» ένα ισχυρό προβάδισμα στη βαθμολογία (50 β.), την ώρα που ήδη υπάρχει μάχη πίσω του, με τους Γ. Δημούση, Μ. Τακιδέλλη και Σ. Ράπη να είναι ισόβαθμοι, με 30 βαθμούς.
Στην κατηγορία των ιδιωτών, ο Σπύρος Ράπτης πήρε μια ξεκάθαρη νίκη, αφήνοντας στις επόμενες θέσεις του βάθρου τους Γιώργο Δημούση και Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη. Στους juniors, η νίκη κρίθηκε στο τρίτο πέρασμα, όπου ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Speedcar Xtrem), με έναν εντυπωσιακό χρόνο, κατέκτησε την νίκη έναντι του Αχιλλέα Χριστοδούλου (LaBase RX01).
Στα αυτοκίνητα, ο Νίκος Χρέππας (Peugeot 106) επικράτησε των αντιπάλων του στην κατηγορία 1.401-1.600 κ.εκ. αφήνοντας δεύτερο τον Αριστείδη Μαυραγάνη και τρίτο τον Επαμεινώνδα Ζούρα, αμφότεροι με Toyota Corolla. Στα δίλιτρα, επτά αγωνιζόμενοι με Ford Escort διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον Κώστα Αντωνίου να παίρνει τη νίκη, με δεύτερο τον Σπύρο Ροϊνιώτη και τρίτο τον Μανώλη Χαλιβελάκη. Τέλος, στη μεγαλύτερη κατηγορία, των 2.000+, νικητής αναδείχτηκε ο Σταμάτης Παντιέρας με Mitsubishi Lancer Evo, με τον Παναγιώτη Κωνσταντάκο να ακολουθεί δεύτερος με ίδιο αυτοκίνητο.
Ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar ΕΚΟ Racing Dirt Games είναι προγραμματισμένος για τις 14-15 Νοεμβρίου, στο «Διαδρόμιο».
Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Αρωγός της προσπάθειας στην Χαλκίδα ήταν και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση.

Χαλκίδα με 33 συμμετοχές

Με 33 συμμετοχές θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar – EKO Racing Dirt Games την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδας. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ). Στο πλευρό των οργανωτών θα βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.). Δυστυχώς για πρώτη φορά φέτος και ελπίζουμε για τελευταία, απαγορεύεται η παρουσία θεατών. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΣΜΑ (www.agonistiko.gr).

Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή των Crosscar 600 cc, η οποία συγκέντρωσε 14 συμμετέχοντες! Τα προγνωστικά στην κατηγορία …απαγορεύονται, καθώς στον πρώτο αγώνα η διαφορά που χώριζε τον πρώτο από τον τέταρτο ήταν μικρότερη των δύο δευτερολέπτων! Με τον αέρα του νικητή και με στόχο να διπλασιάσει τις φετινές νίκες του θα βρεθεί στη Χαλκίδα ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας (La Base RX01). Δεύτερος στην πρεμιέρα, ο Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy) θα κυνηγήσει το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία, ενώ κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τους Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar) και Σπύρο Ράπτη (Kamikaz K3), οι οποίοι κινήθηκαν περίφημα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου πριν λίγες ημέρες. Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή των Κωνσταντίνου και Νικόλα Χαλιβελάκη στο Speedcar Xtrem, καθώς και του «Filon» (Semog Trophy). Το παρών στη Χαλκίδα με σκοπό ένα καλό πλασάρισμα, θα δώσουν και οι Μιχάλης Δημούσης (Semog Bravo), Στέφανος Ρέλλας (Semog Bravo), Παναγιώτης Παπαδογεώργος (Semog Bravo), Γιώργος Βασιλάκης (La Base RX01), Κοσμάς Βαρθαλίτης (Cosvar), «Akiskikitsa» (SR Crosscar) καθώς και ο Νίκος Μπουτζέγιας (SR Crosscar).

Η κατηγορία των Crosscar 750 cc συγκέντρωσε μία συμμετοχή, αυτή του 23χρονου Μάριου Κωνσταντάκου που θα οδηγήσει ένα Semog Bravo. Στα Crosscar Junior, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Speedcar Xtrem) θέλει να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον αντίπαλό του, Αχιλλέα Χριστοδούλου (La Base RX01).
Στα αυτοκίνητα, στη μεγάλη κατηγορία, αυτή των 2000+ κυβικών εκατοστών, με ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση του Σταμάτη Παντιέρα με ένα Lancer έβδομης γενιάς, αυτοκίνητο που θα οδηγήσει επίσης και ο Πάνος Κωνσταντάκος, ο οποίος θα έχει δίπλα του τον Δημήτρη Αμαξόπουλο. Ο κανονισμός, πλέον, επιτρέπει σε όποιον οδηγό αυτοκινήτου επιθυμεί, να έχει και συνοδηγό.
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εφτά πισωκίνητα Ford Escort MKII θα «κονταροχτυπηθούν» στην κατηγορία έως 2000 κυβικών εκατοστών! Ο περσινός θριαμβευτής της κατηγορίας, Ντίνος Αντωνίου, έχοντας δίπλα του τον αδερφό του, Αλέξανδρο, θα κυνηγήσει και φέτος τη νίκη στην κατηγορία, προσφέροντας παράλληλα άπλετο θέαμα, ενώ οι Σπύρος Ροϊνιώτης-Νίκος Γιαννόπουλος θα επιδιώξουν να συνδυάσουν ταχύτητα με θέαμα. Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει κανείς να υποτιμήσει τους βετεράνους, Χάρη Μανουσαρίδη και Μανώλη «Καψάσκη» Χαλιβελάκη, που περνάνε δεύτερη νεότητα! Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Αλέξανδρου Χαλιβελάκη με πισωκίνητο Escort, του Λαμιώτη Γιώργου Δήμου, καθώς και των Μανώλη και Παύλου Σκαλίδη. Οι Κωνσταντίνος και Άρης Μαυραγάνης (Toyota Corolla AE 92), θα έχουν να αντιμετωπίσουν το Peugeot 106 S16 του Νίκου Χρέππα και το Citroen Saxo VTS του Αντώνη Κωτσόπουλου στην κατηγορία των 1600 κυβικών εκατοστών! Να θυμηθεί τα …παλιά θέλει ο Επαμεινώνδας Ζούρας που θα οδηγήσει ένα Toyota Corolla AE86 στο χώμα!
Επιστροφή στο μπάκετ για τον Νίκο Χρυσάφη (Peugeot 206) που θα έχει να αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό Κωνσταντίνο Παπαδά (Toyota Yaris) στην κατηγορία των 1400 κυβικών εκατοστών!
Όσον αφορά το πρόγραμμα του αγώνα, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει η διαδικασία των χρονομετρημένων γύρων (ώρα 10.30). Σκοπός του κάθε αγωνιζομένου είναι να καλύψει τη χρονομετρημένη διαδρομή (τέσσερεις γύρους) στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Ο νικητής προκύπτει από το άθροισμα των τριών ταχύτερων επιδόσεων του αγωνιζόμενου. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τερματίσει σε ένα σκέλος, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα υπόλοιπα. Το μήκος της πίστας ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος είναι 2300 μέτρα.
Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV. Αρωγός της προσπάθειας θα είναι και φέτος το MyKteo Όμιλος Θαλάσση.

Η ώρα των πρωταθλητών!


Με μια εικόνα διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει στα Crosscar τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας.
Το «παρών» στο «Διαδρόμιο» δήλωσαν 23 οδηγοί, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν… κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζουν τα σχετικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα, κατάφεραν με τις μάχες τους να κρατήσουν σε εγρήγορση όσους -απαραιτήτως- παρόντες, αλλά και εκείνους που παρακολούθησαν την εξέλιξη της ημέρας μέσα από το sportstiming.gr
Στο πρωτάθλημα των 600 κ.εκ. ήταν ο Νώντας Καρανικόλας με το LaBase RX01 εκείνος που κατάφερε να επικρατήσει έπειτα από μεγάλη μάχη, κερδίζοντας στις λεπτομέρειες τους Γιώργο Δημούση (Semog Trophy), Μιχάλη Τακιδέλλη (Yacar) και Σπύρο Ράπτη (Planet Kartcross K3). Ο έμπειρος οδηγός του LaBase RX01 «έγραφε» από το ξεκίνημα της ημέρας σταθερά γρήγορους χρόνους και παρόλο που ήταν ταχύτερος μόνο στο δεύτερο πέρασμα, κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο πρωταθληματικό αγώνα του θεσμού. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δημούσης ξεκίνησε δυναμικά, σημειώνοντας και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας στο πρώτο πέρασμα, ωστόσο, στη συνέχεια ένα τετ-α-κε και ένα πρόβλημα στο γκάζι τον περιόρισαν στη δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής αυτή είναι και η καλύτερη θέση του οδηγού της Semog στα EKO Racing Dirt Games, ο οποίος ταυτόχρονα κατέκτησε και τη νίκη στους Ιδιώτες, με δεύτερο τον Σπύρο Ράπτη και τρίτο τον νεοεμφανιζόμενο Παναγιώτη Παπαδογεωργό, με Semog Bravo.
Ο Μιχάλης Τακιδέλλης άργησε λίγο να προσαρμοστεί στο νέο του «όπλο», όμως στο 3ο και στο 4ο πέρασμα ανέβασε ρυθμό και κατέκτησε την τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον πολύ μαχητικό Σπύρο Ράπτη, με Planetkarcross K3.
Στο έπαθλο των Junior, οι συνήθεις ύποπτοι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης με Speedcar Xtrem και Αχιλλέας Χριστοδούλου με LaBase RX01 πάλεψαν επί ίσοις όροις, με τη νίκη τελικά να καταλήγει στον περσινό νικητή της κατηγορίας, Κωνσταντίνο Τακιδέλλη.
Στα αυτοκίνητα, η επικράτηση του Γιώργου Ζυμαρίδη τόσο στην κατηγορία 2001+ κ.εκ., όσο και αναφορικά με τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, φάνταζε ήδη πριν τον αγώνα ως… το πιο σίγουρο στοίχημα της ημέρας. Ο τρεις φορές τιτλούχος των Dirt Games συμμετείχε στον αγώνα στο πλαίσιο της εξοικείωσής του με το Škoda Fabia R5, ενόψει της συνέχειας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.
Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας τερμάτισε ο πάντα ταχύς Χρήστος Παλαιολόγος, με Mitsubishi Lancer Evo. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα, αυτή των 1.401-1.600 κ.εκ., νικητής αναδείχτηκε ο Τάσος Αναστασόπουλος, με Toyota Corolla. Από εκεί και έπειτα, το βάθρο ξεκαθάρισε μόλις στο τελευταίο πέρασμα, με τον Νίκο Χρέππα (Peugeot 106) να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Κώστα Μαχαίρα (Citroen Saxo), μετά από μάχη στα εκατοστά του δευτερολέπτου.
Ήταν η πρώτη συνάντηση των οδηγών που συμμετέχουν στο Π.Π Crosscar και στα υπόλοιπα κύπελλα και έπαθλα των EKO Racing Dirt Games για το 2020, η οποία άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του θεσμού. Ο επόμενος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 10-11 Οκτωβρίου, στην πίστα της Χαλκίδας, όπου παραδοσιακά καταγράφονται ανατροπές λόγω του χαρακτήρα της διαδρομής.
Χορηγός ονομασίας του θεσμού για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV

EKO Racing Dirt Games: Πρεμιέρα!

Μετά από μια πεντάμηνη αναγκαστική -λόγω Covid-19- ανάπαυλα, οι αγωνιζόμενοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar των Κυπέλλων και Επάθλων των EKO Racing Dirt Games θα βρεθούν και πάλι στη γραμμή της εκκίνησης, για ακόμα μια φορά στο “Διαδρόμιο”, στον Κουταλά Κορινθίας.

Η “έδρα” των ΕΚΟ Racing Dirt Games, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτεί 26 οδηγούς, οι οποίοιθα βρεθούν απέναντι στο χρονόμετρο με στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί στο θεσμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 περάσματα από τη διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων, με τον τελικό νικητή να αναδεικνύεται έπειτα από την άθροιση των 3 καλύτερων χρόνων του.

Στο πρωτάθλημα των 600 κ.εκ. των Crosscar, μεταξύ άλλων το “παρών” θα δηλώσουν... οι συνήθεις ύποπτοι Νώντας Καρανικόλας με LaBase RX01 και Μιχάλης Τακιδέλλης με το νέο Yacar Crosscar, καθώς και οι Κοσμάς Βαρθαλίτης (CosVar), Σπύρος Ράπτης (Planet Kartcross K3) και Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), με τους δυο τελευταίους να παλεύουν για τη νίκη στο έπαθλο των Ιδιωτών. Για το ίδιο έπαθλο, στην επίσημη πρώτη τους στο θεσμό, θα παλέψουν και οι Στέφανος Ρέλλας και Παναγιώτης Παπαδογεωργός που θα μοιραστούν ένα Semog Bravo.

Στην κατηγορία Junior για νέους οδηγούς άνω των 16 ετών με licence kart, οι δύο περυσινοί μονομάχοι της κατηγορίας, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Speedcar Xtrem) και Αχιλλέας Χριστοδούλου (LaBase RX01), θα προσπαθήσουν και πάλι για το καλύτερο!

Στα έπαθλα των αυτοκινήτων, οι Κώστας Τούσουλης και Δημήτρης Σταυρόπουλος, αμφότεροι με Toyota Yaris, είναι τα φαβορί στα 1400 κ.εκ., ενω έντονος αναμένεται ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των 1600 κ.εκ., όπου 8 αγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν για τη νίκη, με τους Νίκο Χρέππα (Peugeot 106) και Κώστα Μαχαίρα (Citroen Saxo) να μονομαχούν για την κορυφαία θέση του βάθρου.

Στην κατηγορία 2000+, ο 3 φορές νικητής των EKO Racing Dirt Games, Γιώργος Ζυμαρίδης με το Skoda Fabia R5 με το οποίο συμμετέχει φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, δείχνει ως το απόλυτο φαβορί. Για το καλύτερο θα παλέψουν οι Χρήστος Παλαιολόγος (Mitsubishi Lancer EVO), όπως και ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος, με την αειθαλή Lancia Delta HF Integrale.

Ο αγώνας, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η ΑΛΑ Κορινθίας, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή στις 10:00, με τα αποτελέσματα να “αναρτώνται” ηλεκτρονικά στο www.omae-live.gr

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για 3η συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας και ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV


Επιστροφή στην δράση!

Έπειτα από μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω της πανδημίας του Covid-19, οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar-ΕΚΟ Racing Dirt Games επιστρέφουν στη δράση για τον πρώτο αγώνα του θεσμού, που θα διοργανωθεί στο «Διαδρόμιο» από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).

Crosscars και αγωνιστικά αυτοκίνητα θα αγωνιστούν με κανονισμούς ατομικής χρονομέτρησης στη γνωστή χάραξη της διαδρομής της πίστας του Διαδρομίου, με μήκος 2 χλμ. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών και κλάσεων θα προκύψουν έπειτα από τέσσερις προσπάθειες, εκ των οποίων οι τρεις καλύτερες θα προσμετρήσουν στον τελικό χρόνο.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, εκτός από τα Crosscars, έχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών, καθώς και Legend Cars.
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του συστήματος διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ (https://www.e-omae-epa.gr/), με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της ΓΓΑ.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας, ενώ ο θεσμός καλύπτεται τηλεοπτικά από την Cosmote TV.

Αναβολή 1ου αγώνα

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας και ο Promoter των ΕΚΟ Racing Dirt Games, ανακοινώνουν, κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ, πως ο πρώτος αγώνας του θεσμού, που ήταν προγραμματισμένος για τις 28-29 Μαρτίου στο Διαδρόμιο, αναβάλλεται. Κατόπιν τούτο ο πρώτος αγώνας του θεσμού θα διεξαχθεί στις 23-24 Μαΐου.
Σε συνεννόηση με την ΕΠΑ, και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία του αγώνα.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και όλοι μας πρέπει να πράξουμε με αίσθημα ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης.
Ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών. Μείνετε σπίτι και μείνετε ασφαλείς.

Ιδανική αυλαία!

Με ιδανικό τρόπο έπεσε η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2019, με τους Γιώργο Ζυμαριδή και Χαράλαμπο Γαζετά να πανηγυρίζουν τον τίτλο στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ., αντίστοιχα.
Το EKO Racing Dirt Games για το 2019 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο 6ος και τελευταίος γύρος του θεσμού χαρακτηρίστηκε από πλούσιο θέαμα, εξαιρετικές επιδόσεις και έντονο συναγωνισμό. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και η μικτή διαδρομή των 2,1 χιλιομέτρων βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση επιτρέποντας στους οδηγούς να σημειώσουν κορυφαίους χρόνους. Παράλληλα, ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών με όλα να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ιδανικού σκηνικού.
Μπορεί όλα να ήταν ανοικτά στη μάχη του τίτλου για τις κατηγορίες των 600 κ.εκ. και των 750 κ.εκ., αλλά αυτό δεν απέτρεψε τους οδηγούς από το να κινηθούν στο όριο. Στα 600, οι Γιώργος Ζυμαρίδης και Παναγιώτης Ρουστέμης ήταν οι βασικοί διεκδικητές του Κυπέλλου, με τον κάτοχο του τροπαίου τα δύο τελευταία χρόνια να καταφέρνει στο τέλος να επαναλάβει και φέτος την επιτυχία του. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν αρκετά δραματική, αφού ο Ζυμαρίδης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην πρώτη του προσπάθεια από συμπλέκτη, με αποτέλεσμα τα επόμενα τρία να έχουν για τον ίδιο χαρακτήρα “ζωής και θανάτου”. Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Planet Kartcross αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το χταπόδι της εξάτμισης του Kamikaz 3, το οποίο δεν λύθηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Ζυμαρίδης από την πλευρά του δεν πτοήθηκε και “απογείωσε” το La Base RX-01 μετά την ατυχία του πρώτου περάσματος, καταφέρνοντας στο τέλος να πανηγυρίσει το πολυπόθητο Κύπελλο για 3η συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα, διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη στην κατηγορία από τον Ιταλό Marcello Gallo, αλλά στο τέλος περιορίστηκε στη 2η θέση για μόλις 0,8 δλ.! Ο Πρωταθλητής Ιταλίας Rallycross κατάφερε να επικρατήσει στα 600 κ.εκ. οδηγώντας το SR Crosscar, όντας εξαιρετικά ταχύς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο βάθρο, τους προαναφερθέντες ακολούθησε ο νεαρός ταλαντούχος Diego Varela με το La Base RX-01, ο οποίος δικαίωσε τους Ισπανούς που τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο.
Όμως, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα και ο Γιάννης Ρέγγος, ο οποίος αναδείχθηκε 4ος στην κατηγορία σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους! Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κατακτήσει και το Έπαθλο Ιδιωτών με το Semog Bravo, απέναντι σε εξαιρετικούς αντιπάλους και να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο τη χρονιά. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν ο άτυχος Παναγιώτης Ρουστέμης και ο Νώντας Καρανικόλας με ακόμα ένα La Base RX-01. Ανάμεσα στους συνδυασμούς που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα, συγκαταλέγεται ο νεαρός Φώτης Σωτηρόπουλος που εγκατέλειψε με το SR Crosscar από πρόβλημα στον κινητήρα.
Στις μύτες των ποδιών μας, όμως, μας κράτησε και η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ.! Από την αρχή της ημέρας, ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar XTrem έδειχνε να έχει ένα μικρο προβάδισμα έναντι του έτερου διεκδικητή του τίτλου, Γιώργου Γεωργίου με το Semog Bravo. Ο περσινός κάτοχος του Επάθλου στα δύο τελευταία περάσματα κινήθηκε πολύ γρήγορα με το Speedcar και όχι μόνο εξασφάλισε για ακόμα μία χρονιά το έπαθλο, αλλά κέρδισε και την κατηγορία στον αγώνα! Βλέπετε, μπορεί ο Γεωργίου να έχασε πολύτιμο έδαφος προς το τέλος της ημέρας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τον Νίκο Θωμά, ο οποίος από το πρώτο σκέλος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα! Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Γαζετάς επικράτησε στο τέλος μόλις για 0,3 δευτερόλεπτα επί του Κύπριου Νίκου Θωμά με το Speedcar XTrem, την ώρα που ο Γεωργίου τους ακολούθησε στο βάθρο. Στην κατηγορία Junior, για ακόμα μία φορά ταχύτερος αναδείχθηκε ο νεαρός Κώστας Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, με τον Αχιλλέα Χριστοδούλου να ακολουθεί από κοντά με το La Base RX-01. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τις εντυπώσεις έκλεψε και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στην πρώτη του εμφάνιση στο χώρο των αγώνων, καταφέρνοντας με το Speecar XTrem να βελτιώνει τους χρόνους του σε κάθε πέρασμα. Παράλληλα, όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τον Πρωταθλητή Drift Χρήστο Χαντζαρά να προσφέρει πλούσιο θέαμα με Camotos και Speedcar!
Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, ταχύτερος όλων και νικητής στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ., αναδείχθηκε ο Κώστας Κόρακας με το Mitsubishi Lancer EVO IX, καταφέρνοντας να επικρατήσει επί του Παναγιώτη Ρουστέμη με το Mitsubishi Lancer EVO X. Ο Γιώργος Δήμος με το Ford Escort RS2000 και ο Νίκος Χρέππας με το Peugeot 106 Rallye, ήταν οι ταχύτεροι στις κατηγορίες έως 2.000 κ.ε.κ και 1.400-1.600 κ.εκ., αντίστοιχα. Τέλος, σε αυτή έως τα 1.400 κ.εκ. νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μουρτζούκος με το MG ZR 105.
Με αυτόν τον τρόπο έπεσε η αυλαία του 2019 για το EKO Racing Dirt Games. Μια σεζόν με συναγωνισμό, εξαιρετικές και ποιοτικές συμμετοχές, πλούσιο θέαμα για τους φίλους των αγώνων, αλλά και έντονα συναισθήματα. Όσο επιτυχημένη και αν ήταν η φετινή χρονιά, η ομάδα του Dirt Games δεν σταματάει εδώ. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο λέει ο σοφός ελληνικός λαός και σίγουρα θα γίνει ότι είναι απαραίτητο έτσι ώστε το 2020 να είναι ακόμα καλύτερο. Σε κάθε επίπεδο!
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Ολυμπία Οδος και η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Δηλώσεις νικητών

Γιώργος Ζυμαρίδης: “Πραγματικά αισθάνομαι υπέροχα. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το Έπαθλο Ομάδων και σήμερα το Κύπελλο Οδηγών για 3η συνεχόμενη χρονιά. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο. Σίγουρα, ήταν δύσκολο το φετινό Κύπελλο, αφού είναι φανερό το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης, με τον οποίο και διεκδικήσαμε τον τίτλο μέχρι το τέλος, φέτος έχει διαχειριστεί εξαιρετικά το Πρωτάθλημα. Εμείς καταφέρναμε να βελτιώνουμε τους χρόνους και τις επιδόσεις μας, αλλά ήταν πάντα εκεί! Κάτι που αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα, αφού περιμέναμε μέχρι το τελευταίο πέρασμα για να δούμε τι θα γίνει.”

Χαράλαμπος Γαζετάς: “Νιώθω πολύ χαρούμενος! Όπως πέρσι, έτσι και φέτος καταφέραμε να κατακτήσουμε το Έπαθλο. Και μάλιστα ακριβώς την ίδια ημερομηνία! Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το Crosscar της Speedcar και θέλω να ευχαριστήσω το Γιάννη Χεκιμιάν για τη βοήθεια του στο στήσιμο, αλλά και την Auto Marin για τη στήριξη της. Επίσης, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συναθλητές μου. Ο αγώνας είχε πολύ συναγωνισμό σήμερα και με το Νίκο Θωμά μας χώρισαν εκατοστά του δευτερολέπτου. Για αυτό θέλω να συγχαρώ τόσο τον Νίκο, όσο και το Γιώργο Γεωργίου.”

Ζέσταμα...

Λίγες ώρες πριν το φινάλε της χρονιάς οι πρωταγωνιστές του ΕKO Racing Dirt Games “ακόνισαν τα μαχαίρια” τους στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, αφήνοντας υποσχέσεις για εξαιρετικές μάχες στον αυριανό αγώνα.
Πλέον, μετράμε αντίστροφα για τον 6ο και τελευταίο γύρο του EKO Racing Dirt Games για το 2019, με τους τίτλους στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ. να αναζητούν τους κατόχους τους. Ο πραγματικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, αλλά σήμερα οι πρωταγωνιστές του θεσμού είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους δοκιμές πριν τη μεγάλη μάχη. Η ομάδα του Dirt Games διοργάνωσε Trackday, στο οποίο όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να λάβουν μέρος και να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές σε πανομοιότυπες συνθήκες με αυτές που θα συναντήσουν στον αυριανό αγώνα.
Αρχικά, μπορεί ο καιρός να τρόμαξε αρκετούς, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πάρουν μία γεύση από τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν αύριο. Αρχικά, τόσο η βρεγμένη άσφαλτος, αλλά ακόμα περισσότερο η λάσπη στο χωμάτινο μέρος της διαδρομής δυσκόλεψαν τους οδηγούς. Όμως, στη συνέχεια της διαδικασίας η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά με αποτέλεσμα να κατέβουν σημαντικά οι χρόνοι. Με τη γλώσσα των αριθμών, τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας πραγματοποίησε στην 4η και τελευταία του προσπάθεια ο Παναγιώτης Ρουστέμης. Ο ταχύτατος νεαρός οδηγός με το Planet Kartcross Kamikaz 3 έδειξε τις διαθέσεις του εν όψει του αυριανού αγώνα, αφού μαζί με τον Γιώργο Ζυμαρίδη θα διεκδικήσουν τον τίτλο στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Ο κάτοχος του κυπέλλου τα δύο τελευταία χρόνια με το La Base RX-01 ακολούθησε δεύτερος σε κοντινή απόσταση. Είναι δεδομένο ότι οι δύο τους θα ξεχωρίσουν και η αυριανή μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται συναρπαστική! Την πρώτη τριάδα στην κατηγορία των 600 κ.εκ. έκλεισε ο 18χρονος Ισπανός Diego Varela, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις με τους χρόνους του, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ήταν και ο Ιταλός Πρωταθλητής Marcello Gallo. Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar XTrem δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί, αφού ήταν ταχύτερος έναντι του αντιπάλου του για τον τίτλο Γιώργο Γεωργίου με το Semog Bravo.
Ανάμεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις και παρουσίες του αγώνα, ήταν ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο Πρωταθλητής Drift Χρήστος Χαντζαράς. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος με την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2004 έδειξε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του Speedcar XTrem, αλλά και να απολαμβάνει την εμπειρία. Ο Χαντζαράς από την πλευρά του, μπορεί να μην τέθηκε αντιμέτωπος με το χρονόμετρο, αλλά σίγουρα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με την ταχύτητα και τα περάσματα του. Μάλιστα, ο Έλληνας Πρωταθλητής Drift θα βρεθεί και αύριο στην πίστα για να χαρίσει πλούσιο θέαμα στους φίλους του αυτοκινήτου που θα βρεθούν στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.
Οι εκλεκτές παρουσίες και ο έντονος συναγωνισμός που αναμένεται σε όλες τις κατηγορίες αποτελούν δέλεαρ για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού έτσι ώστε να βρεθούν αύριο στα Μέγαρα. Θυμίζουμε, ότι ο αγώνας ξεκινάει στις 10:00 πμ, ενώ το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 10 ευρώ, με το οποίο αυτομάτως μπαίνετε σε κληρώσεις για πολλά δώρα!
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Φινάλε με εκπλήξεις!

Η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2019 θα πέσει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, σε έναν αγώνα που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον για αρκετούς λόγους! Ο πρώτος και κυριότερος έχει να κάνει με τους τίτλους, αφού με εξαίρεση το Έπαθλο των Κατασκευαστών που έχει καταλήξει στην La Base Team Greece, σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες τα πάντα είναι ανοικτά! Παράλληλα, μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η επιστροφή του έξι φορές Πρωταθλητή Ελλάδας Άρη Βωβού στην αγωνιστική δράση, αλλά και η συμμετοχή του Γιούρκα Σεϊταρίδη Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο Euro του 2004. Όμως, οι εκπλήξεις από την ομάδα των Dirt Games δεν σταματούν εδώ, αφού στον αγώνα θα συμμετάσχουν και τρεις κορυφαίοι οδηγοί Crosscar από το εξωτερικό αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο της τελευταίας συνάντησης για το 2019.
Ο αγώνας που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί στη μικτή διαδρομή που αγωνίστηκαν οι πρωταγωνιστές του θεσμού και την προηγούμενη χρονιά. Όπως είθισται, οι οδηγοί θα αγωνιστούν στη διαδρομή των 2,1 χιλιομέτρων υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης. Το Σάββατο, αποκλειστικά και μόνο οι συμμετέχοντες στο θεσμό θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε Trackday που οργανώνει η ομάδα του Dirt Games, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί ο πραγματικός αγώνας.
Στο αγωνιστικό σκέλος, το μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο Κύπελλο για την κατηγορία των 600 κ.εκ. Εκεί, ουσιαστικά έχουμε κούρσα για δύο, με τους Γιώργο Ζυμαρίδη και Παναγιώτη Ρουστέμη να έχουν ξεχωρίσει στην τελική ευθεία. Ο οδηγός της La Base Greece και κάτοχος του τίτλου τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ελαφρύ προβάδισμα στη βαθμολογία, όπως και τον πρώτο λόγο ελέω ταχύτητας και εμπειρίας. Ο Ρουστέμης από την πλευρά του με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece έχει στόχο τη νίκη έτσι ώστε να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να κάνει υπολογισμούς. Ιδιαίτερα σημαντικό και για τους δύο είναι ότι στα Μέγαρα το επίπεδο του συναγωνισμού θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, με αρκετούς οδηγούς να έχουν όλα τα φόντα να τους κόψουν βαθμούς! Καταρχήν, ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι τρεις συμμετέχοντες από το εξωτερικό! Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για πρωτοκλασάτες συμμετοχές! Βλέπετε, ο Marcello Gallo είναι Πρωταθλητής Rallycross Ιταλίας στην κατηγορία Crosscar, ενώ ο Diego Varela έχει αναδειχθεί Πρωταθλητής Ισπανίας στην κατηγορία Promotion. Ο Ιταλός που παλιότερα υπήρξε επίσημος οδηγός της Maserati θα οδηγήσει SR Crosscar, ενώ ο Ισπανός και ο Carlos Lamarque Krieg θα συμμετάσχουν με La Base RX-01. Όμως, στη μάχη θα μπουν και κορυφαίοι Έλληνες οδηγοί. Ο Άρης Ιαβέρης με το Kamikaz 3 και ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01 αποτελούν παραδοσιακά υπολογίσιμες δυνάμεις, με τον τελευταίο να έχει μάχη με τον Μιχάλη Τακιδέλλη με το Speedcar Xtreme στη διεκδίκηση της 3ης θέσης στην βαθμολογία! Ακόμα μεγαλύτερη μάχη, όμως, αναμένεται στην κατηγορία Ιδιωτών, αφού τρεις οδηγοί έχουν πιθανότητες για τίτλο. Ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo έχει το πλεονέκτημα, αλλά οι Γιώργος Δημούσης, Σπύρος Ράπτης με Semog Trophy και Kamikaz 3 αντίστοιχα, δεν πρόκειται να… πέσουν χωρίς μάχη! Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν είναι ο Πρωταθλητής στην κατηγορία F2 στα Χωμάτινα Ράλλυ Γιάννης Ακράτος, που θα λάβει μέρος με Semog Trophy, αλλά και ο ταλαντούχος Πρωταθλητής Karting, Φώτης Σωτηρόπουλος που θα λάβει μέρος με SR Crosscar. Βέβαια, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η παρουσία του Γιούρκα Σεϊταρίδη, Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο Euro 2004. O πρώην ποδοσφαιριστής είναι λάτρης της αυτοκίνησης και της γρήγορης οδήγησης, και στα Μέγαρα θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση ως οδηγός αγώνων στο τιμόνι ενός Speedcar XTrem.
Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των 750 κ.εκ. όλα είναι πιο απλά. Ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το Speedcar XTrem και ο Γιώργος Γεωργίου με το Semog Bravo είναι οι δύο διεκδικητές του τίτλου, με τον Γαζετά να έχει βραχεία κεφαλή. Όμως, όπως και στα 600 κ.εκ., έτσι και εδώ υπάρχουν μία σειρά από οδηγούς που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση τίτλος. Όπως ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar, αλλά και ο πρώην Πρωταθλητής Κύπρου Νίκος Θωμά με το Speedcar XTrem.
Βέβαια, μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις του αγώνα είναι η μεγάλη επιστροφή του Άρη Βωβού στην αγωνιστική δράση. Ο έξι φορές Πρωταθλητής Ελλάδος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της ομάδας του Dirt Games και θα οδηγήσει το τετρακίνητο Dual της Camotos επιστρέφοντας στο μπάκετ μετά από εννέα χρόνια! Παράλληλα, τα βλέμματα θα συγκεντρώσει και η συμμετοχή του Ανδρέα Καροτσιέρη με το Rage Comet R, αλλά και του Δημήτρη Βαζάκα με το McRae Dakar Pro.
Όμως, οι φίλοι των αγώνων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν παράλληλα συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, και συγκεκριμένα 13 οδηγούς. Σε επίπεδο γενικής, οι Παναγιώτης Ρουστέμης και Κωνσταντίνος Κόρακας αναμένεται να ξεχωρίσουν με τα Lancer δέκατης και ένατης γενιάς. Όμως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Έπαθλο της κατηγορίας των 1.400 έως 1.600 κ.εκ., το οποίο και διεκδικούν οι Νίκος Χρέππας με το Peugeot 106 Rallye και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας με το Citroen Saxo!
To trackday του Σαββάτου, όπως και ο αγώνας την Κυριακή, θα ξεκινήσουν στις 10:00 πμ. Το εισιτήριο θα κοστίζει δέκα ευρώ, με το οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν και τις δύο μέρες της εκδήλωσης. Παράλληλα, με την αγορά του εισιτηρίου άμεσα μπαίνετε και σε κλήρωση για πλούσια δώρα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο χώρο του αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων. Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα έχει, όπως και πέρσι, το σωματείο Start Line.
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Τελευταία στροφή!

Το EKO Racing Dirt Games έχει… περάσει την τελική ευθεία και βρίσκεται στην τελευταία στροφή για το 2019! Οι αγωνιζόμενοι ετοιμάζονται για τον καταληκτικό γύρο του θεσμού που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου. Η 6η και τελευταία συνάντηση της χρονιάς θα διεξαχθεί υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, στη γνωστή μικτή διαδρομών των 2,1 χιλιόμετρων που έχει σχεδιάσει στην πίστα των Μεγάρων η ομάδα του EKO Racing Dirt Games με την υλική υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού. Σημειώστε, ότι θα έχει ακριβώς την ίδια φορά και σχεδίαση με την περσινή χρονιά.
Το ενδιαφέρον από τους αγωνιζόμενους είναι πολύ μεγάλο, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν επιβεβαιωμένες συμμετοχές οδηγών από το εξωτερικό! Μάλιστα, αναμένονται και εκπλήξεις με σπουδαία ονόματα και από το χώρο των Ελληνικών αγώνων!
Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η Start Line, έχουν ήδη ανοίξει, και όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ, στη διεύθυνση https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.
Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας

Σώμα με σώμα


Το να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο από εντυπωσιακές μάχες μέχρι το νήμα στον τελικό ενός γύρου των EKO Racing Dirt Games μοιάζει απίθανο. Η… παράδοση κρατήθηκε για ακόμα μια φορά και ειδικότερα στον 5ο και προτελευταίο γύρο του θεσμού, που διεξήχθη στο πάντα φιλόξενο Markopoulo Park, στις 17 Νοεμβρίου.

Η θερμοκρασία ανέβηκε από νωρίς το πρωί, με τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών γύρων στα 600 κ.εκ. Ο πρώτος ημιτελικός έδειξε ήδη τις «διαθέσεις» των ομόσταυλων Νώντα Καρανικόλα και Γιώργου Ζυμαρίδη της La Base Greece, που, αμφότεροι με La Base RX-01, ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, τερματίζοντας στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, με ελάχιστα μέτρα διαφορά μεταξύ τους. Μαζί τους στον τελικό προκρίθηκε ο «Filon», ο οποίος, μάλιστα, με το Semog Trophy σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο του πρώτου ημιτελικού. Απέναντί τους, από το δεύτερο γύρο των ημιτελικών, το εισιτήριο πρώτος πήρε ο Μιχάλης Τακιδέλλης, ο οποίος με το Speedcar Xtrem άντεξε στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο «Panagiotis Roustemis» μέχρι και τον τρίτο γύρο. Εκεί ο νεαρός οδηγός της Planetkartcross Greece με το Kamikaz 3 σοφά επέλεξε να περάσει από τον joker lap, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση χάρη στη διαφορά που είχε χτίσει από τον τρίτο του δεύτερου προκριματικού, Γιάννη Ρέγγο με Semog Bravo.

Με τη σειρά εκκίνησης του τελικού πλέον να παίζει το ρόλο της, ο Μιχάλης Τακιδέλλης κινήθηκε στο όριο και στους έξι γύρους, έδειξε εντυπωσιακή αντοχή στην ακατάπαυστη -μέχρι και τον τέταρτο γύρο- πίεση του Γιώργου Ζυμαρίδη και χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας από εκεί και μετά, είδε πρώτος την καρό σημαία. Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Νώντας Καρανικόλας ο οποίος είχε καταφέρει νωρίτερα να αφήσει πιο πίσω τους «Panagiotis Roustemis» και «Filon», σε μια δική τους, πραγματικά εντυπωσιακή μάχη. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo εξασφαλίζοντας και το Έπαθλο Ιδιωτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επίδοση των δύο πρώτων η ομάδα La Base Greece εξασφάλισε και το Έπαθλο Κατασκευαστών για το 2019.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. η πρώτη θέση ήταν ξεκάθαρα υπόθεση του Γιώργου Γεωργίου. Ο Κύπριος οδηγός με το Semog Bravo τέθηκε από την αρχή του τελικού επικεφαλής και οδηγώντας καθαρά δεν απειλήθηκε ποτέ από τον ανταγωνισμό. Πίσω του τερμάτισε ο συμπατριώτης του Νίκος Θωμά με SpeedcarXtrem, ενώ το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με SR Crosscar.

Τα EKO Racing Dirt Games ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 14-15 Δεκεμβρίου, με τον καταληκτικό αγώνα για το 2019, που θα διεξαχθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων και θα «κρίνει» και τους τίτλους στις δύο κατηγορίες. Μετά και τον πέμπτο γύρο τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, με τη «μάχη» στα 600 κ.εκ. να αφορά τους Γιώργο Ζυμαρίδη και «Panagiotis Roustemis» τους οποίους πλέον χωρίζουν 7,5 βαθμοί στην κατάταξη, όταν αντίστοιχα, στα 750 κ.εκ. προηγείται ο Χαράλαμπος Γαζετάς με 3,5 βαθμούς διαφορά από τον Γιώργο Γεωργίου, την ίδια ώρα που στη μάχη για τον τίτλο βρίσκεται και ο Παναγιώτης Αποστόλου, που βρίσκεται επίσης 3,5 βαθμούς πίσω από τον Κύπριο οδηγό.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Πράξη πρώτη

 

Στο γνώριμο για τους περισσότερους οδηγούς Markopoulo Park πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Νοεμβρίου, η προκριματική διαδικασία για τον 5ο γύρο των EKO Racing Dirt Games 2019.

Η βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών συνέβαλε στην ιδανική κατάσταση στην οποία αποδείχτηκε πως βρίσκεται η διαδρομή των 1,1 χιλιομέτρων, με την επιφάνεια απλά να κρατάει λίγη υγρασία και τη σκόνη να είναι σαφώς περιορισμένη συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις.

Έτσι, κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα του 5ου γύρου του θεσμού, όσοι βρέθηκαν στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες μάχες κατά τους προκριματικούς γύρους, τόσο μεταξύ των αγωνιζομένων με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ., όσο και στη μεγαλύτερη κατηγορία, των 750 κ.εκ. Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, διεξήχθη και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, με αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα στράφηκε στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όπου «έδωσε» πλούσιο θέαμα, με εναλλαγές στις θέσεις και σημαντικές μάχες. Ωστόσο, σε δικό του ρυθμό και στους τέσσερις προκριματικούς γύρους κινήθηκε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 της LaBase Team Greece, ο οποίος απέσπασε και το μέγιστο της βαθμολογίας σ’ αυτό το σκέλος. Από εκεί και πέρα, από τρεις πρώτες και μια δεύτερη θέση κατέκτησαν οι ταχύτατοι Μιχάλης Τακιδέλλης με Speedcar Xtrem και Νώντας Καρανικόλας με ακόμα ένα La Base RX-01 της LaBase Team Greece. Η μεταξύ τους μάχη, μάλιστα, στο Q3 με τελικό νικητή τον Nώντα Καρανικόλα, ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες της ημέρας. Αντίστοιχα δύο πρώτες και δύο δεύτερες θέσεις κατέκτησε ο «Panagiotis Roustemis» με Kamikaz 3 της Planetkartcross Greece, ενώ οι «Filon» με Semog Trophy, Γιάννης Ρέγγος  και Σπύρος Ράπτης, με Semog Bravo και Kamikaz 3 αντίστοιχα, μοιράστηκαν από μία πρώτη και τρεις δεύτερες θέσεις.

Στα 750 κ.εκ. οι συμμετοχές ήταν πέντε, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα αγωνιστούν στον τελικό της αυριανής δεύτερης ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, στους δύο προκριματικούς γύρους που πραγματοποιήθηκαν, από μία νίκη μοιράστηκαν οι Γιώργος Γεωργίου με Semog Bravo και Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με SR Crosscar με τον Κύπριο οδηγό να εκκινεί πρώτος στον αυριανό τελικό, καθώς κατέκτησε και μία δεύτερη θέση στο σημερινό σκέλος.

Από εκεί και πέρα, μάχη είχαμε και στην κατηγορία Junior -στο πλαίσιο του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης- με τον Αχιλλέα Χριστοδούλου με La Base RX-01 να επικρατεί του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη με SpeedcarXtrem με μόλις 0,659 δλ. διαφορά. Μεταξύ των αυτοκινήτων, με Toyota Yaris o Κωνσταντίνος Παπαδάς κέρδισε στα 1.400 κ.εκ. ενώ στα 1.600 κ.εκ. νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Χρέππας με Peugeot 106. Τέλος, στην κατηγορία 2.001+ κ.εκ. τη νίκη πήρε ο Γιώργος Νέγρης με Mazda 323 GTR.

Σε ό,τι αφορά τις χωμάτινες φόρμουλες, τα πάντα κρίνονται αύριο, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού για την κατηγορία των 600 κ.εκ. και του απευθείας τελικού για τα μεγαλύτερα μονοθέσια. Ο αγώνας ξεκινάει στις 10:30, ενώ, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο Markopoulo Park είναι ελεύθερη.
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

Με αμείωτο ενδιαφέρον

Το EKO Racing Dirt Games για το 2019 μπαίνει στην τελική ευθεία! Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του θεσμού η ένταση «χτυπάει» κόκκινο, με τους διεκδικητές των τίτλων να ετοιμάζονται για μια αναμέτρηση στην οποία δεν συγχωρούνται τα λάθη. Ο 5ος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα διεξαχθεί στο Markopoulo Park, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Η γνωστή πίστα των 1,1 χιλιομέτρων στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου των Αθηνών θα φιλοξενήσει για ακόμα μία φορά τους πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, γεγονός που μεταφράζεται για ακόμα μία φορά σε απευθείας μάχες «σώμα με σώμα»! Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όλα μοιάζουν να κρέμονται από μία κλωστή. O Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece προηγείται με βραχεία κεφαλή στη βαθμολογία, με τη διαφορά του από το Γιώργο Ζυμαρίδη με το La Base RX-01 να αγγίζει μόλις τον 1,5 βαθμό! Οι δυο τους έχουν ξεφύγει στη βαθμολογία και έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του κυπέλλου. Όμως, μία σειρά από ποιοτικές συμμετοχές θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη νίκη στο Μαρκόπουλο. Ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01 είναι παραδοσιακά ανταγωνιστικός στον Ιππόδρομο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άρη Ιαβέρη με το δεύτερο Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece. Μία θέση στο βάθρο, όμως, θα διεκδικήσει για ακόμα έναν αγώνα ο Μιχάλης Τακιδέλης με το Speedcar XTrem.

Αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία των Ιδιωτών, με τρεις οδηγούς να διεκδικούν το φετινό τρόπαιο! Ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy οδηγεί την κούρσα έχοντας επιδείξει εξαιρετική σταθερότητα με τις επιδόσεις του. Όμως, ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3 ακολουθεί 8 βαθμούς πίσω του έχοντας παρουσιάσει σπουδαία βελτίωση μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Την ίδια ώρα, ο Ράπτης αισθάνεται την ανάσα του ταχύτατου Γιάννη Ρέγγου με το Semog Bravo, ο οποίος ακολουθεί 1,5 βαθμό πίσω του.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., πέντε συμμετέχοντες θα δώσουν το παρών, με την παρουσία του πρώην Πρωταθλητή Κύπρου Νίκου Θωμά με το Speedcar XTrem να ξεχωρίζει. Όμως, απέναντι του θα βρει τον νικητή του προηγούμενου γύρου στην Χαλκίδα, Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με το SR Crosscar, αλλά και το Γιώργο Γεωργίου με το Semog Bravo, ο οποίος έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα διαδραματίσουν και οι Γιώργος Βασιλάκης και Κοσμάς Βαρθαλίτης, με το La Base RX-01 και το Custom Cosvar αντίστοιχα.

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, θα δούμε για ακόμα μία φορά τους νεαρούς συμμετέχοντες στην κατηγορία Junior, Κωνσταντίνο Τακιδέλη και Αχιλλέα Χριστοδούλου, με Speedcar Xtrem και La Base RX-01. Με το ίδιο καθεστώς θα λάβουν μέρος στον αγώνα και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των αυτοκινήτων, με τις παρουσίες των Χρήστου Παλαιολόγου (Mitsubishi Lancer EVO VIII) και Κώστα Δούδου (Mitsubishi Lancer EVO IX) να ξεχωρίζουν στη μεγάλη κατηγορία, ενώ μεγάλες μάχες θα δούμε στην κατηγορία των 1600 κ.εκ.

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα έχει η ΟΜΑΕ, με την αγωνιστική δράση να ξεκινάει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ με τα χρονομετρημένα «Q» για τις χωμάτινες φόρμουλες ενώ την ίδια μέρα θα αγωνιστούν και οι συμμετέχοντες στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ ενώ μετά το τέλος τους θα ακολουθήσουν Ιπποδρομίες. Σημειώστε, ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές και την Κυριακή θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας. 

 

Στο Μαρκόπουλο ο 5ος γύρος των EKO Racing Dirt Games

Κατόπιν έγκρισης της ΕΠΑ ο 5ος γύρος των EKO Racing Dirt Games που είναι προγραμματισμένος για τις 16-17 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στο Markopoulo Park αντί για το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Η αλλαγή αποφασίστηκε λόγω ορισμένων εκκρεμοτήτων που κρίθηκε αδύνατο να έχουν επιλυθεί έως και την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, ενώ, τόσο η τοπική λέσχη, όσο και ο promoter του θεσμού εύχονται να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών να υποδεχτεί έναν γύρο του θεσμού το 2020.

Η Οργάνωση των EKO Racing Dirt Games θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αγωνιζόμενους που στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθεια διεξαγωγής αγώνα του θεσμού στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, όπως και να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Βόρεια Ελλάδα που δε θα απολαύσουν από κοντά μια αναμέτρηση Rallycross. Αξίζει να αναφερθεί ότι μία ημέρα πριν από τη λήξη τους, οι συμμέτοχες ήταν κατά πολύ περισσότερες από τις απαραίτητες για τη διεξαγωγή του αγώνα - σε όλες τις κατηγορίες των Crosscar.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του 5ου γύρου του θεσμού στο Markopoulo Park θα ανακοινωθούν άμεσα. Λόγω της αλλαγής τοποθεσίας διεξαγωγής και κατόπιν έγκρισης από την ΕΠΑ, οι συμμετοχές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.  

 

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Στη Βόρεια Ελλάδα!

Το EKO Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών του πρώτου αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα ταξιδέψουν στην πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο του 5ου γύρου για τη φετινή χρονιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην κορυφαία πίστα των Βαλκανίων, που δεν είναι άλλη από το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Σε μία μικτή διαδρομή συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων, η οποία είναι ακριβώς μοιρασμένη ανάμεσα σε άσφαλτο και χώμα (50-50), οι οδηγοί θα αγωνιστούν για τη νίκη σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Αυτό σημαίνει ότι η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει από το Σάββατο με την τέλεση των αναμετρήσεων Q, για να φτάσουμε την Κυριακή σε ημιτελικούς και τελικούς. Φυσικά, εκτός από τους αγωνιζόμενους με τις χωμάτινες φόρμουλες, στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος και οδηγοί με αυτοκίνητα σύμφωνα με το καθεστώς της ατομικής χρονομέτρησης.

Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η ΛΑΜΣ, έχουν ήδη ανοίξει, και όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ, στη διεύθυνση https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, το EKO Racing Dirt Games και η οργανωτική επιτροπή προσφέρουν μία σειρά από διευκολύνσεις στους αγωνιζόμενους, όσον αφορά τη διαμονή τους και τη μεταφορά των αγωνιστικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν με e-mail στη διεύθυνση: info@dirtgames.gr.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας._ Δελτίο Τύπου

Διόρθωση αποτελεσμάτων

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από απόφαση των αγωνοδικών που επικυρώθηκε στην συνεδρίαση της ΕΠΑ της 23/10/2019, έγινε διόρθωση στον χρόνο του 4ου περάσματος του αγωνιζόμενου Νο.27 (Ρέγγος Ιωάννης). Ως εκ τούτου παραθέτουμε την οριστική κατάταξη στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Νικητής στην κατηγορία των Ιδιωτών ανακηρύσσεται ο ΗΑΚ με SR Crosscar, δεύτερος ο Γώργος Δημούσης με Semog Trophy και τρίτος ο Σπύρος Ράπτης με Planet Kartcross K3. 

Με στυλ... ειδικής διαδρομής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος γύρος του EKO Racing Dirt Games στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Χαλκίδας, με τους Γιώργο Ζυμαρίδη και Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο να μοιράζονται τις νίκες στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ., αντίστοιχα.

Η 4η συνάντηση της φετινής χρονιάς χαρακτηρίστηκε ακόμα μία φορά από έντονες μάχες και υψηλού επιπέδου συναγωνισμό. Παραδοσιακά, η πίστα της Χαλκίδας αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς, αφού τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν ειδική διαδρομή αγώνα Ράλλυ, την ώρα που οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ατομικής χρονομέτρησης. Παράλληλα, για τους φίλους του θεσμού αποτελεί μία ιδιαίτερη περίσταση, αφού στη συγκεκριμένη διαδρομή το 2016 μπήκαν οι βάσεις του EKO Racing Dirt Games.

Στο αγωνιστικό σκέλος, με τους αγωνιζόμενους να πραγματοποιούν τέσσερα περάσματα και να προσμετρούν τα τρία καλύτερα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, ενώ το ίδιο ίσχυε και για την κατάσταση της διαδρομής. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο συνολικό χρόνο ανεβαίνοντας παράλληλα και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο περσινός κάτοχος του Κυπέλλου στην κατηγορία, κινήθηκε πολύ γρήγορα από το πρώτο σκέλος, ενώ στη συνέχεια βελτίωσε ακόμα περισσότερο τους χρόνους του, παρουσιάζοντας εξαιρετική συνέπεια στις επιδόσεις του. Στο ρυθμό του προσπάθησε να κινηθεί ο Νώντας Καρανικόλας με το δεύτερο RX-01 της La Base Team Greece, σε μία πίστα που παραδοσιακά σημειώνει καλά αποτελέσματα. Όμως, στο τέλος περιορίστηκε στη 2η θέση της κατάταξης, βοηθώντας φυσικά τη La Base να σημειώσει ένα επιβλητικό 1-2 για το Έπαθλο των Κατασκευαστών. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου συναντάμε τον νεαρό Παναγιώτη Ρουστέμη με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece. Ο ταλαντούχος οδηγός, είχε ένα κλατάρισμα το οποίο τον οδήγησε εκτός δρόμου στο πρώτο πέρασμα, αλλά κατάφερε να συνεχίσει στον αγώνα σημειώνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα που τον διατηρεί στη μάχη του τίτλου. Για ακόμα μία φορά εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Μιχάλη Τακιδέλη με το Speedcar XTrem, ο οποίος και έχασε την 3η θέση για δέκατα του δευτερολέπτου από τον Ρουστέμη! Σπουδαία μάχη, όμως, είχαμε στην κατηγορία Ιδιωτών, με τον Γιάννη Ρέγγο στο τιμόνι του Semog Bravo να επικρατεί στο νήμα επί του “ΗΑΚ” με το SR Crosscar, την ώρα που στο βάθρο τους ακολούθησε ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy. Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο αγώνας εξελίχθηκε σε εσωτερική υπόθεση των Κωνσταντίνου Σωτηρόπουλου και Γιώργο Βασιλάκη, με το SR Crosscar και το La Base RX-01, αντίστοιχα. Παρά την αποχή αρκετών μηνών ο Σωτηρόπουλος εμφανίστηκε άκρως ανταγωνιστικός κερδίζοντας τη μεταξύ τους μάχη.

Στη Χαλκίδα, την τιμητική τους είχαν και οι οδηγοί της κατηγορίας των αυτοκινήτων, οι οποίοι και έδωσαν δυναμικό παρών! Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Ο 33χρονος οδηγός, παρά το γεγονός ότι είχε να οδηγήσει το Lancer δύο χρόνια, ήταν ανταγωνιστικός από το πρώτο πέρασμα και κατέκτησε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη γενική και στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ. Σε αντίστοιχα γρήγορο ρυθμό κινήθηκε και ο Άρης Μαγιάφης με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς, ο οποίος συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις στις χωμάτινες επιφάνειες. Κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες κρίθηκε η μάχη για την 3η θέση, αφού οι Κώστας Κόρακας, Στέφανος Θεοχαρόπουλος και Κώστας Σαμαράς, σημείωσαν συνολικό χρόνο στο ίδιο δευτερόλεπτο, με τον πρώτο να είναι αυτός που ανέβηκε στο τέλος της ημέρας στο βάθρο των νικητών.

Στην κατηγορία των 1.600 έως 2.000 κ.εκ., ο Κώστας Αντωνίου επικράτησε επί του Βασίλη Υφαντή στη... μάχη των Ford Escort, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Πλατής με το Peugeot 205 GTi. Σε αυτή των 1.400 – 1.600 κ.εκ., ο Αντώνης Κωτσόπουλος με το Ctiroen Saxo επικράτησε με βραχεία κεφαλή επί του Νίκου Χρέππα με το Peugeot 106 Rallye, την ώρα που ο Θοδωρής Εγγλέζος με το Toyota Starlet τους ακολούθησε στο βάθρο. Τέλος, στην κατηγορία έως 1.400 κ.εκ., ο Κώστας Τουσούλης με το Toyota Yaris κέρδισε με άνεση, ακολουθούμενος από τους Μιχάλη και Γιάννη Νομικό με Toyota Starlet.

Με αυτόν τον τρόπο ο 4ος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μία γλυκιά γεύση σε όσους βρέθηκαν σήμερα στην πίστα της Χαλκίδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αγώνας προσμετρούσε και στο TRC, ενώ την ευθύνη διοργάνωσης είχε το Α.Σ.Μ.Α. Πλέον, οι οδηγοί ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της φετινής χρονιάς. Τον αγώνα Rallycross στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 16-17 Νοεμβρίου. Μία συνάντηση που περιμένουν με ανυπομονησία οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Και φυσικά, μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας._Δελτίου Τύπου

Απόφαση Αγωνοδικών

Παραθέτουμε την απόφαση των αγωνοδικών στην ένσταση του Στέφανου Καμιτσάκη κατά του Γιώργου Ζυμαρίδη κατά την διάρκεια του 3ου αγώνα του θεσμού στο Μαρκόπουλο.
Κατόπιν της απόφασης αυτής, νικητής του αγώνα ανακηρύσσετε ο Panagiotis Roustemis με Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, δεύτερος ο Στέφανος Καμιτσάκης με Speedcar Xtrem της Speedcar Motul Team Greece και τρίτος ο Γιώργος Ζυμαρίδης με La Base RX01 της La Base Greece.   

Παραθέτουμε και την νέα βαθμολογία του Θεσμού. 

Επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΕΑΚ ο αγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης.

Σε γνωστά μονοπάτια

To ΕΚΟ Racing Dirt Games περνά και επισήμως στο δεύτερο μισό της χρονιάς για το 2019, με την τέλεση του 4ου γύρου στην πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Χαλκίδας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Μετά τον αγώνα Rallycross στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, που χαρακτηρίστηκε από έντονο συναγωνισμό, οι πρωταγωνιστές του θεσμού ετοιμάζονται για μια διαφορετική μάχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ατομικής χρονομέτρησης. Με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο, οι οδηγοί θα αγωνιστούν στη διαδρομή των 2,2 χιλιομέτρων τέσσερις φορές, με τα τρία καλύτερα περάσματά τους να προσμετρούν στο συνολικό τους χρόνο.
Ο συγκεκριμένος αγώνας μόνο άγνωστος δεν είναι στους φίλους του ΕΚΟ Racing Dirt Games, αφού πριν από τρία χρόνια στο ίδιο μέρος μπήκαν οι βάσεις του θεσμού. Έτσι, τρεις γύρους πριν από το τέλος ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 της La Base Team Greece θέλει να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του Κυπέλλου στην κατηγορία των 600 κ.εκ., σε μια διαδρομή που γνωρίζει πολύ καλά και στην οποία έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στο παρελθόν. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece, ο οποίος βρίσκεται στη διεκδίκηση του τίτλου, αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, αφού ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός έχει αποδειχθεί ταχύς σε κάθε είδους επιφάνεια και αγώνα. Στο στοιχείο του, όμως, θα βρίσκεται ο Άρης «Ιαβέρης», με το δεύτερο Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece! Ο 45χρονος οδηγός με τη μεγάλη εμπειρία από τους αγώνες ράλλυ αναμένεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός στον 4ο γύρο του θεσμού, αφού η πίστα της Χαλκίδας είναι γνωστό ότι θυμίζει περισσότερο ειδική διαδρομή. Ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01 της La Base Team Greece θα διεκδικήσει και αυτός με τη σειρά του μία θέση στο βάθρο, έχοντας εξαιρετική γνώση της πίστας, στην οποία έχει σημειώσει κορυφαίους χρόνους στο παρελθόν.
Όμως, όπως σε κάθε αγώνα του EKO Racing Dirt Games, υπάρχει μία σειρά από οδηγούς που είναι ικανοί για εκπλήξεις και για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Ανάμεσά τους ο πάντα σταθερός σε απόδοση Μιχάλης Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy, αλλά και ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις στον 3ο γύρο του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών. Το ίδιο ισχύει και για τους Γιάννη Ρέγγο με Semog Bravo, τον «ΗΑΚ» με το SR Crosscar, αλλά και τους Νικόλα και Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη με το Speedcar XTrem.
Η κατηγορία των 750 κ.εκ. θα είναι ξεκάθαρη υπόθεση τριών οδηγών. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar επιστρέφει στη δράση και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Γιώργο Βασιλάκη με το La Base, αλλά και με τον Κοσμά Βαρθαλίτη με τη χωμάτινη φόρμουλα που φέρει την υπογραφή του, το Kosvar 750.
Παραδοσιακά, ο αγώνας της Χαλκίδας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από οδηγούς με αυτοκίνητα. Η φετινή εκδοχή του αγώνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, με 26 οδηγούς να δηλώνουν το «παρών». Η λίστα δε διακρίνεται μόνο για τον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και για την ποιότητα αυτών! Ο Κωνσταντίνος Κόρακας θα κάνει την επανεμφάνισή του με το Lancer EVO IX μετά την περσινή του παρουσία στα Μέγαρα, ενώ απέναντί του θα βρεθούν οι Άρης Μαγιάφης και Κώστας Σαμαράς με ίδιο αυτοκίνητο. Στον ίδιο ρυθμό, όμως, θα κινηθούν οι Νικόλας και Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης, επίσης με Lancer ένατης γενιάς. Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η παρουσία των Στέφανου Θεοχαρόπουλου και Νίκου Ντάβαρη, αμφότερων με Lancer EVO IX, οι οποίοι και ακολουθούν φέτος ολόκληρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι, με αποτέλεσμα να έχουν βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις τους.
Ο αγώνας , που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα ξεκινήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στην πίστα της Χαλκίδας, με το θέαμα να είναι εγγυημένο. Τη διοργάνωσή του έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκτός από το EKO Racing Dirt Games, ο αγώνας προσμετρά και στο θεσμό του TRC (Timed Rally Challenge).
Ας μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας

 

ΕΚΟ Racing Dirt Games: H δράση συνεχίζεται!  

Ακόμα δεν έχει πέσει η σκόνη στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο και οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες τους για τον επόμενο γύρο του θεσμού. Η τέταρτη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 19-20 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού Χαλκίδας. Εκεί, οι αγωνιζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το χρονόμετρο σύμφωνα με τους κανονισμούς Ατομικής Χρονομέτρησης.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει το ΑΣΜΑ, μπορούν να το κάνουν μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ, στη διεύθυνση https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας της Χαλκίδας είναι ιδιαίτερος για το EKO Racing Dirt Games, αφού στη συγκεκριμένη διαδρομή των 2,2 χιλιομέτρων χτίστηκε η ιδέα του θεσμού, με εκείνη τη φιλική αναμέτρηση του 2016 να εξελίσσεται σε μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές αγώνων. Υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν συνολικά τέσσερα περάσματα από την ε.δ., εκ των οποίων θα προσμετρήσουν τα τρία καλύτερα. Φυσικά, εκτός από τις χωμάτινες φόρμουλες ο αγώνας συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και για όσους συμμετέχουν με αγωνιστικά αυτοκίνητα, αφού η διαδρομή, τόσο σε χάραξη-σχεδίαση, όσο και σε φιλοσοφία, σαφώς θυμίζει περισσότερο ειδική διαδρομή. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εκτός από το EKO Racing Dirt Games, ο αγώνας προσμετράει και στο θεσμό του TRC (Timed Rally Challenge).

Μην ξεχνάμε, ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και με την υποστήριξη της ΔΑΕΠΕΧ _ Δελτίο Τύπου

.

 

Μάχη μέχρις εσχάτων

Εντυπωσιακές μάχες και συναρπαστικό θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο για τον 3ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games. Τόσο οι διεκδικητές της νίκης στις κατηγορίες των 600 κ.εκ. και των 750 κ.εκ. για τις χωμάτινες φόρμουλες, όσο και οι συμμετέχοντες στην ατομική χρονομέτρηση, σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Φυσικά, οι αγώνες Rallycross είχαν την τιμητική τους, με τους οδηγούς να μονομαχούν ρόδα με ρόδα σε ημιτελικούς και τελικούς μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία των 600 κ.εκ., η νίκη κατέληξε στα χέρια του Γιώργου Ζυμαρίδη και της La Base Team Greece, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση του περσινού κατόχου του Επάθλου. Ο 39χρονος οδηγός, επικράτησε τόσο στο γκρουπ του ημιτελικού που συμμετείχε, όσο και στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα, τελευταίος είχε δραματική εξέλιξη, αφού οι οδηγοί χρειάστηκε να ξεκινήσουν τρεις φορές! Την πρώτη ο Τάκης Καϊτατζής που νωρίτερα είχε περάσει στον τελικό σπρώχνοντας το Kamikaz 3 μέχρι την γραμμή του τερματισμού, είχε μία σφοδρή έξοδο με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί. Ευτυχώς, ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός βγήκε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από τη χωμάτινη φόρμουλα του, γεγονός που αποδεικνύει τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας των συγκεκριμένων κατασκευών. Τη δεύτερη παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φώτα εκκίνησης, με την τρίτη εκκίνηση να αποδεικνύεται και φαρμακερή. Ο Ζυμαρίδης κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1, ενώ ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Team Greece πλασαρίστηκε 2ος μπροστά από τον Στέφανο Καμιτσάκη με το Speedcar XΤrem της Speedcar Motul Team Greece. Οι τρεις τους ξέφυγαν, με τον Ζυμαρίδη να ανοίγει ελαφρώς τη διαφορά του και επιλέγοντας στον προτελευταίο γύρο να περάσει από το joker lap κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη. Την ίδια ώρα, πιο πίσω οι Ρουστέμης και Καμιτσάκης είχαν τη δική τους μάχη, με τον οδηγό του Kamikaz 3 να αντέχει στην πίεση και να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον οδηγό της Speedcar. Πιο πίσω, οι Σπύρος Ράπτης με ακόμα ένα Kamikaz 3 και ο Μιχάλης Τακιδέλης με το Speedcar XTrem πάλεψαν ρόδα με ρόδα για την 4η θέση, η οποία κατέληξε στα χέρια του Ράπτη. Ο τελευταίος πραγματοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο θεσμό, κατακτώντας επάξια και την πρώτη θέση στο Έπαθλο Ιδιωτών. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εκτός τελικού έμειναν τόσο ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar XTrem, όσο και ο Άρης Ιαβέρης με το Kamikaz 3, οι οποίοι εχθές είχαν εντυπωσιάσει στα προκριματικά. Ο πρώτος έχασε πολύτιμες θέσεις στην πρώτη στροφή τις οποίες δεν κατάφερε να ανακτήσει, ενώ ο δεύτερος τέθηκε εκτός αγώνα πολύ νωρίς μετά από έξοδο. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα στην κατηγορία είναι προσωρινά, αφού εκκρεμεί ένσταση του αγωνιζόμενου με το Νο3 προς τον αγωνιζόμενο με το Νο1.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. η πρώτη θέση ήταν υπόθεση των Παναγιώτη Αποστόλου και Χαράλαμπου Γαζετά, αμφότεροι με Speedcar XTrem. O Αποστόλου κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1 μετά την εκκίνηση και να μείνει μπροστά από τον Γαζετά. Με σταθερή οδήγηση και πολύ καλό ρυθμό άνοιξε τη μεταξύ τους διαφορά. Ο περσινός επαθλούχος στην κατηγορία, ο Γαζετάς, προτίμησε να μπει πρώτος στο joker lap, αλλά ο Αποστόλου με εξαιρετικό γυρολόγιο κατάφερε να επικρατήσει περνώντας από το joker στον τελευταίο γύρο, σημειώνοντας έτσι την πρώτη του φετινή νίκη. Πιο πίσω, ο Γιώργος Βασιλάκης με το La Base RX-01 κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους και δείχνοντας εξαιρετική βελτίωση στις επιδόσεις του.

Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, συμμετείχαν και οι οδηγοί στην κατηγορία Νέων! Για ακόμα μία φορά, ο Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem κατάφερε να αναδειχθεί ταχύτερος πιστοποιώντας το εξαιρετικό του ταλέντο. Όμως, ο Αχιλλέας Χριστοδούλου με το La Base RX-01 σημείωσε αντίστοιχες επιδόσεις, παρουσιάζοντας και αυτός από τη μεριά του εξαιρετικά σημάδια βελτίωσης. Τρίτος, ακολούθησε ο νικητής του διαγωνισμού της ΕΚΟ Racing από τον αγώνα του PICK της Πάτρας, Γιάννης Καρδαμάκης. Ο νεαρός οδηγός προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του Speedcar XTrem και δεν ήταν μακριά από τους σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους του. Την ίδια ώρα, στα αυτοκίνητα ο αγώνας ήταν προσωπική υπόθεση των Νίκο Χρέππα με Peugeot 106 Rallye και Αριστείδη Μαυραγάνη με Toyota Corolla, με τελικό νικητή τον πρώτο.

Κάπως έτσι, ο 3ος γύρος του θεσμού πέρασε στην ιστορία, με τους πρωταγωνιστές του ΕΚΟ Racing Dirt Games να έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για την πίστα της Χαλκίδας. Εκεί, το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Οκτωβρίου θα δώσουν την 4η φετινή μάχη της χρονιάς, αυτή τη φορά αντίπαλοι με το χρονόμετρο, αφού ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της ατομικής χρονομέτρησης.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας._Δελτίο Τύπου

O νόμος του ισχυρού!

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επέστρεψε το ΕΚΟ Racing Dirt Games, με το Markopoulo Park να φιλοξενεί τον 3ο γύρο του θεσμού για το 2019. Μετά από ένα διάλειμμα μερικών μηνών για τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές, άνθρωποι και μηχανές βρέθηκαν σήμερα στην χωμάτινη διαδρομή των 1,1 χιλιομέτρων στον Ιππόδρομο, δίνοντας τη δική τους μάχη σώμα με σώμα! Μετά τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης στο Διαδρόμιο, οι οδηγοί αγωνίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Έτσι, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις προκριματικοί γύροι από τους οποίους προέκυψαν οι δώδεκα ταχύτεροι συνδυασμοί που θα διαγωνιστούν στους δύο αυριανούς ημιτελικούς.
Οι συνθήκες αποδείχθηκαν ιδανικές, αφού τόσο ο καλός καιρός, όσο και η εξαιρετική κατάσταση της διαδρομής, συνέβαλαν στο να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι οι οδηγοί, αλλά και οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα. Όπως έχουμε συνηθίσει σε όλους τους αγώνες του ΕΚΟ Racing Dirt Games, έτσι και στο Μαρκόπουλο ο συναγωνισμός ήταν έντονος, με τις μάχες να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ. τρεις οδηγοί ξεχώρισαν με τις επιδόσεις του, καταφέρνοντας να σημειώσουν από τρεις νίκες και μία δεύτερη θέση στα σημερινά προκριματικά. Ο Γιώργος Ζυμαρίδης (LaBase Team Greece) με το La Base RX-01 δείχνει να βρίσκεται σε πολύ κατάσταση, έχοντας φέρει στα μέτρα του τη νέα του χωμάτινη φόρμουλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη Ιαβέρη, που με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός σημειώνοντας κορυφαίους χρόνους. Ανάμεσα στους οδηγούς με τρεις νίκες βρίσκεται και ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Motul Team Greece) με το Speedcar XTrem, ο οποίος για ακόμα μία φορά κινήθηκε πολύ γρήγορα, όντας και ο νικητής του αγώνα Rallycross στο Μαρκόπουλο πριν από μερικούς μήνες. Πίσω τους, με δύο νίκες ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης (Speedcar Motul Team Greece) με ακόμα ένα Speedcar Xtrem, ο οποίος αν δεν είχε δεχθεί ποινή χρόνου για πρόωρη εκκίνηση στο τελευταίο Q, θα μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα στην σημερινή βαθμολογία, από την οποία και προκύπτει η αυριανή σειρά εκκίνησης. Σταθερός, όμως, αποδείχθηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο Νώντας Καρανικόλας (LaBase Team Greece) με το La Base RX-01, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει τρεις φορές δεύτερος, ενώ επικράτησε στην τελευταία αναμέτρηση κάνοντας σοφή χρήση του joker lap. Από τις καλύτερες του εμφανίσεις στο θεσμό πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρέγγος με το Semog Bravo, ο οποίος σε όλες τις αναμετρήσεις ήταν ανταγωνιστικός, ενώ κατάφερε να επικρατήσει στο 4ο Q! Μία νίκη σημείωσε και ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, αν και προβλήματα (κλατάρισμα, κομμένο ημιαξόνιο) δεν του επέτρεψαν να πλασαριστεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Προβλήματα, όμως, αντιμετώπισε και ο Παναγιώτης Καϊτατζής με ακόμα ένα Kamikaz 3, μένοντας από αλυσίδα δύο φορές (τη μία κατάφερε να τερματίσει πρώτος!), ενώ είχε και ένα κλατάρισμα. Ο Μιχάλης Τακιδέλης συνδυάζοντας ταχύτητα και αξιοπιστία κατάφερε να περάσει στους ημιτελικούς με το Speedcar Xtrem, ενώ ο Σπύρος Ράπτης με το Kamikaz 3 έκλεψε τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του σήμερα, σημειώνοντας μάλιστα και μία νίκη στο 3ο Q! Στους ημιτελικούς πέρασαν και οι “ΗΑΚ”, “Αμερικάνος”, με SR Crosscar και Speedcar Xtrem, αντίστοιχα, και αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους στον αυριανό αγώνα.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., με δεδομένο ότι συμμετέχουν μόλις πέντε χωμάτινες φόρμουλες και ουσιαστικά θα διαγωνιστούν στον τελικό της κατηγορίας, σήμερα πραγματοποίησαν δύο προκριματικούς γύρους. Από αυτούς προέκυψε και η αυριανή σειρά εκκίνησης, με τους Χαράλαμπο Γαζετά και Παναγιώτη Αποστόλου να ξεχωρίζουν για ακόμα μία φορά. Οι δύο ταλαντούχοι οδηγοί, αμφότεροι με Speedcar XTrem, σημείωσαν από μία νίκη έκαστος ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο στη μάχη του μεγάλου τελικού.
Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε ουσιαστικά το ορεκτικό πριν το κυρίως πιάτο. Τα πάντα κρίνονται αύριο, από όπου και θα προκύψουν οι μεγάλοι νικητές, αλλά και οι χαμένοι της 3ης φετινής αναμέτρησης του ΕΚΟ Racing Dirt Games. Η δράση ξεκινάει στις 11:00 πμ με την διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης, στην οποία και θα δούμε συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, αλλά και τους νεαρούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας Junior, πριν πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη οι χωμάτινες φόρμουλες. Θυμίζουμε, ότι η είσοδος για τους θεατές είναι δωρεάν.
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας

 

Από τις πίστες καρτ στο Crosscar!

To 2019 η οργανωτική επιτροπή του EKO Racing Dirt Games με την έγκριση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, θέσπισε τη νεοσύστατη κατηγορία Νέων, στην οποία και μπορούν να συμμετάσχουν νεαροί οδηγοί ηλικίας 15-18 ετών με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών. Η βασική φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι η προώθηση νέων οδηγών στις χωμάτινες διαδρομές. Με αυτόν τον τρόπο, το EKO Racing Dirt Games μπορεί να αποτελέσει ένα σκαλοπάτι για όσους νεαρούς οδηγούς θέλουν να κάνουν το βήμα σε αυτού του είδους τις επιφάνειες.

Πιστή σε αυτό το πλάνο, η ομάδα του EKO Racing Dirt Games με την ευγενική χορηγία της ΕΚΟ Racing, προσφέρει τη δυνατότητα σε έναν νεαρό οδηγό να λάβει μέρος στον 3ο γύρο του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο με μία χωμάτινη φόρμουλα. Συγκεκριμένα, η ΕΚΟ Racing, χορηγός των Dirt Games και του  PICK, είχε ανακοινώσει ότι ο νικητής της κατηγορίας Senior στο 11ο PICK Πάτρας EKO Racing, θα λάβει μέρος στον αγώνα με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Ταχύτερος όλων σε αυτή τη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναδείχθηκε ο νεαρός Γιάννης Καρδαμάκης, ο οποίος και θα κάνει το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο του στο EKO Racing Dirt Games. Ο 16χρονος οδηγός, ξεκίνησε την ενασχόληση του με το χώρο του καρτ σε ηλικία 12 ετών. Το 2016 συμμετείχε στην κατηγορία Mini τερματίζοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε και στην Junior το 2017. Το 2018 έλαβε μέρος στην κατηγορία Senior, όπου και απέναντι σε οδηγούς με μεγαλύτερη ηλικία κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Φέτος, συμμετέχει και πάλι στην Senior, όπου φιγουράρει μέχρι στιγμής στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ στο PICK Πάτρας κατέκτησε τη νίκη στην κατηγορία του, η οποία και θα τον φέρει στη χωμάτινη πίστα του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη διάθεση του θα έχει το Speedcar Xtrem με το οποίο είχε κατακτήσει το Έπαθλο στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο Γιώργος Ζυμαρίδης το 2017, φυσικά εφοδιασμένο με κινητήρα 600 κ.εκ. και περιοριστή στροφών, του οποίου την ευθύνη προετοιμασίας θα έχει η ομάδα της SR Crosscar

Στο πλαίσιο του επάθλου, ο νεαρός καρτίστας βρέθηκε χθες (Τετάρτη 25/9) στο EKO Racing  Διαδρόμιο, όπου πραγματοποίησε ολοήμερη δοκιμή εξοικείωσης με το Crosscar του, υπό την καθοδήγηση του Λάμπρου Αθανασούλα  _Δελτίο Τύπου

Στα μισά του δρόμου!

Διάλειμμα τέλος και επιστροφή στη δράση για τους πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games! Τρεις μήνες μετά την τελευταία συνάντηση των συμμετεχόντων στο θεσμό, οι οδηγοί είναι έτοιμοι για την τρίτη αναμέτρηση της χρονιάς στο Markopoulo Park. Μετά την Ατομική Χρονομέτρηση στο EKO Racing Διαδρόμιο, τα Crosscar θα αγωνιστούν και πάλι υπό καθεστώς Rallycross στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα μήκους 1,1 χλμ. στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου. Η αυλαία της χρονιάς στον ίδιο χώρο είχε προσφέρει μοναδικές στιγμές σε όσους τυχερούς βρέθηκαν στο Markopoulo Park τις ημέρες του αγώνα, με το θέαμα να είναι εγγυημένο και για το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του θεσμού και, με το πρόγραμμα να αποτελείται συνολικά από έξι, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες ή λάθη. Οι διαφορές στις βαθμολογίες Οδηγών και Ομάδων είναι μικρές και, με τις ισορροπίες να είναι εξαιρετικά λεπτές, από εδώ και έπειτα κάθε αγώνας έχει τεράστια σημασία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι στους αγώνες υπό καθεστώς Rallycross οι δύο οδηγοί δεν μπορούν να μοιραστούν την ίδια χωμάτινη φόρμουλα, 24 οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή στις κατηγορίες των 600 κ.εκ., των 750 κ.εκ. και σε αυτήν της Junior. Αριθμός άκρως ικανοποιητικός, ειδικά από τη στιγμή που στη λίστα συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται για ακόμα μία φορά σπουδαία ονόματα του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όπως είθισται, τις περισσότερες συμμετοχές συγκεντρώνει η κατηγορία των 600 κ.εκ., με όλους τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου να δηλώνουν το «παρών». Ο Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Motul Team Greece), που παρά τον αποκλεισμό του στον προηγούμενο αγώνα ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Γιώργο Ζυμαρίδη, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία που είχε σημειώσει στην αυλαία του θεσμού φέτος, όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Ιππόδρομο Αθηνών. Τη νίκη, όμως, επιθυμεί και ο περσινός κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία, Γιώργος Ζυμαρίδης (LaBase Team Greece), που αναζητά την πρώτη του νίκη με το La Base RX-01. O Έλληνας οδηγός επέστρεψε από την Ιταλία και την εμπειρία της συμμετοχής στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross, αγώνα όπου συμμετείχε μαζί με τον Παναγιώτη Ρουστέμη. Ο νεαρός οδηγός, που οδηγεί το Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, και σίγουρα θα αποτελέσει έναν από τους διεκδικητές της νίκης. Το ίδιο ισχύει και για τον Στέφανο Καμιτσάκη (Speedcar Motul Team Greece) με το Speedcar Xtrem, που με δεδομένη την εμπειρία του από αγώνες πίστας θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη της κορυφής. Παρομοίως και στην περίπτωση του Τάκη Καϊτατζή με το Planet Kartcross Kamikaz 3, ο οποίος και είναι ικανός για τη νίκη σε κάθε αγώνα και επιφάνεια. Όπως έχουμε δει από τους προηγούμενους αγώνες του θεσμού, κορυφαίους χρόνους μπορούν να σημειώσουν και οι Νώντας Καρανικόλας (La Base Team Greece) και Άρης «Ιαβέρης» (Planet Kartcross Team Greece), ενώ οι Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy) και Μιχάλης Τακιδέλης (Speedcar Xtrem) έχουν αποτελέσει αρκετές φορές την ευχάριστη έκπληξη με τις επιδόσεις τους. Ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις και του Γιάννη Ρέγγου με το Semog Bravo, αλλά και του Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη με το Speedcar Xtrem, όντας σε περίοδο προσαρμογής με τη νέα του αγωνιστική κατασκευή, ενώ την επανεμφάνισή του θα κάνει και ο «ΗΑΚ» με το SR Crosscar του περσινού Κυπελλούχου Γιώργου Ζυμαρίδη!

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. οι πρωταγωνιστές αναμένεται να είναι οι συνήθεις... ύποπτοι! Οι Παναγιώτης Αποστόλου και Χαράλαμπος Γαζετάς, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, θα παλέψουν στα εκατοστά για τη νίκη, όπως εξάλλου και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της χρονιάς. Βέβαια, επειδή δεν πρόκειται για ατομική χρονομέτρηση, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, αφού υφίστανται αρκετές παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Έτσι, οι Γιώργος Γεωργίου (Semog Bravo), Κοσμάς Βαρθαλίτης (Kosvar 750) και Γιώργος Βασιλάκης (La Base RX-01) είναι δεδομένο ότι δε θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα και είναι έτοιμοι για μάχη!

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η κατηγορία Junior, αφού δίπλα στους Κωνσταντίνο Τακιδέλη (Speedcar Xtrem) και Αχιλλέα Χριστοδούλου (La Base) θα δούμε και τον Γιάννη Καρδαμάκη! O τελευταίος είναι ο νικητής της κατηγορίας Senior στο PICK της Πάτρας, ο οποίος και θα λάβει μέρος, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την ΕΚΟ, χορηγό των Dirt Games και του PICK. Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην μάχη των 1600 κ.εκ. με τους Κώστα Μαχαίρα και Νίκο Χρέππα να διασταυρώνουν για μια ακόμα φορά τα «ξίφη» τους

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το Σαββατοκύριακο αναμένεται εκρηκτικό στο Markopoulo Park, με το θέαμα και το συναγωνισμό να είναι εγγυημένα. Όπως σε κάθε αγώνα υπό καθεστώς Rallycross, έτσι και τώρα, η δράση θα αρχίσει από το Σάββατο στις 11 π.μ. με τη διαδικασία των προκριματικών «Q» για τις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει από τις 10:30 π.μ. και θα περιλαμβάνει την ατομική χρονομέτρηση και τους ημιτελικούς-τελικούς για τους αγώνες Rallycross. Και τις δύο ημέρες η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές, οι οποίοι θα απολαύσουν από κοντά και τα εντυπωσιακά Legend cars των Fanny Flutters ενώ την Κυριακή, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Markopoulo Park, θα υπάρχουν εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, όπως φουσκωτά παιχνίδια, άλογα πόνι και άλλα!

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας

 
 
 

Ελληνική παρουσία στο Grand Finale!

Το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική Ιταλία ο μεγάλος τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross, και δύο Έλληνες οδηγοί που πρωταγωνιστούν στα EKO Racing Dirt Games θα αναμετρηθούν με τους κορυφαίους οδηγούς του είδους! Ο λόγος για τον περσινό Κυπελλούχο Γιώργο Ζυμαρίδη, και τον φετινό διεκδικητή του τίτλου Παναγιώτη Ρουστέμη. Ο 21χρονος οδηγός θα έχει στη διάθεσή του ένα Planet KartCross K3 της Γαλλικής αντιπροσωπείας, σαν και αυτό με το οποίο πρωταγωνιστεί στους ελληνικούς αγώνες. Αντίθετα, ο περσινός κάτοχος του τίτλου στη χώρα μας θα οδηγήσει ένα Livelife TN5, για το οποίο την ευθύνη σχεδίασης και εξέλιξης έχει η ομάδα του οδηγού της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville! Ο Γιώργος Ζυμαρίδης είχε δοκιμάσει στις αρχές του χρόνου το βελγικό Crosscar, και το Σαββατοκύριακο στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο τιμόνι του και σε συνθήκες αγώνα. Δυστυχώς, ο Τάκης Καϊτατζής δε θα καταφέρει να ταξιδέψει στην Ιταλία, αν και αρχικά είχε δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα.
Το Grand Finale, όπως το αποκαλούν, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Maggiora Offroad Arena, η οποία και βρίσκεται έξω από το Μιλάνο, στην επαρχία Navarra. Οι Ιταλοί έχουν προετοιμάσει μια γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ, με την παρέλαση των συμμετεχόντων στους δρόμους της πόλης Maggiora. Ο αριθμός των οδηγών που θα λάβουν μέρος στον αγώνα είναι εντυπωσιακός, αγγίζοντας τους 107 από 13 διαφορετικές χώρες. Σε αυτούς προσθέστε τους 74 της κατηγορίας Crosscar, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δύο Έλληνες οδηγοί! Βλέπετε, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Crosscar της FIA, που θα διοργανωθεί τη νέα χρονιά.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο στη λίστα συμμετοχών για την κατηγορία Crosscar συναντάμε μερικά από τα σπουδαιότερα του χώρου, όπως είναι ο Λετονός Reinis Nitiss, Πρωταθλητής Ευρώπης στο Rallycross και γνωστός μας από την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, ο οποίος θα λάβει μέρος με ένα K3 της Planet KartCross. Εκτός από τον Κυπελλούχο Ελλάδας, Γιώργο Ζυμαρίδη, στην πίστα της Maggiora θα αναμετρηθούν επίσης ο Πρωταθλητής Ισπανίας το 2017, Ivan Pina Chinchilla, με Semog Bravo, ο επικεφαλής φέτος στον ίδιο θεσμό Javier Lucena Ortega επίσης με Semog, ο Γάλλος Πρωταθλητής Vincent Priat με K3, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Ιταλικού Πρωταθλήματος Marcello Gallo με Lifelive ΤN5 αλλά και ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του Τσέχικου Πρωταθλήματος Petr Dolezal με Predator XC.
Με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο οι κατηγορίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Autocross όσο και η κατηγορία Crosscar, έχουν συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των οδηγών της Ευρώπης, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το Σαββατοκύριακο στην πίστα Off Road Arena της Maggiora θα πραγματοποιηθεί μια πραγματική γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με έντονη την ελληνική παρουσία και χρώμα από EKO Racing Dirt Games.

Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και η προσπάθεια των οδηγών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, με τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο να συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Ιταλία. 

Τα EKO Racing Dirt Games για το 2019 τρέχουν με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τα υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

 
 
 
 

Επιστροφή στη δράση!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την απαραίτητη ξεκούραση, ο θίασος του EKO Racing Dirt Games επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Με μόλις δύο αγώνες να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, το δεύτερο μισό της χρονιάς αναμένεται συναρπαστικό, καθώς τέσσερις αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του θεσμού. Η αφετηρία του... μαραθώνιου μέχρι τη γραμμή του τερματισμού στα μέσα Δεκεμβρίου στα Μέγαρα θα δοθεί το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον! Οι εικόνες από τον πρώτο γύρο της χρονιάς στην ίδια διαδρομή είναι ακόμη νωπές, και όσοι βρεθούν στον Ιππόδρομο το διήμερο του αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εγγυημένο θέαμα.

Μάλιστα, η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει από το Σάββατο, οπότε και θα διεξαχθούν τα «Q», δηλαδή οι αναμετρήσεις από τις οποίες θα προκύψουν οι συμμετέχοντες στους ημιτελικούς. Οι τελευταίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή, ενώ από αυτούς θα προκύψουν οι οδηγοί που θα περάσουν στους τελικούς των 600 και των 750 κ.εκ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, παράλληλα με τον αγώνα Rallycross για τις χωμάτινες φόρμουλες, θα διεξαχθεί και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για αυτοκίνητα, αλλά και Crosskart.

Ήδη από σήμερα έχουν ανοίξει οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η ΟΜΑΕ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ στη διεύθυνση https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώστε ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

Ελληνική "απόβαση" στην Ιταλία

Τρεις Έλληνες οδηγοί των EKO Racing Dirt Games θα συμμετάσχουν στον τελευταίο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross που θα διεξαχθεί μεταξύ 20-22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιταλική πίστα Maggiora Off Road Park.

Οι Γιώργος Ζυμαρίδης, Παναγιώτης Ρουστέμης και Τάκης Καϊτατζής θα συμμετάσχουν στον αγώνα Crosscar της διοργάνωσης, με Lifelive TN5 ο πρώτος και Planet Kartcross K3 οι άλλοι δύο.

Ο δυο φορές νικητής της κατηγορίας των 600 κ.εκ. Γιώργος Ζυμαρίδης, θα βρεθεί κατόπιν πρόσκλησης της ομάδα του Thierry Neuville, για πρώτη φορά σε αγώνα πίσω από το τιμόνι του ΤΝ5, μετά τις δοκιμές που είχε πραγματοποιήσει τον Απρίλιο στο Βέλγιο.

Ο νικητής του αγώνα του Διαδρόμιου, Παναγιώτης Ρουστέμης θα έχει στην διάθεση του ένα Κ3 της Planet Kartcross Γαλλίας ενώ ο Τάκης Καϊτατζής θα οδηγήσει το δικό του K3, που θα ταξιδέψει από την Ελλάδα για αυτό τον αγώνα.

Ο αγώνας της Maggiora είναι ο ένατος και τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Autocross ενώ ο αγώνας των Crosscar αποτελεί πρόγευση του προκηρυγμένου από την FIA, για το 2020, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Crosscar (XC). Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών, από όσες μπορούσε να δεχτεί (72), με τους διοργανωτές να επιλέγουν τους συμμετέχοντες, ανάμεσα τους φυσικά και τους ‘Έλληνες οδηγούς.

Η ελληνική αποστολή τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και η προσπάθεια των οδηγών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Cosmote TV, με τον Γιάννη Μάριο Παπαδόπουλο να συνοδεύει την ελληνική αποστολή στην Ιταλία.

ΕΚΟ Racing Dirt Games & P.I.C.K. Πάτρας

Ένα μεγάλο δώρο περιμένει τον νικητή της κατηγορίας Senior, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καρτ, στο PICK Πάτρας που θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.
Η ΕΚΟ, ως μεγάλος χορηγός του 11ου PICK EKO Racing 100 και των EKO Racing Dirt Games θα προσφέρει στον νικητή της κατηγορίας Senior* την δυνατότητα να αγωνιστεί στον αγώνα Rallycross των EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.
Ο νικητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 600 κ.εκ. με όλα τα έξοδα πληρωμένα**, ενώ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εξοικείωση του με το Crosscar, θα έχει την δυνατότητα μια ημέρας δοκιμών στο EKO Racing Διαδρόμιο.
Όσοι τυχεροί βρεθούν το 2ημερο 14-15 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα εκτός από το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα, θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά το EKO Racing Dual, το μοναδικό διθέσιο Crosscar στην Ελλάδα, αλλά και το LaBase RX01 του κυπελλούχου του 2017 & 2018 των EKO Racing Dirt Games, Γιώργου Ζυμαρίδη.
Έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε ότι οι αγώνες Crosscar αποτελούν διεθνώς το σκαλοπάτι για την περαιτέρω εξέλιξη των οδηγών Καρτ όλων των κατηγοριών και ειδικά των νέων, οι οποίοι από φέτος έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην κατηγορία Crosscar Junior των EKO Racing Dirt Games από την ηλικία των 15 ετών.   Απολαύστε το βίντεο από την περσινή συνοδήγηση με το EKO Racing Dual στο PICK εδώ
 *Σε περίπτωση που η Κατηγορία Senior δεν συμπληρώσει τις απαιτούμενες συμμετοχές θα ανακοινωθεί νέα κατηγορία
**Δεν συμπεριλαμβάνονται τα προσωπικά έξοδα του οδηγού, πιθανές ζημιές και ο απαιτούμενος προσωπικός αγωνιστικός εξοπλισμός ασφαλείας όπως αυτός περιγράφεται στον κανονισμό διεξαγωγής των EKO Racing Dirt Games.

Απόφαση Αγωνοδικών

Παραθέτουμε την απόφαση των αγωνοδικών στην ένσταση του Γιώργου Ζυμαρίδη κατά του Γιάννη Χεκιμιάν κατά την διάρκεια του 2ου αγώνα του θεσμού στο Διαδρόμιο.
Κατόπιν της απόφασης αυτής, νικητής του αγώνα ανακηρύσσετε ο Panagiotis Roustemis με Kamikaz 3 της Planet Kartcross Greece, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος με Speedcar Xtrem και τρίτος ο Γιώργος Ζυμαρίδης με La Base RX01 της La Base Greece.

Παραθέτουμε επίσης και την νέα βαθμολογία του θεσμού μετά την απόφαση των αγωνοδικών.

Επισημάνουμε ότι:
1. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΕΑΚ ο αγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης.
2. Η ομάδα "Halivelakis Racing" απέσυρε την συμμετοχή της από τον θεσμό και ως εκ τούτου δεν θα αναφέρεται στην βαθμολογία των ομάδων.

EKO Racing Dirt Games: Η επικράτηση των φαβορί

Οι Γιάννης Χεκιμιάν και Χαράλαμπος Γαζετάς, συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας με Speedcar XTrem στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ., αντίστοιχα.

Ο δεύτερος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games που έλαβε χώρα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου, μπορεί να μην επιφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά τους τελικούς νικητές, αλλά αναμφίβολα χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικές επιδόσεις και μάχες στα δέκατα του δευτερολέπτου στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή σχεδίαση και χάραξη του Διαδρόμιου είχε σαν αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε εξαιρετικές μάχες σε ολη τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν σημαντική γνώση της διαδρομής, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Βέβαια, υπήρχε μία περίπτωση που... διαφοροποιήθηκε από τον κανόνα, και συγκεκριμένα η μάχη της πρώτης θέσης στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Εκεί, ο Γιάννης Χεκιμιάν πιστοποίησε το ρόλο του φαβορί που του είχε δοθεί από το Trackday του Σαββάτου, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τέσσερα σημερινά περάσματα. Μάλιστα, οι χρόνοι του ήταν κορυφαίοι σε επίπεδο γενικής και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χεκιμιάν έκανε το “2 στα 2” στο φετινό ΕΚΟ Racing Dirt Games, ενώ παράλληλα χάρισε και την πρώτη θέση στην Speedcar Motul Team Greece για το Έπαθλο Ομάδων.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Planet Kartcross K3 της Planet Kartcross Greece, ο οποίος και σήμερα κινήθηκε πολύ γρήγορα. Μάλιστα, “έχασε” ένα σκέλος όταν έκλεισε ο γενικός του Kamikaz με αποτέλεσμα η χωμάτινη φόρμουλα του να σβήσει, χωρίς αυτό όμως να σταθεί αρκετό και να του στερήσει τη 2η θέση. Βέβαια, το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού μία σειρά από οδηγούς μονομάχησαν μαζί του στα εκατοστά για μία θέση στο βάθρο, με τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο να συμπληρώνει στο τέλος την πρώτη τριάδα. Οδηγώντας ακόμα ένα Speedcar XTrem, ο Χριστόπουλος πιστοποίησε την ταχύτητα του στο Διαδρόμιο, στο οποίο παραδοσιακά σημειώνει καλά αποτελέσματα. Μία ανάσα πίσω του βρέθηκε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 (LaBase Greece), επικρατώντας στο νήμα επί του Στέφανου Καμιτσάκη (Speedcar Motul Team Greece), στην πρώτη του τελευταίου με το νέο του Speedcar XTrem. Την πρώτη επτάδα συμπλήρωσαν οι Άρης Ιαβέρης (Planet Kartcross Greece) και Μιχάλης Τακιδέλης με Planet Kartcross K3 και Speedcar XTrem, αντίστοιχα. Άτυχος στάθηκε ο Τάκης Καϊτατζής, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από κομμένη εισαγωγή. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα στην κατηγορία των 600 κ.εκ. είναι προσωρινά, αφού εκκρεμεί η ένσταση του αγωνιζόμενου με το Νο 1, προς σε αυτόν με το Νο 2.

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, είχε η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ., η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. ο Χαράλαμπος Γαζετάς, μπορεί να σημείωσε τη 2η συνεχόμενη νίκη του με το Speedcar XTrem, αλλά όπως στον Ιππόδρομο, έτσι και στο Διαδρόμιο ο Παναγιώτης Αποστόλου, επίσης με Speedcar XTrem, κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος! Αμφότεροι κινήθηκαν πολύ γρήγορα, με τη μεταξύ τους μάχη να αφήνει υποσχέσεις για έντονες συγκινήσεις και στους επόμενους αγώνες του θεσμού. Στο βάθρο, τους ακολούθησε ο πρώην Πρωταθλητής Κύπρου, Νίκος Θωμάς, ο οποίος με ακόμα ένα Speedcar, έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο ΕΚΟ Racing Dirt Games. Πιο πίσω, στα εκατοστά κρίθηκε και η 4η θέση, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με το SR Crosscar να κερδίζει στο νήμα τον Παναγιώτη Ισμαήλο με το Speedcar XTrem.

Αντίστοιχα μικρή ήταν η διαφορά και στο Έπαθλο Ιδιωτών, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τελευταίο πέρασμα! Εκεί, ο Σπύρος Ράπτης με το Planet Kartcross K3 κατάφερε να επικρατήσει επί του Γιάννη Πλάντζα με το Semog Bravo, αμφότεροι με χωμάτινες φόρμουλες των 600 κ.εκ., με διαφορά μόλις 0.089 του δευτερολέπτου. Πιο πίσω, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy. Στους νέους, και συγκεκριμένα στο Junior Trophy, o Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, ήταν ταχύτερος του Αχιλλέα Χριστοδούλου με το La Base RX-01, σημειώνοντας μάλιστα ανταγωνιστικούς χρόνους σε επίπεδο 600 κ.εκ.! Τέλος, στα αυτοκίνητα, με τις συμμετοχές να είναι λιγότερες από το αναμενόμενο, ο Παναγιώτης Ρουστέμης ήταν με διαφορά ο ταχύτερος συνδυασμός με το Mitsubishi Lancer EVO X, χωρίς να έχει αντίπαλο με αντίστοιχη κατασκευή, ενώ ο Νίκος Χρέππας με Peugeot 106 Rallye επικράτησε στα 1600κ.εκ.

Μετά από έναν αγώνα με έντονες συγκινήσεις και σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το ΕΚΟ Racing Dirt Games θα κάνει το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλλειμα, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 28-29 Σεπτεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών. Εκεί, που οι αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν και πάλι σε έναν αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroën. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας _Δελτίο Τύπου

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Στα κόκκινα

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, και μαζί το ενδιαφέρον για το 2ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games. Μετά την αυλαία του θεσμού στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games ετοιμάζονται για μια τελείως διαφορετική αναμέτρηση στο ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ. Την Κυριακή 23 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σύμφωνα με κανονισμούς ατομικής χρονομέτρησης, γεγονός που σημαίνει ότι θα πραγματοποιήσουν τέσσερα περάσματα και θα καταταγούν βάσει των τριών καλύτερων. Η διαδρομή των 1,9 χιλιομέτρων θα είναι ίδια με αυτήν που γνωρίζουν οι αγωνιζόμενοι, αν και η ομάδα του EKO Racing Dirt Games έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εργασίες για τη βελτίωσή της. Παρ' όλα αυτά, η γνώση του δρόμου μεταφράζεται σε έντονο συναγωνισμό, με τη νίκη στις κατηγορίες να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες!
Τη δική τους μάχη απέναντι στο χρονόμετρο, λοιπόν, θα δώσουν 33 αγωνιζόμενοι, εκ των οποίων οι 26 θα οδηγήσουν χωμάτινες φόρμουλες, ενώ οι 7 θα διαγωνιστούν με αυτοκίνητα. Το Κύπελλο των 600 κ.εκ. συγκεντρώνει και πάλι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παραμένοντας η πολυπληθέστερη κατηγορία του αγώνα. Με δεδομένη την εμπειρία όλων από τη διαδρομή, μία σειρά από οδηγούς έχουν σημαντικές ελπίδες διάκρισης και εποφθαλμιούν τη νίκη. Ο νικητής του πρώτου γύρου του θεσμού στο Μαρκόπουλο, Γιάννης Χεκιμιάν, με το Speedcar Xtreme, θα προσπαθήσει να κάνει το «δύο στα δύο». Μάλιστα, με δεδομένο το γεγονός ότι ο «Scud» δε θα λάβει μέρος στον αγώνα, ο Χεκιμιάν θα αποτελέσει μαζί με τον Στέφανο Καμιτσάκη το εξαιρετικά ισχυρό δίδυμο οδηγών της Speedcar Motul Τeam Greece.
Βέβαια, η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο στο σχετικό Έπαθλο είναι αυτή της La Base Greece, η οποία μετά το «2-3» στον Ιππόδρομο έχει ήδη χτίσει μία διαφορά στη σχετική βαθμολογία. Ο Νώντας Καρανικόλας και ο Γιώργος Ζυμαρίδης έχουν όλα τα φόντα για να επικρατήσουν και στο Διαδρόμιο οδηγώντας το RX-01, με τον περσινό Κυπελλούχο του θεσμού να έχει ξεκάθαρο στόχο την επιστροφή στις νίκες. Στον ίδιο δρόμο, όμως, θέλει να βρεθεί και η Planet Kart Cross Greece, με τους Άρη «Ιαβέρη» και Παναγιώτη Ρουστέμη. Οι δύο οδηγοί της ομάδας, που θα έχουν στη διάθεσή τους Kamikaz 3, παραδοσιακά σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ατομική χρονομέτρηση, και το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν την Κυριακή στο Διαδρόμιο. Βέβαια, στη μάχη της κορυφής αναμένεται να βρεθεί μία σειρά οδηγών όπως είναι ο ταχύτατος Τάκης Καϊτατζής με το Kamikaz 3, αλλά και οι Γιώργος Δημούσης (Semog Trophy), Κώστας Χριστόπουλος (Speedcar XTrem) και Μιχάλης Τακιδέλης με ακόμα ένα Speedcar.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία οκτώ Crosscar στην κατηγορία των 750 κ.εκ.! Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Χαράλαμπος Γαζετάς, ξεκινάει έχοντας τον τίτλο του φαβορί με το Speedcar XTrem, αλλά ο Παναγιώτης Αποστόλου έδειξε στην αυλαία του θεσμού ότι είναι ικανός για τη νίκη! Σίγουρα, στη μάχη θα βρεθεί ο Κύπριος Γιώργος Γεωργίου με το Semog Bravo, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Πρωταθλητή Κύπρου Νίκο Θωμά, που θα κάνει την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο ΕΚΟ Racing Dirt Games οδηγώντας ένα Speedcar XTrem.
Με δεδομένο ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ο προτελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χώματος, η παρουσία των αυτοκινήτων είναι αισθητά μειωμένη. Έτσι, στη μεγάλη κατηγορία ο Παναγιώτης Ρουστέμης έχει ήδη τον τίτλο του φαβορί με το Mitsubishi Lancer EVO X, ενώ το ίδιο ισχύει και σε αυτήν των 1.600 κ.εκ., με τον περσινό κάτοχο του Επάθλου, Κωνσταντίνο Μαχαίρα, να αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο με το Citroen Saxo.
Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα έχει η ΑΛΑ Κορινθίας ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο 22 Ιουνίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε Trackday που θα διοργανωθεί αποκλειστικά για αυτούς, έτσι ώστε να προετοιμαστούν ιδανικά για τον αγώνα.
Και τις δύο ημέρες η διαδικασία ξεκινάει στις 10 π.μ., ενώ η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη!

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει ηCitroën. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας

 
 
 

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Με φόντο τον τίτλο των Ομάδων!

Το 2019 αναμένεται να είναι η κορυφαία εκδοχή του EKO Racing Dirt Games στην σύντομη, αλλά λαμπερή ιστορία του. Μία σειρά από καινοτομίες που έχουν ανακοινωθεί, έχουν ήδη αυξήσει το ενδιαφέρον κατακόρυφα και μαζί την ανυπομονησία των φίλων των αγώνων. Για αρκετούς, η σημαντικότερη εκ αυτών είναι η θέσπιση του Κυπέλλου Ομάδων, το οποίο και θα ισχύει από φέτος προσθέτοντας επιπλέον ενδιαφέρον στο θεσμό. Με μία σειρά από Κατασκευαστές και εταιρίες να έχουν εμπλακεί στο χώρο τη τελευταία διετία, η θέσπιση του συγκεκριμένου Επάθλου αποτέλεσε μία λογική, αλλά συνάμα εκρηκτική συνέπεια. Έτσι, τέσσερις ομάδες με δύο οδηγούς έκαστη, θα παλέψουν στους 6 αγώνες του EKO Racing Dirt Games για το στέμμα της κορυφαίας στο θεσμό. Κάθε μία, έχει δηλώσει τον πρώτο της οδηγό, ενώ ο δεύτερος θα μπορεί να εναλλάσσεται ανάλογα με τον αγώνα, και αν η ομάδα το επιθυμεί.
Κάπως έτσι, είχαμε και τις πρώτες μεταγραφές στο EKO Racing Dirt Games, με την La Base Greece να βάζει στις τάξεις της τον περσινό Κυπελλούχο στην κατηγορία των 600 κ.εκ., Γιώργο Ζυμαρίδη! Η ισπανική εταιρία, την οποία στη χώρα μας αντιπροσωπεύει το Car Center, μπορεί να έχει σύντομη ιστορία στο χώρο, αλλά το RX-01 έχει δείξει από νωρίς τα διαπιστευτήρια του. Ο περσινός Κυπελλούχος του EKO Racing Dirt Games φυσιολογικά ξεκινάει με τον τίτλο του φαβορί, με τον ίδιο να έχει ξεκάθαρο στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα και φέτος στην κατηγορία έχοντας για μια ακόμα χρονιά την τεχνική υποστήριξη της SR Crosscar . Δίπλα του θα έχει ένα από τα ισχυρά ονόματα του θεσμού, τον Νώντα Καρανικόλα. Ο 33χρονος οδηγός, που ήταν ανίκητος στην κατηγορία Open στο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα να κερδίσει και σε αυτή των 600 κ.εκ.
Απέναντι τους, όμως, θα βρουν την Speedcar Motul Team Greece, που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το έπαθλο, διαθέτοντας ισχυρό δίδυμο, αλλά και αποδεδειγμένα ανταγωνιστική χωμάτινη φόρμουλα. Η Speedcar θεωρείται από τους πλέον παραδοσιακούς κατασκευαστές στο χώρο, με πολυετή παρουσία και εμπειρία, με τις κατασκευές της να πρωταγωνιστούν, ενώ την αντιπροσώπευση της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει η Πλειάδες Motors. Πρώτος οδηγός της ομάδας και αιχμή του δόρατος, θα αποτελέσει ο Στέφανος Καμιτσάκης, όντας και μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της Speedcar φέτος. Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός, που ανδρώθηκε στα καρτ και διέπρεψε σε αγώνες μονοθεσίων στο εξωτερικό, αγωνίστηκε και το 2018 στο EKO Racing Dirt Games κάνοντας επίδειξη του πληθωρικού ταλέντου. Το δεύτερο Speedcar θα έχει στη διάθεση του ο “Scud”, ο οποίος επίσης προέρχεται από το χώρο του καρτ. Μπορεί να μην έχει εμπειρία από αγώνες του είδους, αλλά αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του θεσμού.
Βέβαια, αντίστοιχο ρόλο θα έχει και η Planet Kart Cross Greece, η οποία και θα συμμετάσχει με δύο Kamikaz 3. Η γαλλική εταιρία κατασκευής χωμάτινων φόρμουλων, είναι αυτή που έχει πάρει το χρίσμα από την FIA για την προώθηση του σπορ παγκοσμίως, με τις κατασκευές της να είναι εξαιρετικά διαδεδομένες. Ο Άρης “Ιαβέρης” Μαρκουίζος θα είναι και φέτος το πρώτο βιολί της ομάδας. Ο ταχύς και πάντα θεαματικός οδηγός, έχει ήδη την εμπειρία μίας χρονιάς στο EKO Racing Dirt Games και φέτος στόχο έχει την κορυφή. Κάτι που επιθυμεί, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει και ο Παναγιώτης Ρουστέμης! Ο 21χρονος οδηγός το 2018 ήταν ταχύτερος από συνδυασμούς με μεγαλύτερη εμπειρία και δείχνει ικανός για το καλύτερο.
Μία ακόμα ομάδα, επίσης με Speedcar, θα είναι και η Halivelakis Racing! Με XTrem της ισπανικής εταιρίας και την τεχνική υποστήριξη της SM Sport, οι Νικόλας και Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με δεδομένη την εμπειρία τους από τους αγώνες Ράλλυ. Ο Νικόλας Χαλιβελάκης από την πλευρά του, έχει ως πλεονέκτημα την εμπειρία του 2018, όπου και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του EKO Racing Dirt Games. Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από μία αποχή δύο ετών, αλλά με την ταχύτητα που έχει επιδείξει στο παρελθόν στις ειδικές διαδρομές, είναι δεδομένο πως αποτελεί θέμα χρόνου η επιστροφή του σε κορυφαία αποτελέσματα.
Στον πρώτο αγώνα του θεσμού, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, η LaBase Greece πήρε σημαντικό προβάδισμα μια και οι οδηγοί της συγκέντρωσαν 49,5 βαθμούς έναντι της δεύτερης Planet Kartcross Greece με 9 βαθμούς και της τρίτης Speedcar Motul Team Greece με 3 βαθμούς.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τους οδηγούς τους μπορείτε να βρέιτε στην ενότητα TEAMS της ιστοσελίδας των EKO Racing Dirt Games (http://www.dirtgames.gr/teams).
Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.ΕΚΟ Racing Dirt Games: Εντυπωσιακή αυλαία!

Ο πρώτος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2019 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με όσους βρέθηκαν στον Ιππόδρομο Αθηνών να κάνουν λόγο για έναν μοναδικό αγώνα!! Οι πρωταγωνιστές του θεσμού έδωσαν και σήμερα σπουδαίες μάχες ρόδα με ρόδα στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα των 1.1 χλμ., με τους ημιτελικούς και τους τελικούς να έχουν συναρπαστική εξέλιξη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και απο τις μεγαλύτερες που έχουμε δει στο Μαρκόπουλο, ενώ ιδανικά συνδυάστηκε η τέλεση Ιπποδρομιών ενδιάμεσα του αγώνα. Μάλιστα, αρκετοί φίλοι των Ιπποδρομιών παρέμειναν στις θέσεις τους με το πέρας τους, για να παρακολουθήσουν τις μάχες του ΕΚΟ Racing Dirt Games!
Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, και ξεκινώντας από την κατηγορία των 600 κ.εκ. μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar XTrem, ο οποίος κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα τόσο στην ημιτελικό, όσο και στον τελικό. Ο Χεκιμιάν, κατάφερε να τερματίσει πρώτος στα ημιτελικά απέναντι σε μια πολύ ισχυρή εξάδα οδηγών, κάτι που του επέτρεψε να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης του μεγάλου τελικού. Εκεί, κατάφερε να στρίψει πρώτος στην Κ1 και πλέον με ανοικτό δρόμο μπροστά του, αλλά και κορυφαίους χρόνους στο γυρολόγιο του, σημείωσε με εμφατικό τρόπο την πρώτη του νίκη για το 2019. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Νώντας Καρανικόλας με το RX-01 της La Base Greece, θέση που εξασφάλισε μόλις στον τελευταίο γύρο του τελικού, ξεπερνώντας τον ομοσταύλο του Γιώργο Ζυμαρίδη. Ο Καρανικόλας έκανε σοφή χρήση του joker lap και λίγο πριν την ευθεία του τερματισμού πέρασε δεύτερος. Ο περσινός Κυπελλούχους στην κατηγορία, ο Γιώργος Ζυμαρίδης, περιορίστηκε στην 3η θέση της κατάταξης με το δικό του RX-01, αλλά με την La Base να αναδεικνύεται η πρώτη ομάδα που επικρατεί σε αγώνα στην ιστορία του EKO Racing Dirt Games! Τέταρτο, συναντάμε τον Γιώργο Δημούση με το Semog Trophy, οποίος κινήθηκε γρήγορα σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσπάθεια του κατακτώντας παράλληλα και την πρώτη θέση στο νεοσύστατο Έπαθλο Ιδιωτών! Στο βάθρο της κατηγορίας τον ακολούθησαν οι Γιάννης Ρέγγος, επίσης με Semog, ο οποίος μάλιστα έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς, αλλά και ο Μιχάλης Δημούσης με ακόμα ένα Semog.
Όμως, οι δύο σημερινοί ημιτελικοί εκτός από θέαμα είχαν και αρκετά... θύματα. Δύο από αυτά, ήταν ο Τάκης Καϊτατζής με το Kamikaz Planet Kart Cross, αλλά και ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος με το Speedcar XTrem, οι οποίοι και εγκατέλειψαν στον μεγάλο τελικό. Ο πρώτος από ημιαξόνιο και ο δεύτερος μετά από έξοδο. Αντίστοιχη τύχη είχαν στους ημιτελικούς και οι δύο οδηγοί της Planet Kart Cross Greece, Άρης Ιαβέρης και Παναγιώτης Ρουστέμης, με τον πρώτο να εγκαταλείπει από κομμένη αλυσίδα και τον δεύτερο από ημιαξόνιο. Μάλιστα, εκτός τελικού έμειναν και οι δύο χωμάτινες φόρμουλες της Speedcar Motul Teem Greece, με τον Στέφανο Καμιτσάκη να μην συνεχίζει από κομμένη μπίλια στον εμπρός τροχό και ο “Scud” από αμπραγιάζ.
Ακόμα πιο συναρπαστική, όμως, ήταν η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ. Εκεί, οι Χαράλαμπος Γαζετάς και Παναγιώτης Αποστόλου, αμφότεροι με Speedcar Xtrem, κατάφεραν να κινηθούν πολύ γρήγορα και να ξεφύγουν από το συναγωνισμό. Ο Αποστόλου τέθηκε από την αρχή επικεφαλής, αλλά ο Γαζετάς βρισκόταν πίσω του πιέζοντας τον. Όμως, ένα τετ α κε του τελευταίου λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, χάρισε τη νίκη στον περσινό κάτοχο του Κυπέλλου στην κατηγορία. Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Κύπριος Γιώργος Γεωργίου με το Semog, ο οποίος επίσης κινήθηκε γρήγορα και κοντά στο ρυθμό των πρώτων.
Όμως, σήμερα εκτός από το Rallycross είχαμε και αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, με αυτοκίνητα, αλλά και χωμάτινες φόρμουλες να λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία. Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX, αποτελώντας μία ευχάριστη έκπληξη με τις επιδόσεις του, αλλά τα εντυπωσιακά του περάσματα. Στην ίδια κατηγορία, αυτή των 2.000 και άνω, τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Νώντας Καρανικόλας και “ΤΑΖ”, αμφότεροι με Lancer ένατης γενιάς, με τον πρώτο να κάνει το ντεμπούτο του στο τιμόνι του Mitsubishi! Τις εντυπώσεις, όμως κέρδισε και ο Θέμης Χαλκιάς στην επίσημη πρώτη του Nissan Micra Proto στους Ελληνικούς αγώνες, με την μοναδική αυτή κατασκευή να κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων στο χώρο του Ιπποδρόμου. Στην κατηγορία των 1.400-1.600, ο περσινός κάτοχος του Επάθλου, Κωνσταντίνος Μαχαίρας με το Citroen Saxo, σημείωσε τον καλύτερο συνολικό χρόνο της ημέρας, μπροστά από τους Γιάννη Καββαδία και Γιώργο Νακάκη με Peugeot 206 και Citroen Saxo, αντίστοιχα. Τέλος, ανάμεσα στους συμμετέχοντες της κατηγορίας Junior Trophy με χωμάτινες φόρμουλες, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem κατάφερε να επικρατήσει, την ώρα που οι γύροι του ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και πολύ κοντά σε αυτούς των οδηγών της κατηγορίας των 600 κ.εκ.!
Με αυτόν τον τρόπο ο πρώτος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019 πέρασε στην ιστορία αφήνοντας σε όλους μία γλυκιά γεύση, αλλά και αρκετή ανυπομονησία για τον επόμενο γύρο του θεσμού. Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 22-23 Ιουνίου στο Διαδρόμιο, όπου οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης!
Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.


ΕΚΟ Racing Dirt Games: Start your engines!

Η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2019 ανοίγει το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, σε μια χρονιά που προμηνύεται συναρπαστική σε εξέλιξη, με αντίστοιχου επιπέδου θέαμα.
Αγωνία τέλος, λοιπόν, και έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games ζεσταίνουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται για την πρώτη μάχη της χρονιάς. Μπορεί για κάποιους το διάστημα χωρίς αυτήν την ιδιαίτερη μορφή αγώνων να ήταν μεγάλο, αλλά η εξέλιξη της νέας αγωνιστικής σεζόν αναμένεται να είναι η κορυφαία της σύντομης ιστορίας του συνεχώς αναπτυσσόμενου θεσμού. Με την ομάδα του Dirt Games να στοχεύει ψηλά, αλλά και στη βελτίωση των αγώνων, η φετινή χρονιά κρύβει μία σειρά από αλλαγές που σίγουρα θα αυξήσουν κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Η σημαντικότερη είναι η τέλεση τριών αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, με απευθείας αντιπαράθεση των αγωνιζομένων στην πίστα. Με τη συγκεκριμένη μορφή θα πραγματοποιηθεί ο εναρκτήριος αγώνας του θεσμού αυτό το Σαββατοκύριακο στον Ιππόδρομο Αθηνών.
Ακόμα μία σημαντική καινοτομία είναι το Έπαθλο Ομάδων, και η λίστα των συμμετοχών του αγώνα Rallycross με τους 25 αγωνιζομένους μάς αποκαλύπτει τέσσερις ομάδες με οκτώ οδηγούς στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Ο περσινός Κυπελλούχος της κατηγορίας, Γιώργος Ζυμαρίδης, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πάντα ταχύ Νώντα Καρανικόλα, και μαζί θα αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο για τη La Base Greece. Παράλληλα, η Speedcar Motul Team Greece ετοιμάζεται για δυναμική εμφάνιση, με τον σφετεριστή του τίτλου Στέφανο Καμιτσάκη να αποτελεί το νέο μέλος της ομάδας, έχοντας μαζί του ως ομόσταβλο τον άπειρο αλλά ταχύ «Scud». Εξαιρετικά ανταγωνιστική όμως αναμένεται και η ομάδα της Planet Kart Cross Greece, με τον έμπειρο Άρη «Ιαβέρη», που φέτος θα αποτελέσει και διεκδικητή του τίτλου, να πλαισιώνεται από τον ταλαντούχο και ενθουσιώδη Παναγιώτη Ρουστέμη. Τέλος, η τέταρτη ομάδα είναι η Halivelakis Racing, η οποία και θα έχει στη διάθεσή της Speedcar Xtrem, και θα προσπαθήσει να μπει ανάμεσα στις ομάδες των επίσημων αντιπροσωπειών. Οδηγοί της είναι ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλας Χαλιβελάκης, και όπλα τους η ταχύτητα και η συνέπεια στις επιδόσεις τους.
Στο Μαρκόπουλο, όμως, αλλά και στους περισσότερους αγώνες του θεσμού, θα δούμε μία σειρά από οδηγούς που είναι ικανοί να «πετάξουν» από το βάθρο τους οδηγούς των ομάδων! Μια τέτοια παρουσία είναι αυτή του Γιάννη Χεκιμιάν, που με το δικό του Speedcar Xtrem έχει κερδίσει αγώνες στο παρελθόν, και φέτος ίσως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για τίτλο! Αντίστοιχου επιπέδου είναι και οι συμμετοχές των Τάκη Καϊτατζή και Γιάννη Ακράτου, με Planet Kart Cross και Semog Trophy, αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις στο παρελθόν με τις χωμάτινες φόρμουλες, ενώ είναι δεδομένη η ταχύτητά τους στις ειδικές διαδρομές. Στο πλαίσιο των καινοτομιών, η ομάδα του Dirt Games έχει προκηρύξει, ως γνωστόν, Έπαθλο Ιδιωτών, στο οποίο συμμετέχουν όσοι δεν έχουν ανέβει στο βάθρο σε αγώνα του θεσμού, ενώ δεν αποτελούν και μέλος ομάδας. Ανάμεσά τους συναντάμε οδηγούς όπως τον πολύπειρο «Αμερικάνο» με το Speedcar Xtrem, τον ταχύ Γιάννη Ρέγγο με το Semog Bravo της SR Team, τους Μιχάλη και Γιώργο Δημούση επίσης με Semog, όπως και τον Σπύρο Ράπτη με το Planet Kart Cross Kamikaz 3, αλλά και τον Χαράλαμπο Παναγάκη-Παναγόπουλο με Kamikaz 2.
Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η κατηγορία των 750 κ.εκ., αφού σε αυτόν τον αγώνα θα δούμε έξι συμμετέχοντες με τις ισχυρές χωμάτινες φόρμουλες. Φυσιολογικό φαβορί είναι ο Χαράλαμπος Γαζετάς με το καινούργιο Speedcar Xtrem, ο οποίος έδειξε τις διαθέσεις του νωρίς, από το Trackday που πραγματοποιήθηκε στον Ιππόδρομο Αθηνών πριν από μερικές εβδομάδες. O Παναγιώτης Αποστόλου, επίσης με Speedcar Xtrem, έχει δείξει ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, ενώ παραδοσιακά καλές επιδόσεις στην κατηγορία σημειώνει ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με το SR Crosscar. Στην ίδια κατηγορία θα δούμε και τον Κύπριο Γιώργο Γεωργίου με Semog Bravo, τον Γιώργο Βασιλάκη με La Base, αλλά και τον Κοσμά Βαρθαλίτη -που πέρσι είχε κερδίσει τον τίτλο «Spirit of the Game»- με την ιδιοκατασκευή Cosvar.
Όμως, το... μενού του EKO Racing Dirt Games δεν περιλαμβάνει μόνο τον αγώνα Rallycross, αλλά και αγώνα ατομικής χρονομέτρησης! Εκεί, πόλο έλξης θα αποτελέσει το Nissan Micra Proto του Θέμη Χαλκιά, το οποίο θα κάνει το αγωνιστικό του ντέμπουτο στη χώρα μας. Την μοναδική αυτή κατασκευή, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι των αγώνων σε δράση για πρώτη φορά, με δεδομένο το γεγονός ότι στο μέλλον είναι πιθανό να ανοίξει το δρόμο για αρκετές αντίστοιχες κατασκευές του είδους στη χώρα μας. Παράλληλα, στην ίδια διαδικασία θα δούμε και τον “ΤΑΖ” με το Lancer EVO IX, αλλά και τον Νώντα Καρανικόλα, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με Mitsubishi ένατης γενιάς! Ντεμπούτο, όμως, θα κάνουν και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Νέων στο EKO Racing Dirt Games, Αχιλλέας Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Τακιδέλης, με La Base και Speedcar αντίστοιχα! Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι από φέτος οι αγωνιζόμενοι στις χωμάτινες φόρμουλες, θα χρησιμοποιούν ίδιο τύπο ελαστικών, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο του ανταγωνισμού, χωρίς να εκτοξεύει το κόστος.
Η είσοδος για τους θεατές και τις δύο ημέρες του αγώνα είναι ελεύθερη, με το θέαμα να είναι εγγυημένο. Η δράση το Σάββατο θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. και περιλαμβάνει όλες τις αναμετρήσεις των προκριματικών «Q» των συμμετεχόντων στον αγώνα του Rallycross.
Την Κυριακή η αυλαία θα ανοίξει με τους συμμετέχοντες της ατομικής χρονομέτρησης στις 10:30 π.μ., ενώ στις 12:00 θα υπάρξει διακοπή της διαδικασίας. Βλέπετε, λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθούν οι Ιπποδρομίες, γεγονός που θα φέρει αυτές τις δύο τελείως διαφορετικές μορφές αγώνων -με κοινό παρονομαστή την ταχύτητα- πιο κοντά. Στις 16:30 οι χωμάτινες φόρμουλες θα πάρουν τη σκυτάλη με τους ημιτελικούς, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το δεύτερο πέρασμα των συμμετεχόντων στην ατομική χρονομέτρηση. Αμέσως μετά, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον τελικό των 750 κ.εκ. και των 600 κ.εκ.
Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.


ΕΚΟ Racing Dirt Games Προ των Πυλών

Η αντίστροφη μέτρηση για την αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2019 έχει ξεκινήσει, με τους αγωνιζόμενους να ετοιμάζονται για τον πρώτο γύρο του θεσμού που θα πραγματοποιηθεί στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο στις 18-19 Μαΐου. Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η ΟΜΑΕ, έχουν ανοίξει και όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ στη διεύθυνση: https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώστε, ότι καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η Παρασκευή 10 Μαΐου.
Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού είναι ο ένας εκ των τριών συνολικά που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Διαδικασία που θα ισχύσει μόνο για τα Crosscar και όχι για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης.
Όπως είδαμε και στον αγώνα Rallycross του 2018, η αγωνιστική δράση για τα Crosscar ξεκινάει το Σάββατο με τη διαδικασία των “Q”, από όπου και θα προκύψουν οι οδηγοί που προκρίνονται στους ημιτελικούς και εν συνεχεία στον τελικό της Κυριακής!
Παράλληλα, στον πρώτο γύρο του θεσμού θα δούμε και αρκετά από τα νέα στοιχεία που θα χαρακτηρίσουν το θεσμό τη νέα χρονιά, όπως τα Έπαθλα ομάδων και Ιδιωτών, και φυσικά την κατηγορία Νέων, Junior Trophy, στην οποία συμμετέχουν νεαροί αγωνιζόμενοι ηλικίας 15-18 ετών.
Μη ξεχνάμε, ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Τροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας

EKO Racing Dirt Games: Πρόγευση!

Ακριβώς ένα μήνα πριν την τέλεση του πρώτου γύρου του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019, οι συμμετέχοντες στο θεσμό, και όχι μόνο, είχαν μία πρώτη τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές στον Ιππόδρομο Αθηνών σε trackday που διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή του θεσμού. Πίστα στην οποία και θα πραγματοποιηθεί η αυλαία του ΕΚΟ Racig Dirt Games στις 18-19 Μαΐου. Συνολικά, 37 οδηγοί βρέθηκαν σήμερα στο Μαρκόπουλο και αγωνίστηκαν στην πίστα των 1,1 χιλιομέτρων. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, η διαδρομή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά από τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας των Dirt Games. Παράλληλα, με την πολύ καλή ροή και την απουσία καθυστερήσεων που χαρακτήρισαν τη σημερινή ημέρα, οι αγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνολικά 13 γύρους, αφού έλαβαν χώρα τρία σκέλη!
Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλούσιο θέαμα, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης. Παράλληλα, είδαμε αρκετούς νέους οδηγούς που έκαναν ντεμπούτο στο θεσμό, αλλά και... παλιούς γνώριμους με νέες κατασκευές! Ανάμεσα τους, δεν έλειψαν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, Σωκράτης Τσολακίδης. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του συναγωνισμού, με τον καλύτερο χρόνο των πρώτων 17 οδηγών να χωρίζεται μόλις από 3 δευτερόλεπτα διαφορά! Κάτι που αποτελεί εγγύηση για το θέαμα, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το φετινό EKO Racing Dirt Games.
Με το χρονόμετρο ανά χείρας, ο περσινός επαθλούχος των 750 κ.εκ., Χαράλαμπος Γαζετάς κατάφερε να σημειώσει τον απόλυτο χρόνο της ημέρας με το νέο του Speedcar Xtrem. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω του ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης στην πρώτη του εμφάνιση με το Speedcar Xtrem των 600 κ.εκ., ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στην λαοφιλή κατηγορία. Την πρώτη τριάδα στα 600 κ.εκ. συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Ρουστέμης, στο ντεμπούτο του με το Planet Kartcross Kamikaz και ο Γιάννης Χεκιμιάν με ακόμα ένα Speedcar Xtrem. O Παναγιώτης Ισμαήλος με το Speddcar Xtrem της SR Team και ο Παναγιώτης Αποστόλου με το λευκό Speedcar Xtrem συμπλήρωσαν τους τρεις πρώτους στην κατηγορία των 750 κ.εκ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX.
Έτσι, λοιπόν, με τους καλύτερους οιωνούς και πολλές υποσχέσεις για την πρεμιέρα του θεσμού έκλεισε το trackday του ΕΚΟ Racing Dirt Games, με τους συμμετέχοντες και τους θεατές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 18-19 Μαΐου, φυσικά στον Ιππόδρομο Αθηνών.
Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Tροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας!_Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Χαράλαμπος Γαζετάς (Speedcar Xtrem – 750 κ.εκ.)
“Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και είχε αρκετή πρόσφυση. Η νέα μας χωμάτινη φόρμουλα είναι πολύ καλή, αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά. Αρχικά, δείχνει πολύ καλύτερη από την προηγούμενη που είχαμε στην κατοχή μας, όντας πιο εύκολη στην οδήγηση. Πλέον, ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και μάλιστα υπό καθεστώς Rallycross!”

Στέφανος Καμιτσάκης (Speedcat Xtrem – 600 κ.εκ.)
“Φέτος τα δεδομένα είναι καινούργια για μένα. Το Speedcar απαιτεί εξοικείωση εκ μέρους μου, το ψάξαμε πολύ από το πρώτο πέρασμα και καταφέραμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας. Εξακολουθούμε να δουλεύουμε και να δοκιμάζουμε λύσεις, και θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα. Από εκεί και πέρα, η πίστα είναι πολύ ωραία, η διαδρομή μου αρέσει πολύ και το έχω δηλώσει και το παρελθόν.”

Σωκράτης Τσολακίδης (SR Crosscar – 600 κ.εκ.)
“Πρόκειται για μία πολύ ωραία εμπειρία. Θεωρώ ότι αποτελεί μία πολύ καλή προπόνηση. Βέβαια, για να πετύχεις χρόνους και να είσαι στο συναγωνισμό θέλει δουλειά. Εγώ προέρχομαι από τους αγώνες Ράλλυ, που έχουν άλλη φιλοσοφία και λογική. Όμως, θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσεις την τεχνική σου, αλλά και να μάθουν οι νέοι οδηγοί τις απαιτήσεις της οδήγησης στο χώμα. Είναι ένα πολύ καλό σχολείο! Εμείς από την πλευρά μας, φέτος θα συμμετάσχουμε με το Skoda Fabia R5 της Eurosol στο Ράλλυ Ιωαννίνων και στο Δ.Ε.Θ.”


EKO Racing Dirt Games: Πρώτη προπόνηση!

Μπορεί να απομένει ένας μήνας για τον πρώτο γύρο του EKO Racing Dirt Games για το 2019, αλλά οι συμμετέχοντες στο θεσμό και όχι μόνο, θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να “ξεσκουριάσουν” και να πραγματοποιήσουν μία καλή προπόνηση εν όψει της αυλαίας του θεσμού στις 18-19 Μαΐου. Έτσι, την Κυριακή, ο Ιππόδρομος Αθηνών στο Μαρκόπουλο θα υποδεχθεί το EKO Racing Dirt Games και τους αγωνιζόμενους σε ένα trackday που διοργανώνει η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την ομάδα προώθησης του θεσμού.

Με δεδομένο ότι στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2019, τριάντα οκτώ (38) οδηγοί δήλωσαν συμμετοχή στην εκδήλωση της Κυριακής. Ανάμεσά τους, σημαντικά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας γενικότερα, όπως και οδηγοί με εμπειρία στο είδος, κάποιο εκ των οποίων φέτος θα εμφανιστούν με νέες χωμάτινες φόρμουλες!

Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Σωκράτη Τσολακίδη, με τον δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος να λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά με κατασκευή του είδους και ειδικότερα με ένα SR Crosscar. Με ίδιου κατασκευαστή χωμάτινη φόρμουλα θα δούμε και τον Χρυσόστομο Καρέλλη στην πρώτη του προσπάθεια σε αυτή τη μορφή αγώνων. Μπορεί οι ίδιοι να μην αναμένεται να ακολουθήσουν το θεσμό, αλλά σίγουρα η παρουσία τους απέναντι στους συνήθεις ύποπτους του χώρου αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μεταξύ των οδηγών που θα ακολουθήσουν ολόκληρο το ΕΚΟ Racing Dirt Games, συναντάμε γνωστά ονόματα και σε κάποιες περιπτώσεις με νέες κατασκευές! Ένας από αυτούς είναι ο Κυπελλούχος της κατηγορίας των 600 κ.εκ. Γιώργος Ζυμαρίδης, που θα λάβει μέρος τη νέα χρονιά με La Base RX01 πάντα με την υποστήριξη της SR Team του Λάμπρου Αθανασούλα, αλλά και ο νικητής του τελευταίου γύρου του θεσμού στα Μέγαρα, ο Στέφανος Καμιτσάκης! Ο πρώην πρωταθλητής καρτ, φέτος θα αγωνιστεί με Speedcar, δίπλα στον Γιάννη Χεκιμιάν, ενώ με χωμάτινη φόρμουλα της ίδιας εταιρείας θα δούμε και τον Κυπελλούχο Χώματος του 2013, Κωνσταντίνο Χαλιβελάκη. Ο Άρης Ιαβέρης θα διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο των 600 κ.εκ. με το Planet Kartcross, ενώ στην ίδια ομάδα θα δούμε το 2019 και τον νεαρό Παναγιώτη Ρουστέμη. Σταθερός στην επιλογή του LaBase RX01 παραμένει ο Νώντας Καρανικόλας ενώ από πλευράς Semog, τουλάχιστον για το trackday ξεχωρίζει το όνομα του Γιάννη Ακράτου, που έρχεται “ζεστός” από τη νίκη του στην F2 στο Ολυμπιακό Ράλλυ, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις του πρώην Πρωταθλητή F2 Σάββα Λευκαδίτη, αλλά και του Μίλτου Πλατώνη, οι οποίοι θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του EKO Racing Dirt Games.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ο περσινός κάτοχος του Επάθλου, Χαράλαμπος Γαζετάς, θα αγωνιστεί με καινούργιο Crosscar της Speedcar, έχοντας απέναντί του τον Παναγιώτη Αποστόλου με ίδια χωμάτινη φόρμουλα, αλλά και τον Παναγιώτη Ισμαήλο στην πρώτη του με κατασκευή του είδους, και συγκεκριμένα με το Speedcar της SR Team. Τέλος, στο Trackday θα έχουμε και δύο νέους οδηγούς στην κατηγορία Νέων, και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Τακιδέλλη και Αχιλλέα Χριστοδούλου, οι οποίοι θα αγωνιστούν με Speedcar και La Base, αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές του Track day βρίσκονται και τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα με τους Στέφανο Θεοχαρόπουλο και Γιώργο Αθανασόπουλο να αγωνίζονται με Mitsubishi Lancer EVO ενώ Καββαδίας και Κωτσόπουλος θα αγωνιστούν με Citroen Saxo και Peugeot 206 αντίστοιχα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. και είναι χωρισμένη σε δύο, τουλάχιστον, σκέλη των πέντε χρονομετρημένων γύρων για κάθε συμμετέχοντα, με το μέγιστο μήκος της διαδρομής με τη χρήση του joker lap να αγγίζει τα 1.100 μέτρα. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, χρονομέτρηση θα υπάρχει κανονικά, αλλά στο τέλος δε θα υπάρξει κατάταξη και κατά συνέπεια ούτε απονομή επάθλων. Για όσους επιθυμούν να βρεθούν την Κυριακή στον Ιππόδρομο Αθηνών αξίζει να γνωρίζουν ότι η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη ενώ για την εξυπηρέτηση τους το εστιατόριο του Ιπποδρόμου θα είναι ανοιχτό!.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Tροχοί είναι χορηγός επικοινωνίας!


EKO Racing Dirt Games 2019 Track Day

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προετοιμαστούν ενόψει το πρώτου αγώνα της χρονιάς θα έχουν οι αγωνιζόμενοι των EKO Racing Dirt Games αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τα οχήματα τους στην πίστα που έχει διαμορφωθεί στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο την Κυριακή 21/4/2019.

Οι φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου θα ανοίξουν τις πόρτες του στις 09:00 το πρωί της Κυριακής ώστε να υποδεχθούν αγωνιστικά αυτοκίνητα και Crosscar όλων των κατηγοριών.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος με την συνεργασία της ομάδας των ΕΚΟ Racing Dirt Games.

Το Track Day θα χωριστεί σε δυο σκέλη των 5 χρονομετρημένων γύρων για κάθε συμμετέχοντα, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχει ένα διάλειμμα για επιδιόρθωση της διαδρομής. Το μέγιστο μήκος της διαδρομής με την χρήση του joker lap είναι 1100μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οχήματα που έχουν εν ισχύ Δελτίο Τεχνικής Ταυτότητας της ΟΜΑE και αγωνιζόμενοι με αγωνιστική άδεια 2019. Δίνεται επίσης η δυνατότητα συμμετοχής και με ημερήσιο αγωνιστικό δελτίο 'Τύπου Γ'. Τα μέτρα ασφαλείας των αγωνιστικών αυτοκινήτων θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους αντίστοιχους τεχνικούς κανονισμούς των Ομάδων/Κατηγοριών. Όλοι οι οδηγοί, πρέπει, να φέρουν σε όλη τη διάρκεια του track day τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφαλείας.
Δίνεται η δυνατότητα χρήσης κάθε οχήματος από περισσότερους από 2 οδηγούς, όπως και συμμετοχής αγωνιζόμενου σε περισσότερες από μια κατηγορίες Crosscar με μόνη προϋπόθεση όλες οι συμμετοχές να έχουν δηλωθεί ξεχωριστά

Θα υπάρχει χρονομέτρηση αλλά δεν θα υπάρξει κατάταξη και κατά συνέπεια ούτε και απονομή επάθλων.

Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Σ.Δ.Δ.Α της Ο.Μ.Α.Ε. (https://www.e-omae-epa.gr/default.aspx) το αργότερο έως την Πέμπτη 18/4/2018.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 100 Ευρώ, εκ των οποίων τα 30 Ευρώ πρέπει να πληρωθούν μέσω του Σ.Δ.Δ.Α. και τα υπόλοιπα 70 Ευρώ μέσω Τραπέζης (Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ: GR 57 0172 0550 0050 5505 1609 112) ή την Κυριακή στην γραμματεία του αγώνα.

Η είσοδος για τους θεατές είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: info@dirtgames.gr και στα τηλέφωνα 6944596655 Κωνσταντίνος Σταύρου και 6942407600 Παύλος Αθανασούλας

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας!­­_


EKO Racing Dirt Games 2019 Ισχυροί συμπαίκτες

Ο χρόνος για την έναρξη του EKO Racing Dirt Games για το 2019 μετράει αντίστροφα, με την οργανωτική επιτροπή του θεσμού να εργάζεται πυρετωδώς για την αυλαία του θεσμού που έχει προγραμματιστεί για τις 18-19 Μαΐου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Την ώρα που οι ομάδες και οι οδηγοί προετοιμάζουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές, το EKO Racing Dirt Games εξασφάλισε για ακόμα μία χρονιά ισχυρούς υποστηρικτές που εγγυώνται την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που είδαμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. 

Όπως το 2018, έτσι και φέτος, ονομαστικός χορηγός του θεσμού θα είναι η ΕΚΟ. Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, με τα EKONOMY fuels, το βραβευμένο Diesel Avio double filtered και την premium βενζίνη ΕΚΟ RACING 100 που βελτιώνει τις επιδόσεις των κινητήρων, έχει μια μακρά παράδοση στη στήριξη σημαντικών θεσμών και αθλημάτων στη χώρα μας. Ειδικότερα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η ΕΚΟ και τα κορυφαία καύσιμα της είναι πάντα κοντά σε διοργανώσεις που αναδεικνύουν τον χώρο όπως κάνει τα τελευταία 2 χρόνια η διοργάνωση των Dirt Games. 

Η ευχάριστη έκπληξη για το 2019 είναι η παρουσία της Citroen ανάμεσα στους χορηγούς του θεσμού. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας, διαδραματίζει εδώ και έναν αιώνα ένα σπουδαίο ρόλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ειδικά στους αγώνες που διεξάγονται σε χωμάτινες επιφάνειες. Με οκτώ τίτλους και περισσότερες από 100 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, είναι μία από τις εταιρίες με την ισχυρότερη παράδοση στους αγώνες και φέτος θα είναι δίπλα στο ΕΚΟ Racing Dirt Games. 

Φυσικά, άνθρωποι και εταιρίες που στήριξαν το θεσμό την προηγούμενη χρονιά θα συνεχίσουν δίπλα στο EKO Racing Dirt Games και για το 2019. 

Το Red Bull, το αυστριακό Energy Drink, που δίνει έμφαση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και σε πολλές μορφές extreme sport, θα εξακολουθεί και τη νέα χρονιά να δίνει φτερά στους αθλητές και το θεσμό. Παράλληλα, η Garmin θα αποτελέσει τον χορηγό τεχνολογίας, όντας μία από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών και smartwatch. Η Garmin είναι ουσιαστικά και ο... κύριος “υπεύθυνος” για τις εντυπωσιακές εικόνες που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων από το εσωτερικό των χωμάτινων φόρμουλων, και όχι μόνο! Μία ακόμα εταιρία που είναι δίπλα στο EKO Racing Dirt Games από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, είναι η Racecraft, που αποτελεί και χορηγό εξοπλισμού του θεσμού και διαθέτει ό,τι είναι απαραίτητο σε επίπεδο ένδυσης, ασφαλείας και εξοπλισμού. 

Τέλος, χορηγός επικοινωνίας θα είναι για ακόμα μία φορά το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, το οποίο και κλείνει 50 χρόνια ζωής, αλλά και η COSMOTE TV. Το συνδρομητικό κανάλι είναι αυτό που θα φροντίσει να προβάλλει το ΕΚΟ Racing Dirt Games στους τηλεοπτικούς δέκτες, φέρνοντας την εικόνα στο σπίτι χιλιάδων τηλεθεατών. 

Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται και όλα δείχνουν ότι η νέα αγωνιστική χρονιά του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019 θα χαρακτηριστεί από το εξαιρετικό επίπεδο που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια, με τις προσδοκίες πλέον για το θεσμό να είναι ιδιαίτερα υψηλές!


Απονομές 2018

Το ΕΚΟ Racing Dirt Games έκλεισε το κεφάλαιο του 2018 με την απονομή των νικητών της χρονιάς που πέρασε, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, ενώ άνοιξε και αυτό της νέας, με ανακοινώσεις που έθεσαν τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Ο Ιππόδρομος Αθηνών στο Μαρκόπουλο φιλοξένησε για ακόμα μία χρονιά την απονομή των διακριθέντων και πρωταγωνιστών του EKO Racing Dirt Games. Η εκδήλωση είχε κεντρικά και τιμώμενα πρόσωπα τους αγωνιζομένους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίστηκε η στήριξη χορηγών και Σωματείων που βρέθηκαν στο πλευρό του θεσμού κατά τη διάρκεια του 2018. Ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη και τη στήριξή του στο θεσμό. Στη συνέχεια, και αφού απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα σε χορηγούς και Σωματεία, τη σκυτάλη πήραν οι αγωνιζόμενοι, και συγκεκριμένα οι νικητές στις κατηγορίες των 600 κ.εκ. και των 750 κ.εκ. στις χωμάτινες φόρμουλες, όπως και σε αυτές των 1.600 και 2.000+ για τα αυτοκίνητα. Σημειώστε ότι όλοι οι διακριθέντες πήραν δωροεπιταγές από τον ονομαστικό χορηγό του θεσμού, την ΕΚΟ, αλλά και προϊόντα από τον χορηγό τεχνολογίας, την Garmin.
Παράλληλα, εκτός από τους νικητές των κατηγοριών, είχαμε και δύο ξεχωριστές βραβεύσεις. Η πρώτη αφορά το EKO Racing Spirit of the Games, το οποίο και απονεμήθηκε στον Κοσμά Βαρθαλίτη. Ο οδηγός από τη Σύρο, που κατασκευάζει ο ίδιος τις χωμάτινες φόρμουλες που συμμετέχει, αντιπροσωπεύει πλήρως το πνεύμα του EKO Racing Dirt Games και τη ρομαντική πλευρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κερδίζοντας και μία δωροεπιταγή από την ΕΚΟ. Παράλληλα, ο Νικόλας Χαλιβελάκης κέρδισε το βραβείο Garmin Moment of the Year, για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στον αγώνα των Μεγάρων όταν η χωμάτινη φόρμουλά του σηκώθηκε στις δύο ρόδες κινδυνεύοντας να ανατραπεί, κερδίζοντας παράλληλα και προϊόντα της Garmin.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η οργανωτική επιτροπή του ΕΚΟ Racing Dirt Games έδωσε μία ιδέα για το τι θα δούμε τη νέα χρονιά. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος ο πήχης τέθηκε ακόμα ψηλότερα, με την πεποίθηση πως ο θεσμός θα ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες. Ο αριθμός των αγώνων αυξήθηκε από πέντε σε έξι, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί αγώνας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών! Γεγονός που επιτρέπει στους φίλους των αγώνων της Βόρειας Ελλάδας να απολαύσουν για πρώτη φορά από κοντά το θέαμα των χωμάτινων φορμουλών. Ανάμεσα στις καινοτομίες της νέας χρονιάς είναι και η διεξαγωγή τριών αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross! Ένα εγχείρημα που είδαμε μόλις μία φορά πέρσι στον Ιππόδρομο Αθηνών, προκαλώντας ενθουσιασμό σε αγωνιζομένους και θεατές. Επίσης, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η χρήση ενιαίου ελαστικού το 2019 αλλά και το 2020 για τις χωμάτινες φόρμουλες των 600 και των 750 κ.εκ., γεγονός που ενισχύει τον ανταγωνισμό, αλλά και αποτρέπει την εκτόξευση του κόστους.
Ακόμα μία καινοτομία, και για κάποιους η σημαντικότερη, είναι η σύσταση της κατηγορίας Junior Trophy! Σε αυτήν θα μπορούν να λάβουν μέρος νεαροί οδηγοί ηλικίας 15-18 ετών, έχοντας στη διάθεσή τους αγωνιστική άδεια καρτ. Θα μπορούν να συμμετέχουν με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ., αλλά με περιοριστή στροφών, ενώ θα λάβουν μέρος μόνο σε αγώνες που διεξάγονται σε αδειοδοτημένες πίστες. Σε αγωνιστικό επίπεδο, το 2019 θα έχουμε δύο νέα έπαθλα. Το πρώτο αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό, οι οποίες θα έχουν έναν δηλωμένο οδηγό από την αρχή της χρονιάς, ενώ θα μπορούν να αλλάζουν τον δεύτερο ανάλογα με τον αγώνα, διεκδικώντας το σχετικό έπαθλο. Παράλληλα, ενισχύοντας την παρουσία των ιδιωτών και μη εργοστασιακών οδηγών, θεσπίστηκε Έπαθλο Ιδιωτών, στο οποίο και μπορούν να προσμετρήσουν όσοι οδηγοί δεν είναι δηλωμένοι σε ομάδα και δεν έχουν τερματίσει στο βάθρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games τα δύο τελευταία χρόνια.
Με αυτές τις αναγγελίες, οι οποίες ενέτειναν την ανυπομονησία όλων για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, έκλεισε η λαμπερή βραδιά στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, και μαζί το κεφάλαιο του 2018. Χωρίς καθυστέρηση, όμως, έχει ανοίξει το επόμενο, το οποίο και αναμένεται να είναι πιο συναρπαστικό από ποτέ!Ανακοίνωση σχετικά με τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες EKO Racing DIRT Games 2019-‘20

Η Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών της ΟΜΑΕ, σε συνέχεια του διαγωνισμού για την προμήθεια ελαστικών με τα οποία θα διεξαχθούν όλες οι κατηγορίες των αγώνων «EKO Racing DIRT Games 2019-2020», κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

Κατακυρώνει στην εταιρεία «Motostuff Εμμανουήλ Κουτσουνάκης» τα ελαστικά Goldspeed 165/70-10 και 225/40-10 με χαρακτηριστικά 27Ν 18.5x6.0 Blue E4 και 32Ν 18x10-10 Blue E4.

Τα ελαστικά θα διατίθενται στις τιμές 78,34 € με ΦΠΑ και 86,01 € με ΦΠΑ, αντίστοιχα. Κατά συνέπεια, η συνολική τιμή της τετράδας θα ανέρχεται στο ποσό των 328,70 € με ΦΠΑ.

Τα ελαστικά θα φέρουν διακριτικό σήμα και θα χρησιμοποιούνται μόνον (με το διακριτικό σήμα) αυτά στους αγώνες «EKO Racing DIRT Games». Η τιμή ισχύει για αγορά στην έδρα της εταιρείας ή για αγορά στον τόπο τέλεσης των «EKO Racing DIRT Games». Η εταιρεία θα παραβρίσκεται σε όλους τους αγώνες «EKO Racing DIRT Games» 2019-2020 και θα πουλά και τιμολογεί τα ελαστικά στον τόπο τέλεσης του αγώνα.

Η ΟΜΑΕ ευχαριστεί τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, και εύχεται καλή τύχη σε όλους τους διαγωνιζόμενους και τις ομάδες του θεσμού «EKO Racing DIRT Games».

Απονομή Επάθλων 2018

H οργανωτική επιτροπή του EKO Racing Dirt Games έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην απονομή των Κυπελλούχων και Επαθλούχων για την αγωνιστική χρονιά του 2018, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 19:00, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ελαστικών

Η ΟΜΑΕ προσκαλεί κατασκευαστές ελαστικών XCCrosscar, μέσω των νομικών ή φυσικών προσώπων που τα εκπροσωπούν στην Ελλάδα, σε διαγωνισμό για την προμήθεια ελαστικών XCCrosscar που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες των EKO Racing Dirt Games 2019 και 2020.

Τα ελαστικά που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν κατά αποκλειστικότητα από όλους τους αγωνιζομένους των κατηγοριών 600 κ.εκ και 750 κ.εκ. σε όλους τους αγώνες EKO Racing Dirt Games για το έτος 2019 και 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές στα γραφεία της ΟΜΑΕ που βρίσκονται στη διεύθυνση: Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών -ΟΑΚΑ, Ποδηλατοδρόμιο (Α΄ Επίπεδο), Λ. Κηφισίας 37 -15123 Μαρούσι, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 28/1/2019 και ώρα 16:00. Πέρα από αυτή την ημερομηνία και ώρα, καμία προσφορά δε θα γίνει δεκτή.

Οι προσφορές πρέπει να φέρουν με ευκρίνεια πάνω τους την επωνυμία του νομικού ή φυσικού προσώπου που τις καταθέτει, τη διεύθυνση της έδρας του καθώς και την ένδειξη ‘’Προσφορά για το Διαγωνισμό Ελαστικών EKO Racing Dirt Games 2019-2020’’.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Διαστάσεις μπροστά ελαστικών 165x70 - 10
Διαστάσεις πίσω ελαστικών 225/40 - 10

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
• Οι προσφορές θα πρέπει ανά κατηγορία να έχουν μια τιμή που θα αναφέρεται σε σετ ελαστικών (δυο μπροστά και δυο πίσω ελαστικά), μια τιμή για μεμονωμένο μπροστά ελαστικό και μια τιμή για μεμονωμένο πίσω ελαστικό
• Οι τιμές θα πρέπει να είναι τελικές, δηλαδή να συμπεριλαμβάνουν κάθε είδους φόρους, τέλη, ΦΠΑ, μεταφορικά, δασμούς εισαγωγής και οποιαδήποτε άλλη πιθανή επιβάρυνση
• Οι τιμές θα αναφέρονται για αγορά των ελαστικών από αγωνιζόμενους στον τόπο τέλεσης του αγώνα. Εκτός αγωνιστικών διοργανώσεων και στην έδρα του προμηθευτή και με την ίδια τιμή
• Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να σχετίσουν τις προσφερόμενες τιμές με οποιασδήποτε μορφής προϋπόθεση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
• Η 3μελής επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού θα οριστεί από το ΔΣ της ΟΜΑΕ.
• Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν από την επιτροπή αξιολόγησης της ΟΜΑΕ αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους
• Οι προσφορές δε θα αξιολογηθούν αποκλειστικά με βάση την τιμή. Η αξιολόγηση θα γίνει βάση της τιμής των προϊόντων, της καταλληλόλητας των προϊόντων για την αντίστοιχη κατηγορία λαμβανομένης υπόψη της μέχρι σήμερα παρουσίας του ελαστικού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις πρόσθετες παροχές των ενδιαφερομένων προς τους αγωνιζομένους και την ΟΜΑΕ και της εμπειρίας των ενδιαφερομένων στην παροχή παρόμοιων υπηρεσιών

• Οι ενδιαφερόμενοι, των οποίων οι προσφορές θα εγκριθούν, θα κληθούν άμεσα να υπογράψουν με την ΟΜΑΕ σύμβαση προμήθειας και θα αναφέρονται στο παρόν κείμενο σαν προμηθευτές
• Η υποχρέωση της ΟΜΑΕ περιορίζεται στην αποκλειστική χρήση των ελαστικών για τις κατηγορίες EKO Racing Dirt Games που αναφέρονται στο παρόν κείμενο
• Η ΟΜΑΕ διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει τη σύμβαση προμήθειας σε περίπτωση που προκηρυχτούν στο EKO Racing Dirt Games επιπλέον κατηγορίες από αυτές που αναφέρονται στο παρόν κείμενο.
• Τα ελαστικά πρέπει να έχουν ημερομηνία κατασκευής κατά το μέγιστο ενός έτους.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
• Οι προμηθευτές θα πρέπει να έχουν έως 30/3/19 επαρκές στοκ από όλα τα ελαστικά που επιλέχτηκαν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των αγωνιζόμενων
• Οι προμηθευτές θα πρέπει να έχουν επαρκή φυσική παρουσία σε όλους τους αγώνες EKO Racing Dirt Games ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αγωνιζόμενων
• Οι προμηθευτές θα πρέπει να έχουν την τεχνική δυνατότητα και τα κατάλληλα όργανα ώστε να συνδράμουν τη διοργάνωση σε σχέση με τον έλεγχο για την εγκυρότητα και καταλληλότητα των ελαστικών σε όλους τους αγώνες EKO Racing Dirt Games.
• Οι προμηθευτές θα πρέπει κατά τη διάρκεια της χρονιάς να διατηρούν επαρκές στοκ ελαστικών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των αγωνιζόμενων τόσο κατά τους αγώνες EKO Racing Dirt Games όσο και για τις προπονήσεις τους.
• Οι προμηθευτές θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 28/1/2019 στην ΟΜΑΕ δυο μπροστά και δυο πίσω ελαστικά σαν δείγμα αναφοράς
• Είναι επιθυμητή η σήμανση του λογοτύπου EKO Racing Dirt Games ή η ύπαρξη Barcode.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
• Για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας με την ΟΜΑΕ οι προμηθευτές θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης τραπέζης 3.000 ευρώ
• Γίνονται δεκτές εγγυητικές επιστολές του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δάνειων προς διευκόλυνση των προμηθευτών
• Άλλης μορφής εγγύησης θα αξιολογηθεί κατά περίπτωση από την επιτροπή και εάν εξασφαλίζει τα συμφέροντα αγωνιζομένων και Ομοσπονδίας θα γίνεται δεκτή
• Η εγγυητική επιστολή ή άλλης μορφής εγγύηση θα επιστραφεί με τη λήξη της συμβάσεως που θα υπογράφει
• Η ΟΜΑΕ έχει την ευχέρεια να παρακρατήσει μέρος ή το σύνολο της εγγύησης σε περίπτωση που ο προμηθευτής δεν ανταποκριθεί σε κάποια από τις υποχρεώσεις του, όπως επίσης και να αναζητήσει κάθε θετική ζημία την οποία θα υποστούν οι αθλητές από την μη προσήκουσα εκτέλεση της υποχρέωσης του προμηθευτή (όπως π.χ. διαφορά τιμής αγοράς κ.λ.π.)

Για πληροφορίες-διευκρινίσεις: κ. Μαρία Τόγελου-Τσόνα 210 6892000, info@omae-epa.gr


EKO Racing Dirt Games: Με 6 αγώνες το 2019!

Η 2η χρονιά διεξαγωγής του EKO Racing Dirt Games μπορεί να πέρασε ήδη στην ιστορία, αλλά η ομάδα που έχει την ευθύνη προώθησης και ανάπτυξης του θεσμού σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ, ήδη σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Το 2019 αναμένεται ακόμα πιο ενδιαφέρον για αυτή τη ξεχωριστή μορφή αγώνων, με το πρόγραμμα των αγώνων να αυξάνεται από πέντε σε έξι! Αξίζει να σημειώσουμε, όμως, ότι για τους συμμετέχοντες θα μετράνε οι πέντε καλύτερες βαθμολογικά από τις έξι συνολικά συναντήσεις. 

Μία ακόμα καινοτομία είναι πως τρεις γύροι του θεσμού, θα διεξαχθούν με κανονισμούς Rallycross!
Το εγχείρημα που γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αγωνιζομένων, αλλά και όσων το παρακολούθησαν από κοντά, θα επαναληφθεί τη νέα χρονιά εις τριπλούν! Με άμεση αντιπαράθεση των χωμάτινων φόρμουλων θα πραγματοποιηθεί ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς στον Ιππόδρομο Αθηνών, όπως και ο 3ος γύρος του θεσμού στον ίδιο χώρο. Η ευχάριστη έκπληξη στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς είναι η προσθήκη του αγώνα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, ο οποίος και θα αποτελέσει την 3η και τελευταία συνάντηση της χρονιάς που θα διεξαχθεί με κανονισμούς Rallycross.
Εδώ να σημειωθεί πως όλοι οι αγώνες Rallycross θα προσμετρούν στην τελική βαθμολογία με συντελεστή 1.5 .
Οι υπόλοιποι τρεις αγώνες μας βρίσκουν σε γνωστά λημέρια, και συγκεκριμένα στο Διαδρόμιο όπου οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε ζευγάρια στην παράλληλη πίστα, στη Χαλκίδα στην Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, και τέλος στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, όπου και θα πέσει η αυλαία της νέα χρονιά. Με παρακαταθήκη την επιτυχία, αλλά και τη γνώση όσων έγιναν το 2018, νέες και συναρπαστικές εξελίξεις μας περιμένουν μέσα στο 2019.
Καλές γιορτές και καλή χρονιά!
Μείνετε συντονισμένοι στο EKO Racing Dirt Games.

EKO Racing Dirt Games: Ιδανική αυλαία!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία του 2018 για το ΕΚΟ Racing Dirt Games. Στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, κάτω από ιδανικές συνθήκες, οι συμμετέχοντες στον αγώνα πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις μπροστά σε μεγάλο αριθμό θεατών. Όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, από νωρίς το πρωί όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις μάχες των τίτλων στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ. για τις χωμάτινες φόρμουλες. Βλέπετε, και στις δύο περιπτώσεις όλα ήταν ανοικτά! Στην πρώτη, η οποία και ήταν η πολυπληθέστερη του αγώνα, αλλά και της χρονιάς γενικότερα, η νίκη μπορεί να κατέληξε στα χέρια του Στεφάνου Καμιτσάκη με το Planetcross Kamikaz 2, αλλά το Κύπελλο βρέθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά σε αυτά του Γιώργου Ζυμαρίδη. Ο οδηγός της SR Kartcross, μπορεί να βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό και να περιορίστηκε στην 6η θέση της κατάταξης, αλλά το γεγονός ότι ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Xtrem βρέθηκε 4ος, ήταν αρκετό για να του χαρίσει το Κύπελλο και φέτος. Τόσο ο Ζυμαρίδης, όσο και ο Χεκιμιάν, δεν είχαν απάντηση στις επιδόσεις των οδηγών της Planetcross, και συγκεκριμένα στους Στέφανο Καμιτσάκη και Τάκη Καϊτατζή. Αμφότεροι έχουν γαλουχηθεί στις πίστες και είχαν τη δική τους εσωτερική μάχη, με νικητή τον πρώτο, o οποίος παράλληλα κατέκτησε και την 3η θέση στην τελική βαθμολογία των 600 κ.εκ. Αυτός που προσπάθησε να μπει ανάμεσα τους, και ήταν κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με ανταγωνιστικούς χρόνους, ήταν ο Νώντας Καρανικόλας με το La Base RX-01, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο Νίκος Θωμά με το Speedcar Xtrem μπορεί να έδειχνε το δρόμο στον ανταγωνισμό σημειώνοντας μία σπουδαία νίκη, αλλά ο Χαράλαμπος Γαζετάς ήταν αυτός που στο τέλος πανηγύριζε επάνω στο δικό του λευκό Speedcar Xtream. Ο... μετρ του χώματος, τερματίζοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου εξασφάλισε το έπαθλο στην κατηγορία των 750 κ.εκ. για το 2018, μετά από σπουδαία μάχη κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με τον Νίκο Αθηναίο. Ο τελευταίος, δυσκολεύτηκε στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα διεκδίκησης του τίτλου. Πάντως, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η παρουσία του νικητή Νίκου Θωμά, με τον πρώην Πρωταθλητή Κύπρου να δηλώνει ενθουσιασμένος με όσα είδε στον αγώνα και να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και τη νέα χρονιά στο θεσμό. Εξαιρετική ήταν όμως και η παρουσία του Πάνου Αποστόλου, που με ακόμα ένα Speedcar Xtrem, κατάφερε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου μπροστά από τον Μιχάλη Τακιδέλη.
Η κατηγορία Open ήταν υπόθεση του τετρακίνητου Camotos Dual, που οδήγησαν οι Λάμπρος Αθανασούλας και Δημήτρης Βαζάκας. Ο Αθανασούλας, έβαλε αγωνιστική φόρμα και πάλι μετά από αρκετό διάστημα, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται, αφού επικράτησε στην κατηγορία Open, ενώ παράλληλα σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας! Ο Δημήτρης Βαζάκας, επίσης στην επιστροφή του μετά από καιρό, ακολούθησε δεύτερος, ενώ ο Μάνος Στεφανής με το Custom Autocross συμπλήρωσε το βάθρο.
Ενδιαφέρον, όμως, και εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με θέαμα, είχαμε και στις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Εκεί, ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Λάμπρος Κύρκος με το Mitsubishi Lancer EVO IX, ο οποίος επικράτησε και στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ. Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής Ελλάδος συνδύασε ουσία με θέαμα, όντας και από τους πλέον εντυπωσιακούς συνδυασμούς του αγώνα. Πίσω του, ακολούθησε ο Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta R5, ο οποίος μετά από κάθε αγώνα εμφανίζεται εξαιρετικά βελτιωμένος! Και μάλιστα, είχε τη δική του μάχη με τον έμπειρο Κώστα Κόρακα, που επίσης επέστρεψε μετά από σημαντικό διάστημα στο μπάκετ του Lancer EVO IX, συμπληρώνοντας το βάθρο. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το έπαθλο στην κατηγορία κατέκτησε ο Παναγιώτης Ρουστέμης, ο οποίος στα Μέγαρα συμμετείχε με Semog Trophy με δεδομένη τη βαθμολογική του διαφορά. Στην κατηγορία των 1.600-2.000 κ.εκ., ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen DS3 R3T δεν είχε αντίπαλο, επικρατώντας με άνεση μπροστά από τους Χρήστο Πλατή με το Renault Clio R3 και Γιώργο Μεταξά με το MG ZR. Την ίδια ώρα, στην κατηγορία των 1.400-1.600 κ.εκ., είχαμε αρκετές συμμετοχές, με τον ταχύτατο Σάββα Λευκαδίτη να καταφέρνει να επικρατεί οδηγώντας το Peugeot 208 R2. Στο βάθρο, αλλά και στον ίδιο ρυθμό, ακολούθησε ο “Στρατισίνο” σε ακόμα μία επιστροφή σε αγωνιστικό μπάκετ, ο οποίος οδηγώντας το Peugeot 208 R2 απέδειξε ότι “η τέχνη δεν ξεχνιέται”. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, που οδήγησε το Citroen Saxo, και στο τέλος πανηγύρισε το έπαθλο στην κατηγορία! Τέλος, σε αυτήν έως τα 1.400 κ.εκ., οι Γαβριήλ Μπάντρας με Peugeot 206 και Κωνσταντίνος Τοσούλης με Toyota Yaris, είχαν τη δική τους μάχη με τελικό νικητή τον πρώτο.
Και με αυτόν τον τρόπο έπεσε η αυλαία του EKO Racing Dirt Games για το 2018. Ενός θεσμού που μόλις στο δεύτερο έτος ζωής του έδειξε σημάδια άνθησης σε μία δύσκολη περίοδο των ελληνικών αγώνων. Τα θετικά και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι πολλά, και ήδη η ομάδα των ΕΚΟ Racing Dirt Games σχεδιάζει την επόμενη ημέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό τiς καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του σπορ στην Ελλάδα. Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για το 2019!
Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα είχε το σωματείο Start Line, ενώ η Ολυμπία Οδός για μια ακόμα φορά παρείχε τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα τόσο για την διαμόρφωση όσο και για την αποκατάσταση της διαδρομής.
Θυμίζουμε πως το EKO Racing Dirt Games για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKORacing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

EKO Racing Dirt Games: Η τελευταία στροφή!

Ο τελευταίος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2018 βρίσκεται προ των πυλών, και 54 οδηγοί θα δώσουν το «παρών» στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, σε έναν αγώνα που αναμένεται να είναι γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας. Η πέμπτη συνάντηση της χρονιάς συνοδεύεται και από ένα σημαντικό ρεκόρ, αφού στη λίστα των συμμετοχών συναντάμε 35 συμμετέχοντες με χωμάτινες φόρμουλες, τις περισσότερες από κάθε άλλον αγώνα του θεσμού τα δύο τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα 19 αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα των ελληνικών αγώνων!
Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, όσοι από τους 54 συμμετέχοντες επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητά τους και να προετοιμαστούν ενόψει του αγώνα της Κυριακής, λαμβάνοντας μέρος στο trackday που θα πραγματοποιηθεί στη μικτή διαδρομή των 2,1 χιλιομέτρων.
Όμως, όλα τα βλέμματα και το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένα στις μάχες των τίτλων στις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. στις χωμάτινες φόρμουλες, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, αρχής γενομένης από τις 10 π.μ. Και στις δύο περιπτώσεις όλα είναι ανοιχτά, και ουσιαστικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι για να μάθουμε τους νικητές της χρονιάς. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., που για ακόμα μία φορά είναι η πολυπληθέστερη του αγώνα με 22 συμμετοχές, το Κύπελλο θα κριθεί ανάμεσα στους Γιώργο Ζυμαρίδη και Γιάννη Χεκιμιάν με SR Kartcross και Speedcar Xtrem, αντίστοιχα. Οι δυο τους θα δώσουν σπουδαία μάχη, με τον Ζυμαρίδη να έχει το προβάδισμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Όμως, ο αγώνας των Μεγάρων για τα 600 κ.εκ. αναμένεται να είναι ο πλέον αμφίρροπος, αφού συναντάμε μία σειρά από οδηγούς που μοιάζουν ικανοί για τη νίκη, αλλά και για μία θέση στο βάθρο. Τέτοιοι είναι οι μετρ της πίστας Τάκης Καϊτατζής και Στέφανος Καμιτσάκης με Planet Kart Cross Kamikaz 2, αλλά και ο ταχύτατος σε κάθε είδους επιφάνεια Άρης «Ιαβέρης» με ακόμα ένα Kamikaz 2. Σε αυτούς πρέπει να συνυπολογίσουμε τον Νώντα Καρανικόλα με το La Base RΧ01 και τον νεαρό ταλαντούχο ‘Panagiotis Roustemis’, με το Semog Trophy. Μάλιστα, όλοι οι προαναφερθέντες διεκδικούν την 3η θέση στην τελική κατάταξη του κυπέλλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα κινηθούν με το γκάζι στο πάτωμα!
Πιο ξεκάθαρο είναι το τοπίο στην κατηγορία των 750 κ.εκ., όπου η κούρσα του τίτλου είναι για δύο, με τον νικητή να τα παίρνει όλα! Ο Χαράλαμπος Γαζετάς και ο Νίκος Αθηναίος θα λύσουν τις διαφορές τους στα Μέγαρα, αμφότεροι οδηγώντας Speedcar Xtreme. Αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αυτήν τη φορά στην κατηγορία θα έχουμε και οδηγούς-έκπληξη, που αναμφίβολα μπορούν να παίξουν το ρόλο τους και να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο λόγος για τον Γιάννη Ακράτο, που μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον Ιππόδρομο Αθηνών θα οδηγήσει ένα Semog Bravo, αλλά και τον Πρωταθλητή Κύπρου του 2007, Νίκο Θωμά, που θα λάβει μέρος στον αγώνα με ακόμα ένα Speedcar Xtreme.
Ενδιαφέρον, ωστόσο, θα έχει αυτήν τη φορά και η κατηγορία Open, η οποία συγκέντρωσε 5 συμμετοχές, με το όνομα του Λάμπρου Αθανασούλα να ξεχωρίζει. Ο Έλληνας οδηγός με τις διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες, θα οδηγήσει το τετρακίνητο Camotos Dual, το οποίο μάλιστα θα μοιραστεί με τον ταχύτατο Δημήτρη Βαζάκα! Την ίδια ώρα, επανεμφάνιση στο θεσμό θα κάνει και ο Μάνος Στεφανής, ο οποίος και θα οδηγήσει το τετρακίνητο Autocross της Car Center.
Αντίστοιχα ποιοτικές είναι και οι συμμετοχές στις κατηγορίες αυτοκινήτων, με σπουδαία ονόματα αλλά και σύγχρονες κατασκευές να έχουν ήδη δώσει το ραντεβού τους για το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Μεταξύ τους ξεχωρίζει ο «Στρατισίνο», τον οποίο είχαμε δει στον πρώτο φιλικό αγώνα του Dirt Games το 2016, με Mitsubishi Lancer EVO IX. Σήμερα, ο πρώην εργοστασιακός οδηγός σε Nissan και Seat, με τίτλους σε αγώνες ράλλυ αλλά και μεγάλες επιτυχίες στο Ράλλυ Ακρόπολις, θα αγωνιστεί με το Peugeot 208 R2 της Evolution Motor Car. Παράλληλα, στον αγώνα θα δούμε τον τέσσερις φορές Πρωταθλητή Ελλάδος Λάμπρο Κύρκο, ο οποίος έπειτα από τρία χρόνια επιστρέφει στη δράση οδηγώντας το Mitsubishi Lancer EVO IX της οικογενείας.
Στη μεγάλη κατηγορία θα δούμε επίσης τους Θωμά Παπαπάσχο και Πάνο Κωνσταντάκο με Lancer ένατης γενιάς, αλλά και τον Kώστα Κόρακα με ίδιο αυτοκίνητο, που επιστρέφει στη δράση ύστερα από σημαντικό διάστημα. Ανάμεσά τους θα βρεθεί και ο Γιώργος Βασιλάκης, με το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5. Συμμετοχές που επίσης ξεχωρίζουν είναι αυτές των Χρυσόστομου Καρέλη με Citroen DS3 R3T και Χρήστου Πλατή με Renault Clio R3 στην κατηγορία των 1.600-2.000 κ.εκ., οι οποίοι αναμφίβολα θα κινηθούν γρήγορα. Η πολυπληθέστερη κατηγορία, όμως, είναι αυτή των 1.400-1.600 κ.εκ., αφού, εκτός από τον «Στρατισίνο», θα δούμε και μία σειρά από εξαιρετικούς οδηγούς, όπως είναι ο Σάββας Λευκαδίτης, που θα μοιραστεί με τον «Στρατισίνο» το Peugeot 208 R2, αλλά και οι Γιάννης Καββαδίας (Peugeot 206) και Κωνσταντίνος Μαχαίρας (Citroen Saxo), που ακολουθούν το θεσμό.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.
Την ευθύνη διοργάνωσης του αγώνα έχει το σωματείο Start Line Racing Club ενώ η Ολυμπία Οδός για μια ακόμα φορά θα παρέχει τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα τόσο για την διαμόρφωση όσο και για την αποκατάσταση της διαδρομής.
Σημειώστε ότι η είσοδος στην πίστα κοστίζει 10 ευρώ (δωρεάν για όσους κάτω των δώδεκα ετών και για άτομα με ειδικές ανάγκες). Με το απόκομμα του εισιτηρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ημέρες του αγώνα, ενώ αυτομάτως λαμβάνετε μέρος και σε μία σειρά από διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών του αγώνα.
Θυμίζουμε πως το EKO Racing Dirt Games για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

Αυλαία στα Μέγαρα στις 9 Δεκεμβρίου

Μία στροφή απέμεινε για την ολοκλήρωση του EKO Racing Dirt Games για το 2018, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν προκαθορίσει το ραντεβού τους για την αυλαία του θεσμού στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Στο χώρο που πέρσι συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 συμμετοχές, θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η δεύτερη χρονιά του EKO Racing Dirt Games.
Όπως το 2017, έτσι και φέτος, η διαδρομή που έχει σχεδιάσει η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, θα έχει μήκος 2,1 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει τμήματα ασφάλτου και χώματος, με την αναλογία να υπολογίζεται στο 70/30. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η σχεδίαση της διαδρομής δεν θα είναι ακριβώς ίδια με την περσινή, περιλαμβάνοντας καινούργια κομμάτια. Γεγονός που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας για τους οδηγούς, αλλά και το ενδιαφέρον για τους φίλους των αγώνων.
Η 5η και τελευταία συνάντηση της χρονιάς, όμως, δεν αναμένεται να είναι εξαιρετική μόνο λόγω του πλούσιου θεάματος, αλλά και επειδή θα κρίνει τους νικητές των φετινών τίτλων! Τόσο στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όσο και σε αυτή των 750 κ.εκ., όλα είναι ανοικτά για τους διεκδικητές του Κυπέλλου και του Επάθλου αντίστοιχα, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να λύνουν τις όποιες διαφορές τους στον... “τελικό” των Μεγάρων. Εκτός από τα kartcross, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι "μάχες" σε όλες τις κατηγορίες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που εντυπωσίασαν πέρσι με τα περάσματα τους.
Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η Start Line, έχουν ήδη ανοίξει, και όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ στη διεύθυνση: https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώστε, ότι καταληκτική ημερομηνία είναι τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

EKO Racing Dirt Games: Με 44 συμμετοχές!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 4ο γύρο του ΕΚΟ Racing Dirt Games έχει ξεκινήσει, με συνολικά 44 συμμετοχές να προετοιμάζονται για την προτελευταία συνάντηση της χρονιάς. Είναι ένας αγώνας που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά στη χώρα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια αναμέτρηση σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πρωταθλήματος Rallycross.
Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, 22 οδηγοί με χωμάτινες φόρμουλες θα βρεθούν αντιμέτωποι στη διαδρομή των 1,35 χλμ., με τον «Γολγοθά» προς την τελική νίκη να ξεκινάει το Σάββατο και να ολοκληρώνεται την Κυριακή το μεσημέρι με την τέλεση του μεγάλου τελικού. Παράλληλα, 22 ακόμα οδηγοί, με αυτοκίνητα αλλά και χωμάτινες φόρμουλες, θα αγωνιστούν υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, έχοντας το δικό τους αγώνα στον 4ο γύρο του EKO Racing Dirt Games.
Με τη μάχη του τίτλου στις χωμάτινες φόρμουλες, και μάλιστα σε αμφότερες τις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ., να βρίσκεται στην κορύφωσή της, το αποτέλεσμα στον Ιππόδρομο Αθηνών κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμο για τη συνέχεια. Στην κατηγορία των 600 κ.εκ., η οποία και είναι η πολυπληθέστερη του αγώνα, οι Γιώργος Ζυμαρίδης και Γιάννης Χεκιμιάν, με SR Kartcross και Speedcar Xtrem αντίστοιχα, είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Όμως, με τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα να πραγματοποιείται για πρώτη φορά, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις. Ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Semog Trophy έχει αποδείξει την ταχύτητά του, όπως και ο Νώντας Καρανικόλας με το νέο La Base, όντας ικανοί να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τον Άρη «Ιαβέρη» με το Kamikaz 2, ο οποίος, όταν η τύχη δεν του γυρνάει την πλάτη, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Από την άλλη, όμως, και με δεδομένο ότι θα έχουμε έναν αγώνα που θυμίζει... ταχύτητα, ενδιαφέρον θα έχει η παρουσία οδηγών με εμπειρία σε αυτήν τη μορφή αγώνων, όπως είναι οι Τάκης Καϊτατζής και Στέφανος Καμιτσάκης, με Semog Trophy και Kamikaz 2 αντίστοιχα, οι οποίοι θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., μπορεί να έχουμε μόλις πέντε συμμετέχοντες, αλλά όλοι τους είναι ικανοί για τη νίκη. Ο Νίκος Αθηναίος με το Speedcar έχει προβάδισμα στη βαθμολογία, αλλά ο Χαράλαμπος Γαζετάς με ίδια χωμάτινη φόρμουλα θα προσπαθήσει να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά. Σε απόσταση βολής θα είναι δεδομένα ο Μιχάλης Τακιδέλης με ακόμα ένα Speedcar, ενώ το ερωτηματικό είναι τι ρόλο θα παίξουν οι Κώστας Σωτηρόπουλος με το SR Kartcross και ο «Filon» στην πρώτη του με το Semog Bravo των 750 κ.εκ.!
Στο σημείο αυτό, να σας θυμίσουμε ότι η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει από το Σάββατο με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα «Q» ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση, των ημιτελικών. Αυτοί θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, με τον τελικό να κλείνει το διήμερο αγώνα το μεσημέρι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι!
Στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, επτά φόρμουλες και δεκαπέντε αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τέσσερις γύρους από δύο φορές στη χωμάτινη διαδρομή των 1,35 χλμ. Κάθε συμμετέχοντας θα ξεκινάει μόνος του στη διαδρομή, και ουσιαστικά αντίπαλός του θα είναι μόνο το χρονόμετρο. Στις χωμάτινες φόρμουλες, οι οποίες και δεν θα βαθμολογηθούν για το EKO Racing Dirt Games, οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος με Semog Trophy φαντάζουν ως το φαβορί, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι επιδόσεις του Γιώργου Μπάσδελη με το Speedcar 2. Στα αυτοκίνητα, στη μεγάλη κατηγορία των 2.000 κ.εκ., το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η επιστροφή τόσο του Βασίλη Βελάνη όσο και του Γιάννη Κοντέλη, πιο γνωστού ως «ΤΑΖ» - αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX. Με ίδιο αυτοκίνητο θα αγωνιστεί και ο Θωμάς Παπαπάσχος, ενώ το ρόλο του στη μάχη της κορυφής θα παίξει και ο Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta R5, ειδικά μετά την τελευταία του εμφάνιση στη Χαλκίδα!
Στα 1.600 κ.εκ., οι Κωνσταντίνος Μαχαίρας με Citroen Saxo και Γιάννης Καββαδίας με Peugeot 206 θα έχουν τη δική τους μάχη, αν και τη νίκη θα διεκδικήσει και ο Μίλτος Πλατώνης, στην πρώτη του εμφάνιση με το Peugeot 208 R2! Τέλος, η κατηγορία των 1.400 κ.εκ. θα είναι υπόθεση των Σάββα Βαρελίδη, Δημήτρη Δημητρόπουλου και Κωνσταντίνου Μαυραγάνη, όλοι τους με τρίθυρη Toyota Corolla.
Το πρόγραμμα του διημέρου ξεκινάει το Σάββατο στις 11:00, με την έναρξη των προκριματικών για τον αγώνα Rallycross του EKO Racing Dirt Games. Την Κυριακή στις 10 π.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας της ατομικής χρονομέτρησης, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί του Rallycross, για να κορυφωθεί η εκδήλωση το μεσημέρι της Κυριακής με την τέλεση των δύο τελικών στις κατηγορίες των 600 και των 750 κ.εκ. Σημειώστε ότι και τις δύο ημέρες η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μαρκόπουλο τις ημέρες του αγώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δώρα από τη Red Bull και συνοδήγηση στη διθέσια χωμάτινη φόρμουλα Dual των EKO Dirt Games με οδηγό τον Λάμπρο Αθανασούλα, έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιήσουν τα κορίτσια της ΕΚΟ.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!0o

EKO Racing Dirt Games: Νέα πρόκληση! 

Ο 4ος γύρος του EKO Racing Dirt Games για το 2018 αποτελεί μια καινοτομία για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού θα είναι ο πρώτος εγκεκριμένος αγώνας στη χώρα μας που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. To διήμερο 17-18 Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες στο θεσμό, και συγκεκριμένα οι οδηγοί με τις χωμάτινες φόρμουλες, θα αναμετρηθούν «σώμα με σώμα» στη χωμάτινη διαδρομή του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Αντίθετα, οι οδηγοί με αγωνιστικά αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν με τη γνωστή διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης, πραγματοποιώντας τέσσερα περάσματα από τη διαδρομή, με τα τρία καλύτερα να προσμετρούν στο τέλος.

 

Ο τρόπος διεξαγωγής του αγώνα βασίζεται στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος RX, με έως έξι χωμάτινες φόρμουλες να βρίσκονται συγχρόνως στην πίστα. Η διαδικασία του αγώνα θα ξεκινήσει από το Σάββατο με τα τέσσερα πρώτα σκέλη των προκριματικών γύρων (Q), όπου οι οδηγοί θα αποκομίζουν βαθμούς από το καθένα Q ξεχωριστά (15-10-8-6-5-4). Στο Q1, η σχάρα της εκκίνησης θα καθοριστεί σύμφωνα με τη βαθμολογία των οδηγών στην κάθε κατηγορία ξεχωριστά, ενώ στα τρία επόμενα ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχουν αποκομίσει στο αμέσως προηγούμενο. Με την ολοκλήρωση των «Q», οι δώδεκα πρώτοι στην κατάταξη, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί, προκρίνονται στην επόμενη φάση, των ημιτελικών. Στον μεγάλο τελικό, με διαδικασία knock out, θα προκριθούν οι τρεις πρώτοι κάθε ημιτελικού, και ένας από αυτούς θα αναδειχθεί ο νικητής του αγώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια των προκριματικών θα είναι τέσσερις γύροι, ενώ αυτή των ημιτελικών και του τελικού έξι!

Στη σελίδα του EKO Racing Dirt Games, και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.dirtgames.gr/races, μπορείτε να βρείτε το συμπληρωματικό κανονισμό του αγώνα, με όλες τις λεπτομέρειες για αγωνιζόμενους αλλά και θεατές.

 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

 

EKO Racing Dirt Games: Ταχύτητα και αξιοπιστία!

Πριν την εκκίνηση της πρώτης αγωνιστικής χωμάτινης φόρμουλας και αυτοκινήτου γνωρίζαμε ότι ο 3ος γύρος του EKO Racing Dirt Games θα αποτελέσει μία τελείως διαφορετική πρόκληση για τους οδηγούς. Η διαδρομή των 2.2 χιλιομέτρων στην πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου Χαλκίδας απαιτούσε διαφορετική προσέγγιση, αφού τα χαρακτηριστικά της ήταν αντίστοιχα με αυτά που διακρίνουν μία ειδική διαδρομή. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι όσοι διακρίθηκαν από συνέπεια στις επιδόσεις τους και συνδύασαν την αξιοπιστία με την ταχύτητα, στο τέλος διακρίθηκαν. Πάντως, το θέαμα για όσους βρέθηκαν στη Χαλκίδα ήταν εντυπωσιακό, ενώ οι μάχες κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο πέρασμα. Μάλιστα, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι αρκετός κόσμος έδωσε το παρών στην πίστα, ο οποίος μάλιστα ενθουσιάστηκε με το θέαμα που παρακολούθησε.

Με αντίπαλο το χρονόμετρο, ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Greece Xtrem ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, σημειώνοντας τον καλύτερο συνολικά χρόνο,
επικρατώντας παράλληλα στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 600 κ.εκ. Ο ταχύτατος 43χρονος οδηγός, από το πρώτο πέρασμα έδειξε τα δόντια του στον ανταγωνισμό, καταφέρνοντας εν τέλει να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στα τρία από τα τέσσερα συνολικά περάσματα, σημειώνοντας την 2η φετινή του νίκη μετά από εκείνη που σημείωσε στον Ιππόδρομο Αθηνών. Δεύτερος ακολούθησε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το SR Kartcross, ο οποίος αρχικά δεν είχε απάντηση στους χρόνους του Χεκιμιάν. Ο περσινός κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία στο τελευταίο πέρασμα βρήκε ρύθμο και σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο, αντίστοιχο με του νικητή. Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης με το Kamikaz 2 Planet Kart Cross Greece, στην πρώτη του με το νέο του απόκτημα. Ο ταχύτατος -και στο χώμα- οδηγός, βελτίωσε τους χρόνους του μετά από κάθε πέρασμα και κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο του EKO Racing Dirt Games. Ατυχίες και κλαταρισμένα ελαστικά αντιμετώπισαν οι Παναγιώτης Καϊτατζής και Άρης Ιαβέρης, αμφότεροι με Kamikaz 2, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πλασαριστούν ψηλά στην κατάταξη. Το ίδιο ισχύει και για τον Νώντα Καρανικόλα, ο οποίος είχε ένα κλατάρισμα, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα και με τον κινητήρα του La Base Motor Club. Παρόλα αυτά, στο τελευταίο του πέρασμα κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (2:08.25) κερδίζοντας και το σχετικό “Flat Out Trophy”!
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., ο συναγωνισμός ήταν ακόμα πιο έντονος και ουσιαστικά χρειάστηκε να περιμένουμε το τελευταίο πέρασμα για να μάθουμε τον τελικό νικητή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο τρίτο και προτελευταίο, τρεις οδηγοί που διεκδίκησαν τη νίκη έκαναν χρόνο στο ίδιο δευτερόλεπτο! Αυτή κατέληξε στα χέρια του Νίκου Αθηναίου με το Speedcar Xtrem, του οποίου την ευθύνη προετοιμασίας έχει η ομάδα του Λάμπρου Αθανασούλα. Ο 36χρονος οδηγός, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό χρόνο στο τελευταίο του πέρασμα, καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη δεύτερη φετινή του νίκη, μετά από εκείνη που σημείωσε στον Ιππόδρομο Αθηνών. Ο Χαράλαμπος Γαζετάς με ακόμα ένα Speedcar ολοκλήρωσε δεύτερος, την ώρα που ο Μιχάλης Τακιδέλης με το δικό του μπλε Speedcar ανέβηκε με τους δύο προαναφερθέντες στο βάθρο.

Ο Παναγιώτης Ρουστέμης, αφού νωρίτερα είχε εντυπωσιάσει με το Semog Trophy ολοκληρώντας 4ος στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των 600 κ.εκ., κατάφερε να σημειώσει τον απόλυτο χρόνο της ημέρας ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός ήταν ταχύτερος σε όλα τα περάσματα με το Mitsubishi Lancer EVO X, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις του. Αντίσταση προσπάθησε να του προβάλλει ο Λευτέρης Αλυγιζάκης με το Mitsubishi Lancer EVO IX, αλλά προβλήματα με τον κινητήρα δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω πέφτοντας στην κατάταξη. Έτσι, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της άτυπης γενικής, αλλά και της κατηγορίας άνω των 2.000 κ.εκ., ανέβηκε ο Γιώργος Βασιλάκης με το Ford Fiesta R5. O 50χρονος οδηγός με την πολύ μικρή αγωνιστική εμπειρία, εμφανίστηκε εξαιρετικά βελτιωμένος και το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη δικαίωση της προσπάθειας του. Στο βάθρο, τους ακολούθησε ο Στέφανος Θεοχαρόπουλος, που με το Lancer EVO IX κατάφερε να κερδίσει στο νήμα επί του Πάνου Κωνσταντάκου με το Lancer 7ης γενιάς, μετά από μία εξαιρετική μάχη.

Στις επιμέρους κατηγορίες, ο Χαράλαμπος Μανουσαρίδης με το Ford Escort RS2000 δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει στην κατηγορία των 1.600-2.000 κ.εκ., με τους Σπύρο Χαρμαντά και Γιάννη Ραγκούση να τον ακολουθούν με ίδιο αυτοκίνητο. Σε αυτή των 1.400-1.600 κ.εκ., ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας με το Citroen Saxo κατάφερε να τερματίσει πρώτος, ενώ ο νικητής της κατηγορίας στον προηγούμενο γύρο του θεσμού, Γιάννης Καββαδίας με το Peugeot 206 ακολούθησε δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε Παναγιώτης Σταθόπουλος με το VW Polo GTI. Στην μικρότερη κατηγορία, αυτή των 1.400 κ.εκ., τον πρώτο και μοναδικό λόγο είχαν τα Toyota! O Νίκος Κωτσαδάμ με το Toyota Starlet συνδύασε θέαμα και αποτέλεσμα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο, με τους Ηρακλή Ζήκα και Μιχαλή Νομικό, επίσης με Toyota Starlet, να τον ακολουθούν στο βάθρο. Τέλος, στην κατηγορία των 4x4 ταχύτερος αναδείχθηκε o Πέτρος Σιούτης με το εντυπωσιακό Mitsubishi Pajerο, μπροστά από τον Φώτη Κουτσούμπο με το Land Cruiser.

Ο αγώνας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και την υποστήριξη του MyKteo του Ομίλου Θαλάσση, διοργανώθηκε από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) και προσμετρούσε παράλληλα στο ΤRC Cup σηματοδοτώντας τον 4ο γύρο του θεσμού. Tο επόμενο ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 17-18 Νοεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, όπου η ομάδα των Dirt Games ετοιμάζει ακόμα μία καινοτομία για το χώρο των αγώνων. Συγκεκριμένα, οι χωμάτινες φόρμουλες θα αγωνιστούν σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross, εκκινώντας ανά τετράδες στη διαδρομή! Κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα θα συμμετέχουν όπως έχουμε συνηθίσει υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO GreeceRacing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!


 
 
 
 
 
 
 
 
 

EKO Racing Dirt Games Round 2

Έντονες συγκινήσεις και μάχες στα δέκατα του δευτερολέπτου μας επιφύλασσε ο 2ος γύρος του EKO Racing Dirt Games. Όσοι τυχεροί, και ήταν πολλοί, βρέθηκαν στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές επιδόσεις, πλούσιο θέαμα, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες! Με δεδομένο το γεγονός ότι η χάραξη της διαδρομής ήταν αρκετά διαφορετική και άγνωστη για τους οδηγούς, είχε ευεργετικά αποτελέσματα σε επίπεδο συναγωνισμού. Την ίδια ώρα, πρόκληση για όλους αποτέλεσε η αλλαγή της χωμάτινης επιφάνειας, με τους χρόνους να ανεβαίνουν προς το τέλος της ημέρας. Απρόοπτα δεν υπήρξαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, γεγονός που δεν κούρασε οδηγούς, αλλά και όσους βρέθηκαν στην πίστα του Διαδρόμιου.
Η μεγάλη μάχη της ημέρας, αλλά και αντίστοιχα ο κορυφαίος χρόνος, ήρθε από την κατηγορία των 600 κ.εκ. Η τελευταία, η οποία και είναι η πολυπληθέστερη του θεσμού, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πλέον πέντε διαφορετικές ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. Στο 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games, αυτή κατέληξε στα χέρια του Γιώργου Ζυμαρίδη με το SR Kartcross, έστω και με βραχεία κεφαλή, σημειώνοντας και τον καλύτερο συνολικό χρόνο της ημέρας. Η ταχύτητα σε συνδυασμό με τη συνέπεια ήταν τα στοιχεία που του επέτρεψαν να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη και να παίρνει προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Πονοκέφαλο στο Ζυμαρίδη προκάλεσε ο Άρης “Ιαβέρης” με το Planet Kart Cross GreeceKamikaz2, ο οποίος και βρέθηκε με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου πίσω από τον νικητή της κατηγορίας. Ο ταχύτατος οδηγός εμφανίστηκε εξαιρετικά βελτιωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, που ήταν και ο πρώτος της ομάδας στο θεσμό, και στη συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο ανταγωνιστικός! Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ακόμα μία νεοσύστατη ομάδα, και μάλιστα στην πρώτη της εμφάνιση στο θεσμό. Ο λόγος για τη χωμάτινη φόρμουλα La Base Motor Club της Car Center, που με τον Νώντα Καρανικόλα στα πηδάλια ήταν στη μάχη της κορυφής. Ο περσινός νικητής της κατηγορίας Open, είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει νίκες στη συνέχεια, όταν και θα έχει φέρει τη χωμάτινη φόρμουλα στα μέτρα του. Ο μεγάλος άτυχος στη μάχη των 600 κ.εκ. ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Greece Xtrem, ο οποίος και δεν κατάφερε να ξεκινήσει τον αγώνα λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρικά.
Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., η νίκη ήταν υπόθεση της Speedcar, με τρεις χωμάτινες φόρμουλες της ομάδας να ανεβαίνουν στο βάθρο. Νικητής και ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Γαζετάς, ο οποίος πραγματοποίησε και τον 2ο χρόνο της ημέρας πίσω από τον Γιώργο Ζυμαρίδη. Αρκετά κοντά βρέθηκε και ο Μιχάλης Τακιδέλης, επίσης με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, οδηγώντας εξαιρετικά γρήγορα! Μάλιστα, ο Τακιδέλης κέρδισε και το βραβείο “Flat Out Trophy”, το οποίο και απονέμεται στον οδηγό που σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Στο βάθρο τους ακολούθησε ο Νίκος Αθηναίος, ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του μετά τη νίκη που είχε σημειώσει στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Τέλος, στην Open είχαμε μόλις δύο συμμετοχές, με τον Σπύρο Δεμερτζή οδηγώντας Speedcar, να επικρατεί επί του Κώστα Στεφανή με τη τετρακίνητη φόρμουλα του Car Center. Ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας συνοδηγός απόλαυσε την εμπειρία, τίμησε το EKO Racing Dirt Games με την παρουσία του, ενώ τόνισε ότι αν του δοθεί η ευκαιρία θα επιστρέψει!
Στα αυτοκίνητα, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Mitsubishi Lancer EVO X. Ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός ήταν ταχύτερος σε όλα του περάσματα (με εξαίρεση το 3ο που έκαναν ίδιο χρόνο με τον Παναγιώτη Ισμαήλο) και επικράτησε δικαίως, όντας και πρώτος στην κατηγορία άνω των 2.000 κ.εκ. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε καταφέρει να τερματίσει και 4ος στην κατηγορία των 600 κ.εκ. στις χωμάτινες φόρμουλες, οδηγώντας για λογαριασμό της Semog Greece! Πίσω από τον Ρουστέμη, ακολούθησε ο Θωμάς Παπαπάσχος με το Lancer EVO VII, ο οποίος είχε τη δική του μάχη με τον Παναγιώτη Ισμαήλο με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Οι δύο τους ήταν πολύ κοντά σε όλα τα περάσματα, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στο τέλος, υπέρ του εκπαιδευτή του Driving Academy. Στις επιμέρους κλάσεις, ο Παναγιώτης Χαϊδάς με το Toyota Yaris συνέχισε το σερί των επιτυχιών του στην κατηγορία έως 1.400 κ.εκ., με τους Χρήστο Καστή (Toyota Corolla) και Δημήτρη Δημητρόπουλο (Toyota Starlet) να τον ακολουθούν. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Καββαδίας με το Peugeot 206 επικράτησε άνετα σε αυτή έως τα 1.600 κ.εκ., με τους Ηλία Καφαντάρη (Toyota Corolla) και Παναγιώτη Σταθόπουλο (VW Polo) να τον ακολουθούν στο βάθρο. Τέλος, η κατηγορία των 2.000 κ.εκ. ήταν υπόθεση δύο οδηγών από την Καλαμάτα, αμφότεροι με BMW E30, με τον Γιώργο Παναγόπουλο να επικρατεί επί του Παναγιώτη Κρεμεζή.
Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από την ΑΛΑ Κορινθίας και αποτελούσε μέρος του TRChallenge, έκρυβε εκπλήξεις για όσους βρέθηκαν στο Διαδρόμιο, αφού πέντε τυχεροί κέρδισαν δώρα της Red Bull Racing μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πριν την απονομή. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι νικητές στις κατηγορίες κέρδισαν αναμνηστικά δώρα από την ΕΚΟ. Η σκόνη ακόμα δεν έχει πέσει, αλλά οι προετοιμασίες για τον επόμενο γύρο του θεσμού ξεκινούν άμεσα. Το επόμενο ραντεβού με το χρονόμετρο για τους οδηγούς έχει οριστεί για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου στην πίστα της Χαλκίδας, η οποία και θα αποτελέσει μία τελείως διαφορετική πρόκληση για όλους!
Θυμίζουμε πως το ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά


Μία ευχάριστη έκπληξη περιμένει όσους βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Διαδρόμιο για το 2ο γύρο του EKO Racing Dirt Games. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες φιγουράρει το όνομα του κατά πολλούς κορυφαίου Έλληνα συνοδηγού, Κώστα Στεφανή.
Ο πολύπειρος συνοδηγός θα τιμήσει με την παρουσία του τον αγώνα, ενώ αυτή είναι και η πρώτη φορά που θα τον δούμε από τη θέση του οδηγού σε επίσημο αγώνα! Ο 69χρονος δημοσιογράφος με τη μακροβιότερη εκπομπή αυτοκινήτου στην τηλεόραση, το γνωστό σε όλους TractioN​, θα λάβει μέρος στον αγώνα με την τετρακίνητη χωμάτινη φόρμουλα του FORD Car Center​ με την οποία κέρδισε την κατηγορία Open το 2017 ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας. Η παρουσία του αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους των αγώνων, και όχι μόνο.
Ο Κώστας Στεφανής είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των ελληνικών αγώνων, έχοντας κατακτήσει τίτλους και νίκες. Τον γνωρίσαμε δίπλα στον «Ιαβέρη», με τις επιδόσεις τους αλλά και τα περάσματά τους να τους καθιστούν το αγαπημένο πλήρωμα των θεατών. Με Ford Escort σημείωσαν κορυφαίες επιδόσεις, αποτελέσματα στο Παν. Πρωτάθλημα Ράλλυ, αλλά και στο Ράλλυ Ακρόπολις, καταφέρνοντας το 1979 να τερματίσουν στην 5η θέση της Γενικής! Ακόμα περισσότεροι τίτλοι και διακρίσεις ακολούθησαν στο πλευρό του «Tζίγγερ», με τον οποίο και κατέκτησαν έξι Πρωταθλήματα Ελλάδος και σημείωσαν αντίστοιχα κορυφαία αποτελέσματα στον εθνικό μας αγώνα, με αποκορύφωμα την 6η θέση Γενικής το 1988 με τη Lancia Delta Integrale. Στο παλμαρέ του μετράει δύο ακόμα Πρωταθλήματα Ελλάδας, δίπλα στους Άρη Βωβό (1995) και Γιάννη Παπαδημητρίου (1999), ενώ με τον Βωβό σημείωσε και ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα ελληνικού πληρώματος, καταφέροντας να κερδίσουν το Ράλλυ Ακρόπολις το 1995.
Ο Κώστας Στεφανής, πέρα από τους τίτλους που κατέκτησε, είχε και την ικανότητα να αναδεικνύει και να βοηθάει τον οδηγό δίπλα στον οποίο βρισκόταν, συνδυάζοντας εμπειρία και επαγγελματισμό. Στα 69 του χρόνια, ο κορυφαίος Έλληνας συνοδηγός έχει αγωνιστεί και με τους «Μέλα», Ανδρέα Παπατριανταφύλλου, Λεωνίδα Κύρκο, «Ντιμ», Πάνο Χατζητσοπάνη, «Ιαβέρη Jr» και πολλούς άλλους. Τα τελευταία χρόνια, έχοντας αφοσιωθεί στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ο Κώστας Στεφανής επιστρέφει στο δεξί μπάκετ για να καθοδηγήσει τον γιο του Μάνο, με την τελευταία παρουσία του να χρονολογείται το 2015, όταν και έλαβαν μέρος στο Ράλλυ Σπριντ Start Line με Mitsubishi Lancer EVO IX, τερματίζοντας στην 4η θέση της Γενικής.

Το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν και οι πρωταγωνιστές του EKO Racing Dirt Games ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή στη δράση, με 42 συμμετοχές να δηλώνουν παρουσία στο 2ο γύρο του θεσμού στο Διαδρόμιο. Μπορεί να απομένουν τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος του 2018 και να έχει πραγματοποιηθεί μόλις ένας αγώνας του θεσμού, αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα η δράση θα είναι συνεχής και έντονη!  

Για την ολοκλήρωση του EKO Racing Dirt Games απομένουν τέσσερις αγώνες, με το πρώτο ραντεβού να είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου, στη γνωστή πίστα του Διαδρομίου στο Σπαθοβούνι. Μάλιστα, ο αγώνας θα αποτελέσει παράλληλα τον 3o γύρο του Timed Rally Challenge, με την ΑΛΑΚ να έχει την ευθύνη διοργάνωσης του. Αξίζει να σημειώσουμε πως η διαδρομή δε θα έχει τη γνωστή και συνηθισμένη χάραξη, αλλά θα είναι διαφοροποιημένη, με τους οδηγούς να πραγματοποιούν τέσσερα περάσματα. Όπως στον 1ο γύρο στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, έτσι και στο Διαδρόμιο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να «προπονηθούν» στη νέας σχεδίασης πίστα, σε track day που διοργανώνει η ομάδα του EKO Racing Dirt Games, σε συνεργασία με την AΛΑ Κορινθίας.  

Ο αριθμός των συμμετοχών άγγιξε τις 42, με τις 19 από αυτές να ανήκουν στις χωμάτινες φόρμουλες. Αυτή των 600 κ.εκ. συγκεντρώνει για ακόμα μία φορά τη μερίδα του λέοντος, αλλά και του ενδιαφέροντος, με δώδεκα οδηγούς να φιγουράρουν στη σχετική λίστα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι πρωταγωνιστές και διεκδικητές των τίτλων, Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Χtrem και Γιώργος Ζυμαρίδης με το SR Kartcross. Ο Χεκιμιάν, που επικράτησε στο Μαρκόπουλο, θέλει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του, την ώρα που ο περσινός πρωταθλητής επιθυμεί να αντιδράσει και να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών. Με τα χρώματα της Speedcar αναμφίβολα ανταγωνιστικός θα είναι και ο Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος είχε συμπληρώσει το βάθρο στο Μαρκόπουλο. Η SR Kartcross θα έχει δύο ακόμα φόρμουλες για τους Χρήστο Σουρτζή και Νικόλα Χαλιβελάκη, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του σε αυτήν τη μορφή αγώνων. Με ισχυρή σύνθεση θα συμμετάσχει η Semog Trophy, με τον «Filon» να έχει αποδείξει την ταχύτητά του στο παρελθόν, την ώρα που με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη του νεαρού Παναγιώτη Ρουστέμη με χωμάτινη φόρμουλα. Δύο συμμετοχές θα έχει και η Planet Kartcross, με τους Άρη «Ιαβέρη» και Σπύρο Ράπτη. Ο 44χρονος πλέον Άρης αναμένεται να είναι σαφώς πιο έτοιμος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα της χρονιάς και αναμφίβολα πιο ανταγωνιστικός!

Η ευχάριστη έκπληξη, την οποία μάλιστα κρατήσαμε για το τέλος, είναι η παρουσία ακόμα μίας ομάδας στο θεσμό. Από τον αγώνα στο Διαδρόμιο και έπειτα, στο EKO Racing Dirt Games θα λαμβάνει μέρος και η La Base Motor, με οδηγό της και αντιπρόσωπο της εταιρείας για την Ελλάδα, τον Επαμεινώνδα Καρανικόλα. Η συμμετοχή του περσινού κατόχου του Επάθλου στην κατηγορία Open σε αυτήν των 600 κ.εκ. αναβαθμίζει σημαντικά το ενδιαφέρον και, φυσικά, το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., οι Νίκος Αθηναίος και Χαράλαμπος Γαζετάς -αμφότεροι με Speedcar- θα διεκδικήσουν για ακόμα έναν αγώνα την 1η θέση, με τους Μιχάλη Τακιδέλη (Speedcar) και Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (SR Kartcross) να προσπαθούν να μπουν ανάμεσά τους. Μια συμμετοχή που κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει είναι αυτή του πολύπειρου «Αμερικάνου» με ακόμα ένα Speedcar. Τέλος, στην κατηγορία Open, μπορεί να έχουμε μόλις δύο συμμετοχές, αλλά αυτή του γνωστού και κατά πολλούς κορυφαίου Έλληνα συνοδηγού όλων των εποχών, Κώστα Στεφανή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού. Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Στεφανής, εκτός από την εμπειρία από το δεξί μπάκετ, διακρίνεται και για την ταχύτητά του! Θα οδηγήσει το 4x4 Autocross του Car Center, ενώ με Speedcar 2 θα αγωνιστεί στην ίδια κατηγορία ο Σπύρος Δεμερτζής.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την κατηγορία των αυτοκινήτων όπου συναντάμε εξαιρετικές κατασκευές σε κάθε κατηγορία. Το ενδιαφέρον στη μεγαλύτερη θα είναι έντονο, αφού οδηγοί όπως οι Πάνος Ισμαήλος (EVO IX), Παναγιώτης Ρουστέμης (EVO X), Πάνος Κωνσταντάκος (EVO VII) και αρκετοί ακόμα υπόσχονται θέαμα και υψηλό επίπεδο συναγωνισμού, με το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων με αυτοκίνητα να αγγίζει τους 23. Με δεδομένο ότι έχουν προηγηθεί δύο αγώνες σε Διαδρόμιο και Πύργο, η αγωνία κορυφώνεται για τους συμμετέχοντες στο TRC. Οι Κωνσταντίνος Μαχαίρας με Citroen Saxo και Λάμπρος Λαμπρόπουλος με το Subaru Impreza μοιράστηκαν τις νίκες στους δύο προηγούμενους γύρους και όποιος επικρατήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Διαδρόμιο, θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια. Στη μικρή κατηγορία ξεχωρίζει η παρουσία του Χρήστου Καστή με την Toyota Corolla, ο οποίος και είχε εντυπωσιάσει στον αγώνα του Πύργου.

 

Ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Greece Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!_ Δελτίο ΤύπουΕνημερώνουμε τους αγωνιζόμενους που έχουν ήδη δηλώσει ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον 2ο αγώνα του EKO Racing Dirt Games και 3ο αγώνα του TRC στο Διαδρόμιο στις 15-16 Σεπτεμβρίου, πως λόγω του τρόπου λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της ΟΜΑΕ (ΣΔΔΑ), εμφανίζονται δύο διαφορετικές λίστες συμμετοχής (μια για EKO Racing Dirt Games και μία για TRC).
Στην πραγματικότητα θα υπάρξει μόνο μία λίστα συμμετοχής και όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα βαθμολογηθούν και στους δύο θεσμούς, εφόσον φυσικά υπάρχει θεσμοθετημένο έπαθλο-κύπελλο για την κλάση τους!

Επίσης υπενθυμίζουμε πως κατόπιν της παράτασης στην λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, η προθεσμία εκπνέει την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση!


 

EKO Racing Dirt Games: Επιστροφή στο μπάκετ!

Μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή, που συνοδεύτηκε με ξεκούραση αλλά και προετοιμασία για τις ομάδες που συμμετέχουν στο EKO Racing Dirt Games, άνθρωποι και μηχανές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δράση. Στις 15-16 Σεπτεμβρίου, οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα δώσουν τη δεύτερη φετινή παράσταση της χρονιάς στη γνωστή πίστα του Διαδρομίου στο Σπαθοβούνι.  

Η χάραξη της διαδρομής θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτήν που έχουν συνηθίσει οι οδηγοί, με τη σχεδίασή της να είναι παρόμοια με αυτήν που αγωνίστηκαν πέρσι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Όπως σε όλους τους αγώνες του θεσμού, από τα τέσσερα περάσματα του κάθε αγωνιζόμενου θα προσμετρούν τα τρία καλύτερα. 

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορίνθου, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον αριθμό των συμμετοχών, εκτός των νέων αναμενόμενων συμμετοχών με Kartcross  είναι το γεγονός ότι ο αγώνας θα αποτελέσει παράλληλα τον 3ο γύρο του TRC.  

Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν στη σελίδα της ΟΜΑΕ (www.e-omae.gr), με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Σεπτεμβρίου.  

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018 θα... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

EKO Racing Dirt Games: Επίσημη πρώτη!

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, εντός του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα ο πρώτος γύρος του EKO Racing Dirt Games 2018.

Η πρώτη συνάντηση του θεσμού βρήκε 43 αγωνιζόμενους να αγωνίζονται σε ζευγάρια στην παράλληλη χωμάτινη διαδρομή μήκους 2,6 χιλιομέτρων, στην οποία την 1η Ιουνίου θα αγωνιστούν και τα πληρώματα που θα εκκινήσουν στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2018.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες με χωμάτινες φόρμουλες, από νωρίς το πρωί ξεχώρισε ο Νίκος Αθηναίος, ο οποίος οδηγώντας «καθαρά» το Speedcar Xtrem των 750 κ.εκ. σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα τρία από τα τέσσερα περάσματα, επικρατώντας δίκαια με συνολικό χρόνο 6:07.175 . Πίσω του, στην κατηγορία των 750 κ.εκ. ακολούθησε ο Χαράλαμπος Γαζετάς με ίδιο μονοθέσιο και χρόνο 6:10.951, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Μιχάλης Τακιδέλης, επίσης με Speedcar Xtrem και χρόνο 6:14.983. Στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, αυτήν των 600 κ.εκ. τη νίκη πήρε ο Γιάννης Χεκιμιάν με Speedcar Xtrem, ο οποίος πέτυχε τους τρεις κορυφαίους χρόνους στα συνολικά τέσσερα περάσματα (6:10.916). Τον ακολούθησε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με SR Kartcross (6:15.713), ο οποίος κέρδισε το πρώτο σκέλος, με τρίτο τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο με Speedcar Xtrem και συνολικό χρόνο 6:17.850.
Στην Open, με τις πρωτότυπες χωμάτινες φόρμουλες επικράτησε ο Μάνος Στεφανής με Speedcar 2 και συνολικό χρόνο 6:31.971 . Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Ελευθέριος Κραλής και Νικήτας Κολοβός, αμφότεροι με Maxxis Team Baraccuda.
Στον πρώτο γύρο του EKO Racing Dirt Games 2018 συμμετείχαν και αυτοκίνητα των κατηγοριών Ν, Α, και Ε και R, κάποια εκ των οποίων σε μια «πρόβα» για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Νικητής στην κατηγορία έως 1.600 κ.εκ. αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας με Citroen Saxo VTS (6:54.888), στη μεγαλύτερη, έως τα 2.000 κ.εκ., ο Θεόδωρος Βουτσάς με ένα VW Golf GTI (6:59.460), ενώ στην άνω των 2.000 κ.εκ. ο Κωνσταντίνος Σαμαράς με Mitsubishi Lancer EVO IX, ο οποίος κινήθηκε πολύ γρήγορα όπως αποτυπώνεται και από το συνολικό του χρόνο (6:20.169).
Ήταν ο πρώτος από τους πέντε αγώνες του ΕΚΟ Racing Dirt Games 2018, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο και που, πέρα από τον αναμενόμενα υψηλό ανταγωνισμό, χαρακτηρίστηκε -για ακόμα μια φορά- από το κατά γενική ομολογία ευχάριστο κλίμα μεταξύ όλων των αγωνιζομένων. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 15-16 Σεπτεμβρίου, με «πεδίο βολής» αυτήν τη φορά την πίστα «Διαδρόμιο» στο Σπαθοβούνι.
Ο θεσμός για το 2018... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Greece Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4Troxoi να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!

EKO RACING Dirt Games: Η ισχύς εν τη ενώσει!

Το Dirt Games, έπειτα από μόλις ένα χρόνο παρουσίας στο χώρο του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατά τον οποίο έβαλε τις βάσεις για το μέλλον του, αποκτά ισχυρούς συνεργάτες και χορηγούς, οι οποίοι έρχονται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Έτσι, για το 2018 ο θεσμός ενώνει τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών την ΕΚΟ, η οποία μπαίνει δυναμικά σ' αυτήν την αναπτυσσόμενη κατηγορία, ως Χορηγός Ονομασίας με την EKO RACING την premium βενζίνη που αποδεδειγμένα πετυχαίνει έως και 4% μεγαλύτερη ισχύ και καλύτερη επιτάχυνση!
Την ίδια ώρα, το ΕΚΟ RACING Dirt Games 2018 θα… τρέχει με τα φτερά του Red Bull, ενώ δίπλα του παραμένουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τους οργανωτές του θεσμού, όπως και η GARMIN, ως χορηγός τεχνολογίας, η RACECRAFT, ως χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ στο έργο των χορηγών επικοινωνίας.
Το EKO RACING Dirt Games ξεκινάει στις 19-20 Μαΐου από τον Ιππόδρομο Αθηνώνστο Μαρκόπουλο. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου, και μάλιστα στην ίδια χάραξη όπου λίγες ημέρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η υπερειδική διαδρομή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις! Η συνέχεια θα δοθεί σε δύο γνώριμες πίστες, στο Διαδρόμιο και στην πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Χαλκίδα, πριν ο θεσμός επιστρέψει για δεύτερη φορά στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο. Μία από τις βασικές φιλοσοφίες της ομάδας του EKO RACING Dirt Games είναι η εξέλιξη και η προώθηση νέων ιδεών. Ακριβώς για αυτόν το λόγο ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross RX! Αυτό εν προκειμένω σημαίνει ότι οι αγωνιστικές φόρμουλες και τα αυτοκίνητα θα εκκινούν ανά τετράδες, κάτι που θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η αυλαία του EKO RACING Dirt Games για το 2018 θα πέσει στη μικτή διαδρομή του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, με την επιτυχία του εγχειρήματος τη χρονιά που πέρασε να αποτελεί οδηγό για φέτος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εκτός από τις χωμάτινες φόρμουλες, το EKO RACING Dirt Games προκήρυξε φέτος Έπαθλο και για τις κατηγορίες των αυτοκινήτων, ενώ για την ανάδειξη του Κυπελλούχου προσμετρούν τα τέσσερα καλύτερα αποτελέσματα από τους συνολικά πέντε αγώνες.

Dirt Games Track Day: Προπόνηση!

Με απόλυτη επιτυχία και κάτω από ιδανικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιππόδρομο Αθηνών, το Dirt Games Trackday! Με τον πρώτο γύρο του θεσμού να είναι προγραμματισμένος για τις 20 Μαΐου, οι πρωταγωνιστές του θεσμού και όχι μόνο, είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία καλή προπόνηση εν όψει της αυλαίας του θεσμού. Η ομάδα του Dirt Games, σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ και τη λέσχη της Α.Λ.Α. Κορινθίας, φρόντισαν η διαδρομή των 1.100 μέτρων να είναι σε ιδανική κατάσταση, με στόχο οι συμμετέχοντες να απολαύσουν την οδήγηση με τις χωμάτινες φόρμουλες, αλλά και με αγωνιστικά αυτοκίνητα, στην ειδικά σχεδιασμένη πίστα στο εσωτερικό του Ιπποδρόμου Αθηνών.
Ο αριθμός των οδηγών που “ξεμούδιασαν” στο trackday μετά από ένα σημαντικό διάστημα εκτός δράσης, άγγιξε τους 35, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα μερικά σπουδαία ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τόσοι οι συμμετέχοντες, όσο και οι φίλοι των αγώνων που βρέθηκαν στον Ιππόδρομο Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που προσφέρουν υψηλού επιπέδου παροχές, συνδυάζοντας παράλληλα και εξαιρετική παρακολούθηση. Μπορεί να πρόκειται για ένα trackday και μία φιλικά αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν πίεσαν στο όριο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι επιδόσεις των περισσοτέρων ήταν εξαιρετικές, με τις διαφορές να είναι πολύ μικρές στο τέλος της ημέρας. Μάλιστα, η διαδικασία εξελίχθηκε ιδανικά και χωρίς καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει και τρίτη σειρά περασμάτων για όσους επιθυμούσαν. Σημειώστε, ότι κάθε οδηγός πραγματοποιούσε πέντε συνεχόμενους γύρους πριν επιστρέψει στα πιτ.
Κάπως έτσι, τον απόλυτο χρόνο της ημέρας κατάφερε να σημειώσει ο περσινός Πρωταθλητής και μετρ του είδους, Γιώργος Ζυμαρίδης με το SR Kartcross των 600 κ.εκ. Λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω του ακολούθησε ο Γιάννης Χεκιμιάν με το Speedcar Xtreme ίδιου κυβισμού, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε μία ανάσα πίσω του ο Χαράλαμπος Γαζετάς επίσης με Speedcar Xtreme, αλλά 750 κ.εκ., όντας και ο ταχύτερος στην συγκεκριμένη κατηγορία. Την πρώτη τριάδα στις επιμέρους κατηγορίες συμπλήρωσαν οι “Filon” με Semog Trophy (600 κ.εκ.) και Νίκος Αθηναίος με Speedcar Xtreme (750 κ.εκ.).
Τον κορυφαίο χρόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, τα οποία από φέτος θα έχουν το δικό τους έπαθλο στο Dirt Games Challenge, σημείωσε ο νεαρός Παναγιώτης Ρουστέμης με το Mitsubishi Lancer EVO X. Αναλυτικά αποτελέσματα και όλους τους χρόνους, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα sportstiming.gr
Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 20 Μαΐου και πάλι στον Ιππόδρομο Αθηνών, όπου και θα ανοίξει η αυλαία του θεσμού για το 2018! Μείνετε συντονισμένοι!

Dirt Games Track Day

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία θα έχουν οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, να γνωρίσουν την πίστα που έχει διαμορφωθεί στον εσωτερικό χώρο του στίβου του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο.
Οι εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου θα ανοίξουν τις πόρτες του για να υποδεχθούν αγωνιστικά αυτοκίνητα και Κartcross όλων των κατηγοριών για πρώτη φορά μετά την Υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2007.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ο.Μ.Α.Ε. σε συνδιοργάνωση με την Α.Λ.Α. Κορινθίας και την συνεργασία της ομάδας των Dirt Games.
Το Track Day θα χωριστεί σε δυο σκέλη των 5 γύρων για κάθε συμμετέχοντα, ανάμεσα στα οποία θα υπάρχει ένα διαλείμμα μιας ώρας για επιδιόρθωση της διαδρομής. Το μέγιστο μήκος της διαδρομής με την χρήση του joker lap ειναι 1100μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οχήματα που έχουν εν ισχύ Δελτίο Τεχνικής Ταυτότητας της ΟΜΑE και αγωνιζόμενοι με αγωνιστική άδεια 2018. Δίνεται επίσης η δυνατότητα συμμετοχής και με ημερήσιο αγωνιστικό δελτίο Τύπου Γ. Τα μέτρα ασφαλείας των αγωνιστικων αυτοκινήτων θα είναι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τους αντίστοιχους τεχνικούς κανονισμούς των Ομάδων/Κατηγοριών. Όλοι οι οδηγοί, πρέπει, να φέρουν σε όλη τη διάρκεια του track day τον προβλεπόμενο εξοπλισμό ασφαλείας.
Όλες οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Σ.Δ.Δ.Α της Ο.Μ.Α.Ε. (https://www.e-omae-epa.gr/default.aspx) το αργότερο έως την Παρασκευή 20/4/2018.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 100 Ευρώ, εκ των οποίων τα 30 Ευρώ πρέπει να πληρωθούν απευθείας στην Ο.Μ.Α.Ε. μέσω του Σ.Δ.Δ.Α. και τα υπόλοιπα 70 Ευρώ θα πληρωθούν στην Α.Λ.Α. Κορινθίας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο email: info@dirtgames.gr και στα τηλέφωνα 6944596655 Κωνσταντίνος Σταύρου και 6942407600 Παύλος Αθανασούλας

DIRT GAMES 2018: Με τους καλύτερους οιωνούς!

Το Dirt Games έκλεισε στον Ιππόδρομο Αθηνών, στο Μαρκόπουλο με ιδανικό τρόπο το κεφάλαιο του 2017, αφού μετά από την απονομή και βράβευση των κορυφαίων της χρονιάς που πέρασε, ακολούθησε μία σειρά ανακοινώσεων που χαροποίησαν τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και όχι μόνο, θέτοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα ψηλότερα για τη νέα χρονιά.


Το Dirt Games γύρισε νέα σελίδα στην σύντομη αλλά συναρπαστική ιστορία του, βραβεύοντας όσους πρωταγωνίστησαν το 2017 και μοιράζοντας αισιόδοξα μηνύματα για αυτή που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες. Στην εκδήλωση την τιμητική τους είχαν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς που πέρασε, αλλά και όσοι στήριξαν το θεσμό στα πρώτα του βρεφικά βήματα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης απηύθυνε χαιρετισμό, εκφράζοντας την πίστη του τόσο στο Dirt Games, όσο και στην επιτυχία του εγχειρήματος που θα είναι σαφώς αναβαθμισμένο τη νέα χρονιά. Αφού τιμήθηκαν χορηγοί, λέσχες και όλοι όσοι βοήθησαν και στήριξαν το Dirt Games το 2017, ακολούθησε η βράβευση των μεγάλων πρωταγωνιστών με τους νικητές των τριών κατηγοριών να κερδίζουν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Όμως, με το τέλος των απονομών ακολούθησε μία σειρά ιδιαίτερα σημαντικών ανακοινώσεων σχετικά με τη νέα χρονιά που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες. Η σπουδαιότερη αυτών; Η τέλεση αγώνα με κανονισμούς αγώνων Rallycross! Κάτι που σημαίνει άμεση αντιπαράθεση των αγωνιστικών κατασκευών στο χώμα, την οποία θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί στον 4ο γύρο του θεσμού που θα λάβει χώρα στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλου. Στον ίδιο χώρο θα ανοίξει και η αυλαία του Dirt Games για το 2018, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμα αγώνες, σε Διαδρόμιο, Χαλκίδα και το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αναβάθμιση του θεσμού από την ΟΜΑΕ, αφού το 2018 η κατηγορία των 600 κ.εκ. θα αποτελέσει Κύπελλο, την ώρα που αυτές των 750 κ.εκ. και Open θα διατηρηθούν ως Έπαθλα. Παράλληλα, για πρώτη φορά το Dirt Games προκήρυξε Έπαθλο τόσο για όλες τις κατηγορίες των αυτοκινήτων, όσο και για τα Ιστορικά! Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα χρονιά, αλλά και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/dirtgamesteam/), ενώ πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση σας και η νέα ηλεκτρονική μας σελίδα στο διαδίκτυο.


Τέλος, κλείνοντας την σεμνή τελετή οι οργανωτές του Dirt Games άφησαν να εννοηθεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις, οι οποίες και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον του θεσμού. Το πρώτο πειραματικό στάδιο ξεπεράστηκε το 2017 και το Dirt Games έχοντας περάσει πλέον στο στάδιο της ενηλικίωσης, ετοιμάζεται για μία νέα συναρπαστική χρονιά, προσφέροντας πέντε μοναδικές παραστάσεις. Με δεδομένη τη μεγαλύτερη εμπειρία και το αυξημένο ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων, είναι σίγουρο πως το καλό θα γίνει ακόμα καλύτερο!